Кризата оказва само косвено влияние в България, убеден е Станишев

“Въпреки това през 2009-а ще има допълнителна инвестиционна програма - 400 млн. лв.”, обяви премиерът
28 окт 2008 17:06, Красимир Ангелов
26
Кризата оказва само косвено влияние в България, убеден е Станишев
Снимка: БГНЕС

За разлика от много други страни България стои изключително стабилно и световната икономическа криза оказва само косвено влияние, обяви премиерът Сергей Станишев на специален брифинг.

Въпреки това през следващата година ще има допълнителна инвестиционна програма, насочена към реалния сектор на икономиката, за която ще бъдат отделени 400 млн. лв. за допълнителни капиталови разходи, добави премиерът.

Освен това ще се пристъпи към значително капитализиране на Българската банка за развитие до 500 млн. лв.

“Пенсионерите пострадаха най-много и затова ще продължим с кампанията за тяхното компенсиране”, съобщи Станишев и обяви, че от 1 април 2009 година ще се промени коефициентът за тежест за 1 г. трудов стаж от 1 на 1,1 пункта.

От 1 юли пенсиите ще скочат с 20%, предвижда още проектобюджетът.

“За четири години пенсиите скочиха с около 100%. Това е изпълнение на обещаното преди началото на мандата, а не предизборна кампания”, уточни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
edva li преди 15 години
Надявам се, дано го махнем. Да но, турците са повече от нас, те със сигурност ще го подкрепят. Да не забравяме и *** и те ще го подкрепят, не за друго, а за безплатните кебапчета, които ще им се предлагат за гласовете.
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Писна ми от тия кухавели. ***, дано на тшя избори го махнем.
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ц И Р К А Д Ж И ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
22
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЖАН - ВИДЕНОВАТА ЗИМА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОПАШКИТЕ И ЛИПСАТА НА ХЛЯБ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ 3 ДОЛАРОВИТЕ ПЕНСЙИ И МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ РЕЖИМА НА ТОКА И СВЕЩИТЕ КАТО ПРЕЗ 18 ВЕК ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОБРАНИТЕ НИ СПЕСТЯВАНИЯ И ОБРАНИТЕ БАНКИ С ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ БОРЧЕСКИТЕ БАСИБУЙУШКИ БАНДИ , ГРАБЕЖИТЕ , ПОБОЙЩАТА , РЕКЕТА И СИЛОВОТО ЗАСТРАХОВАНЕ ?! ........................ АЗ НЕ СЪМ ГИ ЗАБРАВИЛ , И НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВЯ ! ТОВА БАШИБУЗУШКО И ЕНИЧАРСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАРОДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! ТАКЪВ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАБАВИ ЕВРОПЕЙИСКОТО МУ БЪДЕЩЕ И ДА СЕ УГОДИ НА ЧУЖДА СЕВЕРОИСТОЧНА ИМПЕРСКА СИЛА СИ Е ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД НАЦИЯ И НАРОД И ТО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ПЛАДНЕШКИЯТ ГРАБЕЖ НА НАРОДА НИ ОТ ШЕПА ЕНИЧАРИ ЗАБРАВИЛИ НАРОД И РОДИНА ! НО , КОЙ НИ ИЗВЕДЕ ОТ БЛАТОТО ТОГАВА ?! ТОВА БЕШЕ ИВАН КОСТОВ , КОЙТО ЗАВАРИ ДЪРЖАВАТА ОПУСТУШЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ И ВЪРКОЛАГСКИТЕ ИМ ЛАКЕЙ И СЪЗИДА СЪВРЕМЕНА ДЪРЖАВА С ФУНКЦИОНИРАЩА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , СОЛИДНА ФИНАНСОВО - БАНКОВА СФЕРА , ПРОГРЕСИВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СТЪПАЛОВИДНО ПОКАЧВАНЕ НА ПЕНСЙИ И ЗАПЛАТИ , ЗАЕДНО С ПОВИШАВАЩИТЕ СЕ ЕЖЕМЕСЕЧНИ НАРАСТВАЩИ ДОБАВКИ , НАРИЧАНИ ОТ ХОРАТА С УМИЛЕНИЕ - КОСТОВКИ ! ТОВА ВИДЯХ И ЗАПОМНИХ ПРЕДИ КОСТОВ , ПО НЕГОВО ВРЕМЕ И СЛЕД НЕГО ОТНОВО РАЗРУШИТЕЛСТВОТО ! НЕМУ Е ОТРЕДЕНО ОТНОВО ДА ИЗПРАВИ СТРАНАТА НА КРАК ! ТОЙ Е С П А С И Т Е Л Я !!! ТОЙ Е БЪДЕЩИЯТ ПРЕМИЕР !!!
21
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 15 години
Cъветският гражданин, който най-арогантно нарече 1 милион българи "циркаджии". Нормално: в очите на съветския гражданин ний, българите с европейски ценности, сме "циркаджии"! Пита се: що дири тоя дрогиран херсонски плъх на поста министър-председател на България?
20
0
 
2
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
само кукумяу и другите *** му вярват само :-)))Но , тях за това ги хранят , а пенсионерите - за тях комуниста си има схема на действие - глад , болести и гласуване в червено .Ама - малко им е , все пак до купоните има още малко , нали кукумяу ? :-)))
19
0
 
2
 
! Отговори
САЛ преди 15 години
Боже, Боже. И тоя се изказа неподготвено. Не вижда ли другарят Станиш*Ф, че България отдавна е в дълбока криза. Смо пенсионерите пострадали, ***! А това, че мадите семейства не искат да имат повече от едно дете, заради трудностите, това малко ли е. Хора България леко, полеко е тръгнала към затриване. И точно този, другар знае това най-добре!
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова сме стабилни, че нямаме мърдане. Три пъти ми вдигат вече вноската по кредита и няма накъде да мръдна. Самата стабилност съм г-н премиер. А за кризата ако не бяха вестниците нямаше да знам че има такава, те лихвите хората си ги вдигат за по-голяма печалба.
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Дали Сергей действително е гей ... или това са само злонамерени слухове ?
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
STIGA S TAZI KRIZA.KRIZA NQMA.
15
0
 
2
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ОТ ГОДИНИ В СТОМАНОДОБИВА СЕ НАБЛЮДАВА КРИЗА.ЗАКРИВАТ СЕ МОЩНОСТИ,НЕ СЕ ПРАВЯТ ИНВЕСТИЦИИ.ЦИОНИСТКО-МАСОНСКИТЕ КУКЛОВОДИ ОСТАВИХА В РЪЦЕТЕ НА ТЕХНИТЕ МАНГАЛОИНДИЙСКИ МАРИОНЕТКИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ МОЩНОСТИ!ЗАРИДИ ПАТАЛОГИЧНИЯТ СИ СТРЕМЕЖ ЗА МОНОПОЛНИ ПЕЧАЛБИ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ СА ГОТОВИ ДА ЛИКВИДИРАТ ОГРОМНИ МОЩНОСТИ САМО И САМО ДА ИЗВЛЕКАТ И ПОСЛЕДНИЯТ ДОЛАР !ЕЙ,ОЧИЛАТОТО *** КАКВО ЛИ ВИЖДАШ ТИ ?
14
0
 
2
 
! Отговори
todor преди 15 години
Да, бе , ***. *** виж банките какви кредити дават вече и кажи на народа как да си купи апартамент ???
13
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
България наистина стои стабилно ,защото ТЯ НЯМА ИКОНОМИКА.Каквото и да минава тук за икономика е рухнало или разграбено.Къде са БУЛГАРТАБАК ,КРЕМИКОВЦИ ,КОЗЛОДУЙ и много други.Вече отдавна НЯМА БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. Може за много тук да съм черноглед ,но това е реалноста.Всички печеливши предприятия у нас са чужди. Та на фона на тази картинка КАКВИ ГЛУПОСТИ МИ ГОВОРИ ТОЯ.ЯВНО МНОГО ИСКА ДА НИ СЛОЖИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА.
12
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Има вече данни че Българската икономика е обхваната от кризата. Не виждам причина това да се крие.
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
е кво Вигенин та Вигенин ... той е симпатичен младеж
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
" след нова година оптимизъм ще обхване българската фондова борса и ще се пренесе на световните пазари." ... tova e interesno ...
9
0
 
2
 
! Отговори
фризьор преди 15 години
ако се изхвърлиш на тоя херсоски на косата отгоре и така ходи една седмица ще му спреш косопада!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
KAKA GOSHU преди 15 години
Каква криза да има на икономиката , като както сами виждате това понятие в Б-я няма ХАХХХАХАХА
7
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Другаря *** бързо почва с риториката за несъкрушимана сила на партията който ръководи държавата !ама в днешно време има интернет и бързо инфо така ,че дори УКРАЙНСКИТЕ ХОМОБАНДИТИ ЗНАЯТ, ЧЕ СПИНЪТ НЯМА ДА ГИ ПОДМИНЕ другаря СТАНИШЕВ !
6
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Някъде след нова година оптимизъм ще обхване българската фондова борса и ще се пренесе на световните пазари. Колкото повече наближават изборите, които завинаги ще свалят от власт комунизма, толкова повече ще се засилва оптимизма.