Ковачки обжалва гаранцията си от 300 бона

Ако не му ги намалят, а той не ги плати, следва арест; ако делото стигне до съд - 10 г. затвор и конфискация на имуществото
19 ное 2008 07:04,
15
Ковачки обжалва гаранцията си от 300 бона
Снимка: БГНЕС

Христо Ковачки обжалва паричната гаранция от 300 хил. лв., която му определи прокуратурата за данъчни престъпления.

Днес жалбата му ще бъде внесена в Софийския градски съд.

При преценката си магистратите ще трябва да вземат предвид има ли по делото достатъчно доказателства, че материалното състояние на бизнесмена съответства на определената от държавното обвинение финансово-ограничителна мярка.

Ако гаранцията остане в същия размер и бизнесменът не я плати, прокуратурата ще има основание да иска домашен арест или задържане под стража.

Ден след Ковачки в обвиняем се превърна и зетят му Никифор Вангелов. Неговата гаранция обаче е 30 000 лв.

Според изчисленията за периода 2005-2007 г. Ковачки и Вангелов са ощетили хазната с около 13 млн. лв.

Ако делото им стигне до съд, двамата са заплашени с до 10 г. затвор и конфискация на част или на цялото имущество.

Справка в Районно управление "Социално осигуряване" - София, показва, че смятаният за един от най-богатите бизнесмени в Източна Европа се е осигурявал на 503,36 лева през тази година.

През 2005 г. Ковачки се осигурявал на 170 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колега, смисълът на гаранцията е да не си в килията, а отвън..нещо не си в час май...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо руменовците са неприкосновени?
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА-ЗАЩО ТОЗИ НЕ ОБЖАЛВА ГАРАНЦИЯТА ОТ КИЛИЯТА КАКТО МУ Е РЕДЪТ?!?И КОЙ ГО Е ПУСНАЛ ДА СЕ РАЗХОЖДА СЛЕД КАТО НЕ Я Е ПЛАТИЛ?!?
11
0
 
0
 
! Отговори
aha преди 15 години
Ако делото им стигне до съд, двамата са заплашени с до 10 г. затвор и конфискация на част или на цялото имущество....Също може да се каже и че 'Ако делото стигне до съд, държавата е заплашена да заплати обезщетение от еди колко си хиляди лева на Ковачки'....В крайна сметка съдът решава, след като се произнесе...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Той така осигурява и работниците си! Не съм сигурен, че е законно. би трябвало да проверят хората на Масларова или не знам кой там. Но Това си е кражба от държавата и работниците!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
kolko e bil prav ***,gen.Pinochet i Sadam Huysein v razsagdeniiata kam prestapnicite.
8
0
 
0
 
! Отговори
ХЪШ преди 15 години
ДА СЕ РАЗТРЕЛЯ НЕЗАБАВНО........ПРИСЪДАТА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ОТ ВСЕКИ ПАТИЛ СИ ИЛИ ИЗМАМЕН.
7
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
движение напред ако вкара един депутат, ти трябва да се самоубиеш ритуално пред парламента. предател гаден, *** мръсен!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти добре ли си бе ? Ти ако имаш и малка представа колко народ е пребил и изгърбил Ковачки аз лично съм пострадал от него. Нямаш идея ,че тия 700 милиона дето ги е събрал са само от кражби и изнудване. Наема те да му свършиш работа и след 3-4 месеца като я свършиш ти казва да си ходиш и въобще да не чакаш пари. десет дебеловрати ти казват марш и това е.. В мината като стачкувахме всички миньори оня дакара 100 мутри с бухалки и ни пребиха 3 *** хвърлиха през моста а си е към 15 метра височина натрошиха хората и ние от уплаха айде пак в мините за да не ни изколят. През целия си живот по-голяма гад не бях виждал хората за него са роби. Въобще не знам какво движение Напред организира но знам ,че по-голям *** от него не се е раждал. Ей тъй как се хвърлят хора за краката и ръцете през мост виждал ли си пред полицаите и нито обвинения нито нищо !! Такова нещо и на филм не бях виждал.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май някои хора ги хвана шубе,че движение "Напред" ще вкара повечко депутати в следващия парламент и това ще им попречи да си продължат с далаверките.
4
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 15 години
Ako go vkarat v zatvora shte se razprikazva i shte okupazi opravliavashtata koalicia samo mu praviat mrusno nadali shte posmeiat da go vkarat v zatvora.
3
0
 
0
 
! Отговори
Хакер преди 15 години
Предлагам мобилните оператори и БТК да осигурят телефонни линий за да може хората да се обаждат и да пускат СМС-си за да се съберат парите за гаранцията на г-н Ковачки....
2
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Дайте на г-н Ковачки не само енергетиката,политиката,но и държавата.Халал да му е! Не го съдете бе хора! Дайте му охрана и 600 лева и да живее само с тези пари месечно.Това е по-гадно от всички присъди на земята! А има хора,които живеят и с много по-малко! Нямаме държава,така си мисля!
1
0
 
0
 
! Отговори
Темида преди 15 години
Така няма да ощетява сам себе си.Държавата ни фалира от тарикати на дребно като разни новоизлюпени бизнесменчета,банкерчета и т.н. съвсем се оляха.Вече нашите майки и бащи стигнаха до просешка тояга,ровейки по кофите за парче хляб.Със сто лева пенсия е така.Горкичкият Христо,ами излиза че през цялата 2005 той миличкия е живял със 170 лева на месец,като пенсионер.Усетихте ли иронията ми? Кой и защо разпродаде на парче България? Тази България не е моята България,а някаква мутренска , бандитска структура. Апел към читавите хора:Ако не сме способни да се преборим с корупцията,по-добре да се изнасяме овреме,за да могат псевдопатриотите да си грабят,да си стрелят един по друг,абе да си живеят по български....Аз не искам!