Хийт Леджър ще се бори за Оскар – посмъртно

Последното превъплъщение на актьора е в “Тъмният рицар”
24 ное 2008 16:15, Петя Славова
26
Хийт Леджър ще се бори за Оскар – посмъртно
Снимка: БГНЕС

Warner Bros официално започна рекламна кампания, с която се опитва да убеди членовете на Американската киноакадемия, че Хийт Леджър, който изигра Жокера в “Черният рицар”, е достоен да получи “Оскар” посмъртно.

Актьорът, който бе намерен мъртъв в квартирата си в Манхатън през януари тази година, игра за последен път във филма, - поредица от Батман.

Идеята е неговото последно превъплъщение на големия екран да може да се гледа като важен конкурент за престижното отличие за второстепенна роля.

Леджър е получавал номинация за златната статуетка, заради участията си във филма на Анг Лий "Планината Броубек".

Причината за смъртта му е поемане на свръх количество лекарства.

На актьора е била присъждана и посмъртно награда - "Чоувел" на Международния кинофестивал в Брисбейн.

А за това, дали ще се появи името му сред останалите номинанти на 81-ата церемония по награждаването за “Оскар”, ще се разбере на 22 януари 2009 г.

Точно година след смъртта му и месец преди официалното раздаване на отличията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
R.I.P. darling преди 15 години
Хийт напълно заслужи тази награда и дори да не беше починал,аз пак бих го подкрепяла и лансирала идеята,че той трябва да спечели Оскара. Ролята беше много въздействаща и истинска,изиграна от душа,и това си личеше. Някой спомена "Наградите са за живите",но аз не съм съгласна. Добре е тази награда да бъде присъдена на Хийт,като по този начин Академията засвидетелства уважението си към невероятния му актьорски талант и семейството му. Това би било много важно за феновете,те биха били далеч по-спокойни с идеята,че последната изиграна роля е отличена с такова признание. Определено го заслужава!Хийт,обичаме те! Почивай в мир!
24
0
 
0
 
! Отговори
do 21 преди 15 години
21 бъркаш се ... той заснема батман целия, а умира в началото на снимките на The Imaginarium of Doctor Parnassus където играе Джони Деп.
23
0
 
0
 
! Отговори
Лизи преди 15 години
MLN, СПОКО, БЕ ЧОВЕК! Ако за нещо толкова дребничко се палиш така, не искам и да си представям как реагираш за сериозните неща!.. Ужас просто!.. Ама, че невротични хора има! Би ли ми посочила къде в поста си АЗ коментирам играта на Хийт??? И да приемем, че фактите, които си дала относно смъртта му, са истина, какво ще кажеш обаче за останалите смъртни случаи????! Или и това е случйност?...
22
0
 
0
 
! Отговори
MLN преди 15 години
Аман от всезнайковци! Да си беше направил/а труда да провериш елементарни факти, преди да пишеш глупости! Естествено, че Хийт Леджър си е доиграл ролята сам, умира по време на снимките на друг филм - The Imaginarium of Doctor Parnassus- и за него се коментираше кой да доиграе ролята му. Цялата "мистика" около смъртта му /всъщност такава няма - очевидно един много емоционален човек, силно натоварен психически - освен всичко друго- от нечовешката роля на Джокера, , не издържа и прекалява с успокоителните. М/у другото, имал е и тежък грип, което съвсем е "помогнало" за дихателната недостатъчност - една от основните причини за смъртта му.../ - та тази "мистика", освен, че е силно преувеличена, няма нищо общо с качествата му на актьор. А те са неоспорими. Джокера на Хийт Леджър очевидно е по-добрият Джокер /извинявай, Джак :)/. Ролята тук е нечовешки добра и ако й бъде присъден Оскар, то няма да бъде заради нелепата смърт на изпълнителя й... Освен това Хийт Леджър доказа с ВСИЧКИТЕ си роли, които успя да направи, че е много голям... Много, много тъжно и жалко, че си отиде млад, но пък остави големи неща след себе си. RIP...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Харесвх много Хийт и е жалко,че си отиде толкова рано.Но, ролята му на Жокера не е довършена от самия него.Той умира преди края на снимките.Така, че в ролята на Жокета после безплатно играят Джони Деп, Колин Фарел и още няколко човека, чийто имена не помня.И това си личи, особено Джони Деп, неговото лице се специфично въпреки грима. Така,че Оскар е доста силно.
20
0
 
0
 
! Отговори
Лизи преди 15 години
Aз не съм гледала филма. Умишлено. Такъв тип комерсиални продукции и 100 продължения не са ми по вкуса, затова не мога да коментирам играта на Хийт. Мога обаче да коментирам "самоубийството" му - защо всички така масово се вързаха на тази версия??!! (thinking) Почти никой не обърна внимание на продължението от разследването в което чрез редица аргументи, се опитаха да я оборят. Повече гласност обаче така и не им се даде. Никой не обърна внимание и на съобщението, че освен Хийт, са починали и още 5 (или 6, не помня) членове на продукцията. Едни загинали в катастрофа заради отказали спирачки, друг по време на представление, докато играел на сцената, пада не знам какво си в/у него и го убива и още и още... И всички тези случки бяха обявени за проклятие????!!! Никой нищо не разследва или поне не е било обявено. Защо ли?... Чий психарски мозък стои за всичко това?! Тъжно и жалко... и за починалите!... Хийт не е самоубиец! Рано или късно всичко се връща...
19
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Та Хийт Леджър направо разцепи в Батман евала мн яка роля,заслужава оскар.Ама тва дет сте го написали свръх доза лекарства хора лекарствата са да лекуват а той са е надрусал кат животно.Нали мир на прахта му ама напишите си смело че е по прекалил с дозата и то не от лекарства
18
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 15 години
Колкото и да уважавам Хийт Леджър той не заслужава оскар ! Да не говорим за това, че филма не е особено успешен ! Не разбирам какво толкова всички сте се разгласували с по 10-ки за него ... УЖАСНО *** филм ... Направо се подиграват на оригинала... РОЛЯТА ИЗИГРАНА ОТ ДЖАК НИКЪЛСЪН Е ПО ДОБРЕ ИЗИГРАНА !
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Chak puk i Oskar - tazi nagrada e razdavat za jivo i za umrqlo veche. Ima nqkolko mnogo dobri roli... ama tova mu e bila rabota.
16
0
 
0
 
! Отговори
Vivian преди 15 години
edin ot nai dobrite actiori be6e Heath,po4ivai v mir!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tova nali be6e predposlednata mu rolq!Dogodina o4akvame posledniqt mu film
14
0
 
0
 
! Отговори
Стефо преди 15 години
Ролята му във филма несъмнено е много добра заслужава да вземе Оскар, но е жалко, че почина. Почивай в МИР!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
заслужава Оскар заслужава и да живее , но уви:(
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Такова превъплъщение, чак се зачудих тази маниакална депресивност дали не е била последната капка...
11
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Толкова много потенциал,а толкова малко време....R.I.P. ,Хийт.
10
0
 
0
 
! Отговори
Toni преди 15 години
Абсолютно жестоко изиграна роля...Не,изиграна не е точната дума.Изживяна е по-точната.Когато гледах "Черният рицар" , на екрана го нямаше Хийт Леджър.Там беше само Жокерът.Почивай в мир,Хийт.Заслужаваш Оскара!
9
0
 
0
 
! Отговори
Матилда преди 15 години
Какво ли значение има за него...Наградите са за живите...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
po4ivai v mir dragi Heath
7
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
Той не можа да се пребори за живота си-какво значение има някаква статуетка.Честно казано не го разбирам-млад,здрав,световноизвестен,финансово задоволен и да се самоубие.Най-важното е че имаше дъщеря,която да му осмисли живота.Но избора си е бил негов.
6
0
 
0
 
! Отговори
Илко преди 15 години
Заслужава ролята,някои актьори ърябва да се поучат как се играе пред екрана.Една от най-добрите роли въобще,Аз не забелязвам обикновенно играта на актьорите(явно не мие правило впечатление по обективни причини).Но тази роля е уникална.Заради него пак гледах филма.Голяма загуба за световното кино