Хотелите на Самоковеца - държавни

Комисията "Кушлев" отнема 6 постройки на вдовицата Ангелина, предназначени за хотели в Боровец
25
Хотелите на Самоковеца - държавни
Снимка: segabg

Софийският окръжен съд прие искането на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу вдовицата на Косьо Самоковеца  - Ангелина Димитрова, съобщиха от комисията.

Производството срещу Димитрова е образувано още през 2006 година, за пренасяне през граница на стоки без знанието и разрешението на митническите органи, както и за пране на пари.

Dnes.bg припомня, че Софийската окръжна прокуратура вече внесе през август обвинителен акт в Софийския окръжен съд срещу Ангелина Димитрова.

Обвинението е за това, че в периода 1 март – 30 април 2000 г. на митница "Аерогара София" Димитрова е пренесла стоки на обща стойност 697 741 лв.

Във връзка с внасяне на бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, е наложена възбрана върху шест масивни сгради, предназначени за хотели в курортния комплекс Боровец, и идеални части от дворно място с площ от 2035 кв. м в Самоков, съобщиха от комисията "Кушлев".

Според източници на Dnes.bg обаче Ангелина вече година живее в Лондон, където съдът й върна запориран преди време апартамент.

Съпругата на Самоковеца и синът й Косьо-младши живеят в тузарския квартал "Кенсингтън".

Родената през 1973 година Ангелина Недялкова Димитрова е едноличен собственик на фирмите "Тандем 2001", "Борогруп Травел Лондон" и "Ангелина 2001 - Ангелина Димитрова".

Други две фирми - "Борогруп" и "Борогруп травел", са прекратили дейността си, сочи справка в ДАКСИ.

През септември 2006 година вдовицата на Самоковеца успя да продаде хотела си "Константин палас" в Боровец на една от дъщерните фирми на "Феста холдинг".

Тогава новата собственичка на хотела - Петя Славова (изпълнителен директор на "Феста холдинг"), заяви, че "Борогруп травел Лондон" ЕООД е ипотекирала имота и е взела кредит от Инвестбанк на стойност 3 милиона лева.

Юристи коментират, че каквото и да реши съдът, голямата битка за парите на Самоковеца в Лондон предстои.

Общата им стойност заедно с парите по банкови сметки се изчислява на над 5 млн. паунда.

Константин Димитров бе убит на 6 декември 2003 година след излизане от бижутериен магазин в центъра на Амстердам.

Според регистрацията на многобройните му фирми Самоковеца се е занимавал с внос и износ на картофи и картофено пюре.

Според данни на спецслужбите обаче той е бил основен играч на наркопазара в България.

Започнал е кариерата си като пиколо в хотел "Рила" в Боровец, Константин Димитров е сочен за близък със структурите на ВИС 1 на Васил Илиев, по-късно и с ВИС 2 на брата Георги Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО Костов НЕ ОТВОРИ ДОСИЕТАТА ??? Защо при положение,че имаше цялата власт,той и само той не направи нищо??? Хайде отговорете си на този въпрос,аз отговора отдавна го знам от първа ръка!
23
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
че имаш нерви и желание да им обясняваш - аз лично отдавна се убедих, че в комуноидна кратуна можеш да вкараш нещо само през дупка в черепа. комунистите са особено мръсни вируси - не ги ли изтребиш до крак, дори само един да остане, ще се скатае някъде, ще дебелее, ще трови всичко около себе си и ще чака удобен момент пак да направи поразия.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ало-о-о-о гадните комунистчета се активираха.Защо не обсъждате крадливата си партия която се подложи на доган само да не изпусне кокала и да смучат.От европа никога не са сочили костов за крадец айде кажете същото и за комунистическата си партия за шушумигата доган или за алчния ви цар.ДС докато не бъде унищожена физически в българия никой няма да бъде добър.Те дърпат конците и режисират живота в бълг.Сега никой от опозицията не иска властта за да не събира негативите от некадърното крадливо управление на нискочелите комунисти.Обсъждайте кирливите си ризи сега в момента а не костов.
21
0
 
0
 
! Отговори
jorkata преди 15 години
припомня, че Софийската окръжна прокуратура вече внесе през август обвинителен акт в Софийския окръжен съд срещу Ангелина Димитрова.... Със този политически мушморок, гл. прукорор Велчев прокуратурата показва мускули само на безащитни и на разни селски побойници,
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо го защитаваш?Той не е роден през демокрацията.Беше си *** партиен секретар във весник "Работническо дело".И като гледам който е бил близо до Костов все е измрял или сдал багажа.Не ми харесва и боята му.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Виж, ако не си пробиеш билетчето в трамвая - лошо ти се пише.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой нищо няма да и вземе, България е за да обслужва хайдуците, а не да им взима. Колкото до комисията Кушлев, една банда хемероидизирани старци по-добре да им дадат по един памперс та да млъкнат
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 2, не се опитвай да обясниш на костоваци, че са ***. За тях костоващината е нещо свещено. Е и като как да си признат, че пак са сбъркали? За кой ли път вече.
16
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
ДнесБг на тая докога ще и гледаме суратя на фейса на сайта?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВИНОВЕН ЕСЪУЧАСТИЕТО НОСИ ВИНАМОЖЕ ДА НЕ Е ДИРЕКТНИЯ ВИНОВНИК,НО ЗАРАДИ ТАКИВА СТОТИЦИ МУТРИ КАТО НЕГО СМЕ НА ТОЗИ ХАЛМОЖЕШЕ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ДС,КАКТО МНОГО ДРУГИ,НЯКОИ ГИ УБИХА ДАЖЕАМА ТЕ ПАРИТЕ СЕ УСЛАЖДАТ БЪРЗО
14
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 15 години
Да бъдем по точни. Свалянето на долара и Валутния борд са активи на служебното правителство на Софиянски, а не на Костов. Виж, продажбата на Нефтохима/Лукойл/ е заслуга на Костов.Като заслуга бих му предписал и създаването на комисията Андреев през последната година на управлението му и "голямите" разкрития, която тя направи. Или гласуването на лустрационни закони или влизането поне на един собственик на фалирала банка в затвора, заради раздадени кредити на "наши"хора. Винтерес на истината и до момента когато жалки хора като Батков,льжат от екрана, че Костов е шантажирал Чорни и визират М.Радев, той не е в състояние да обясни, че Чорни наистина е шантажиран , но не от Радев , а от Бакърджиев и Бонев.Не може да даде смислено обяснение защо продаде А/к " Балкан" точно на Зееви.По това време и MALEW и CSA също бяха на загуба и приватизирани, но държавите им развалиха сделките. Защо след като Държавата , притежаваше част от Балкан, тя нямаше нито един представите в Борда на Директорите , всички бяха евреи и нито едно съвешание на Борда не се проведе в България. Да продължавам ли за Нейков, точковата система, пенсиите и т.н. Спомняте ли си , когато Костов ни говореше" Няма да ви изльжеме" ???Никога не съм мислил и говорил , че Костов е корумпиран . Това го оставям на комунистите. Но определено мисля, че той не изпълни това, което обещаваше . Защо да му вярвам сега????
13
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 15 години
Мушкато, защо не провериш провописа на град Белене в речника, да се ограмотиш като цяло и тогава да пускаш коментари по форумите???
12
0
 
0
 
! Отговори
ЛАЛКА преди 15 години
НЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА АНГЕЛИНКА,НИЩО НЯМА ДА И ВЗЕМАТ - ТЯ ПРОСТО СИ НЯМА НИЩО ОСВЕН БАЩИНАТА СИ КЪЩА !!!! ВСИЧКО ДРУГО Е НА ДРУГИ ХОРА, КОИТО ИМАТ ВИСОКО ПЛАТЕНИ АДВОКАТИ И ЩЕ СИ ЗАПАЗЯТ ИМОТИТЕ И МИЛИОНИТЕ В АНГЛИЯ !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
мушкато преди 15 години
който не е комунист е долнопробен костовист !
10
0
 
0
 
! Отговори
леля ви Пена преди 15 години
НОМЕР 2 -НАРКОПАЗАРА В Б-Я СИ БЕШЕ РАЗВИТ МНООГО ПРЕДИ ИВАН КОСТОВ , ПРОСТО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СЕ ДОРАЗВИВАШЕ, ЧЕ И ДО СЕГА !!! ПРАВ СИ ,ЧЕ САМОКОВЕЦА РАБОТЕШЕ И ЗА СДС. ПО ЕДНО ВРЕМЕ ТАКА СЕ ОМЕСИХА, ЧЕ МАФИЯТА СПОНСОРИРАШЕ И СИНИ И ЧЕРВЕНИ И ДОРИ И ЖЪЛТИ. ЗНАЕШЕ СЕ НЕОФИЦИАЛНО, ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ СА СИ РАЗПРЕДЕЛИЛИ ГКПП -тата. 7 НАПЪЛНО СИ ПРАВ ВЪВ ВСИЧКО КОЕТО ЦИТИРАШ, НО И ИВАН КОСТОВ НАПРАВИ НЕПРОСТИМИ КОМПРОМИСИ И ГРЕШКИ И ТО ЗАЩОТО СЪЗДАДЕ ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ НА СДС + ПРИЕТОТО СПОНСОРСТВО ОТ ЛИЧНОСТИ КАТО КОСЬО САМОКОВЕЦА !!! ТАКА СЕ ОПЛЕТОХА В МРЪСНИ СДЕЛКИ СДС , ЧЕ КАКТО СЕ КАЗВА ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ !!! СЪЖЕЛЯВАМ / НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА БСП /,НО СДС СЕ ОМЪРСИ И ПРОВАЛИ ИДЕЯТА ЗА СПРАВЕДЛИВА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ !!! ЖАЛКО !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
2+2=??????????? преди 15 години
Който не е костовист е МРЪСЕН КОМУНИСТ!
8
0
 
0
 
! Отговори
Упорит преди 15 години
много ми аресва и смятам да га гнява у хемороидите...
7
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 15 години
откровенни ми *** кумонистическата партия и ДС създадоха мафиата в българия и даже в този момент са часто от нея. Има неща в тази държава и на този свят за които не е виновен Иван Костов. 1- Не е виновевен 1.5милиарда долара откраднати от фалиралите Български банки.2- НЕ е виновен за това че, през 1997год. заплата беше 2/3 долара3- НЕ е виновен, че подобни на самоковеца бандити изнесоха зърното и по магазините нямаше хляб.4- НЕ Е виновен, че един полицай се напи и застреля едно дете, не е виновен, че една болна майка уби детето си5-Не е виновен, че държавна сигурност и БСП възтановиха каналите за оръжие и дрога от времето на кумонизма и на лица като Самоковеца, ВИС1, ВИС2, СИК, Аполо и Болкан, *** и тн... бяха подарени тези канали отчитани при тях..6- НЕ Е виновен, че мафиотската клика която оправлява България сега, благодарение на като теб откраднаха 1 милярд ЕВРО от европейските пари7- Не е виновен, че всички западни вестници днес пишат "България най корумпираната държава в Света"Не е виновенВиновен е:1- Че възтанови държавата, долара от 4000л, стана 2лв, въведе вълутен борд и за пурви път имаше икономически растеж2- Виновен е, че първи се осмели да започне реформи, в здравеопазване, образование, итн... който и до днес остават недоразвити от твоите господари3- Виновен е за това, че изгони съветските бандити от страната и ги натика в Израел4- Виновен е, че единствен последните 20год не допусна Ахмет Доган до властаМного скоро тази България, ще има нужда от ВИНОВНИК като Иван Костов, за да съществува дребната ти душа, въпреки престъпленията на господарите ти ченгета....
6
0
 
0
 
! Отговори
afrodita преди 15 години
Toi pone ne e kral dyrgavata. Лека му пръст.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОЩОТО Е ЧЕ Е УМРЯЛ И С УМРЕЛИТЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ ПРАВИ ...ДОРИ И БЪЛГАРСКИЯ "СЪД "ДА СЕ ПРЕСТРАШИ ДА ГИ ОСЪДИ А ЖИВИТЕ ГРАБИТЕЛИ...ОТ ТЯХ ГИЕ "СТРАХ" ..ТЕ СИ ПЛАЩАТ....