80 досъдебни производства за еврофондовете

Председателят на правната комисия Янаки Стоилов представи доклада за дейността на прокуратурата за 2007-а
5 дек 2008 18:32,
7
80 досъдебни производства за еврофондовете
Снимка: БГНЕС

„Образувани са над 80 досъдебни производства, по много от тях са внесени обвинителни актове. Има и първите присъди, но точни цифри в момента не мога да кажа“.

Това заяви главният прокурор Борис Велчев в кулоарите на парламента след изслушване на доклада в пленарна зала за дейността на прокуратурата за 2007 г.

Докладът бе представен от председателя на правната комисия Янаки Стоилов. Статистиката за злоупотребите, свързани с еврофондовете, се води в отделен регистър в прокуратурата, припомни главният прокурор.

Според Борис Велчев Главната прокуратура набира опит в тази посока, за да се противопостави по-ефективно на злоупотребите с еврофондовете.

„Има много малко намаляване на броя на неразкритите престъпления за 2007 г., но той е тревожен и трябва да се отчете както от ръководството на МВР, така и от нас“, подчерта Борис Велчев, коментирайки доклада за дейността на прокуратурата за миналата година.

Осъдените и санкционирани лица са 50 714 души или 91% от предадените на съд лица за 2007 г., а разкриваемостта на престъпленията е 52% от общо регистрираните.

Това каза от трибуната на парламента Янаки Стоилов, който прочете становище на правната комисия относно доклада. Посочено бе, че има тенденция за намаляване броя на незабавните и бързи производства с 19% спрямо 2006 г.

Намалял е и броят на общо внесените от прокуратурата актове в съда с 11% поради спад на регистрираните престъпления, са посочва в анализа на доклада.

Янаки Стоилов заяви, че е необходимо да се вземат мерки срещу негативното обществено мнение за работата на разследващите обвинителни органи в обществото и заедно с това подчерта и недостатъчно убедителните резултати за повдигнатите обвинения за корупция по високите етажи на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Като му гледам физиономията на др.Главен прокурор,а и произхода,нищо няма да последва.Дръпнат ли конеца на чорапа,ще се о.гологъзят до върха на "пирамидата".Така,че не се надайте на полагаем финал.
5
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
Борисов,ще ти кажа нещо, от добра душа, а ти си го повтаряй по един път преди ядене...:КОГАТО ЕДНА РАБОТА НЕ Е СВЪРШЕНА ДО КРАЙ, ЗНАЧИ ИЗОБЩО НЕ Е СВЪРШЕНА!!!Това значи, че докато виновните министрите не влязят в затвора..., КАКТО МОСКВА, ТАКА И БРЮКСЕЛ, НЕ ВЯРВАТ НА ЧЕРВЕНИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ...НЕ СЕ НАЗЛАНДИСВАЙ, АМИ ПОМАГАЙ НА ПАРТИЯТА КЪРМИЛНИЦА...
4
0
 
1
 
! Отговори
do 3 преди 15 години
4UVSTVO ZA HUMOR,BE,4OVE4EEE
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ДА, СИГУРНО ЖИВОТА НА ГЛ. ПРОКУРОР И ТОЗИ НА СЕМЕЙСТВОТО МУ НЕ МУ ПРИНАДЛЕЖАТ И СА В ПОСТОЯННА ЗАПЛАХА, ОБАЧЕ ЕДВА ЛИ ТОЧНО ТОЙ И ТОЧНО ТУК ЩЕ ДАДЕ ТАКОВА ИЗЯВЛЕНИЕ МАЛКО Е НАИВНО...И ВСТРАНИ ОТ ТОВА - В СТАТИЯТА ПИШЕ ДОКЛАДА ЗА 2007 ГОДИНА, ДА НЕ БИ ДА ИМА ГРЕШКА ???
2
0
 
1
 
! Отговори
prokurora glaven преди 15 години
TOVA GO PI6A ZA6TOTO KATO GLAVEN PROKURORMI E ZAPOVQDANO DA MYL4AISKAM DA PODAM OBVINENIQ NOME ZAPLA6VAT SYS SMYRTZAPLA76VAt I SEMEISTVOTO MISPORED MEN A I SPOREDSYBRANITE DOKAZATELSTVA ZA SYD SAI 70% OT MINISTRITE I PRO4IE UPRAVLQVA6TINO TOVA ESTESTVENO 6TE BYDE PRIKRITOESTESTVENO 4E NQKOI 6TE SI IZMIQT RYCETEAKO IMAH SILATAAKO IMAH DOBLESTTAAKO SEMEISTVOTO MI NE BE6E POD ZAPLAHABIH SE PROTIVOPOSTAVILNO UVINARODA NE TOLKOVA VAJEN KOLKOTO JENA MI I DECATA MI
1
0
 
1
 
! Отговори
ei преди 15 години
kogato kradnahte,ne,,nabirahte,, opit,a nikoi nema da vi 4aka,da se ,,NABIRATE,,