Хийт Леджър е най-добрият актьор на Австралия

Звездата получи приза за последното си участие в "Черният рицар"
8 дек 2008 10:16, Петя Славова
3
Хийт Леджър е най-добрият актьор на Австралия
Снимка: БГНЕС

Хийт Леджър получи посмъртно награда на филмовата академия в Австралия.

По време на церемонията неговото семейство сподели мъката от загубата на младия актьор.

Леджър си отиде от този свят, след като погълна свръхдоза лекарства през януари тази година. Актьорът издъхна в дома си на 28 години.

Между другото името му се спряга и за един от претендентите за “Оскар”.

В края на 2008 той бе провъзгласен за най-добър международен актьор на Австралийския филмов институт за акламираното си изпълнение на ролята на Джокер във филма „Черният рицар“.

„Без съмнение това бе най-тежката година, да загубим такъв обичан член на семейството“, каза сестрата на актьора - Кейт Леджър, която се опитваше да скрие сълзите си, докато получаваше отличието от името на тригодишната дъщеря на звездата Матилда Роуз.

Родителите на Хийт - Ким Леджър и Сали Леджър Бел, също присъстваха на церемонията и споделиха гордостта си от постиженията на своя син.

Роденият в Пърт актьор придоби световна слава с номинацията си за „Оскар“ за ролята на гея каубой във филма „Планината Броукбек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Съгласен с горния пост - добър артист беше, талантлив наистина, но наркотиците никому не прощават! И не смятам, че дори и в най-добрите си роли /"Черния рицар", "Планината Броукбек", "Братя Грим" или "Нед Кели"/ може да стъпи на малкия пръст на Джефри Ръш - най-големият австралийски актьор за всички времена /според мен, разбира се!/! Но жалко за таланта му ... Отиде си млад, напрежението му дойде в повече ...
1
1
 
0
 
! Отговори
nemo преди 15 години
Интересно дали ако не беше починал от свръхдоза "лекарства" /както твърдят/ щеше да стане най-добрият? С какво толкова беше известен преди да се надруса до смърт?