Майкъл Лий ни европохвали

"Подобрихте управлението на еврофондовете", каза чиновникът, след като в три поредни писма критикуваше кабинета
8 дек 2008 12:48,
21
Майкъл Лий ни европохвали
Майкъл Лий. Снимка: БГНЕС

България е подобрила управлението на еврофондовете, каза в София ръководителят на Дирекция "Разширяване" в Европейската комисия Майкъл Лий и призна, че е в страната по молба на комисаря по разширяването Оли Рен.

"Проведохме детайлни дискусии с г-жа Плугчиева, г-н Ивановски. И имах привилегията да говоря и с министър-председателя Сергей Станишев", каза след срещите си Лий и уточни:

"По време на разговорите изразих задоволството на Еврокомисията за работата, усилията и постижения на г-жа Плугчиева и г-н Ивановски по отношение затягане контрола при усвояване на средствата по предприсъединителните програми.

Също така припомних, че миналата седмица в Европарламента Оли Рен подчерта усилията на Плугчиева и Ивановски за затягане на контрола", каза Майкъл Лий.

Той изтъкна: "Ние забелязахме истински реални подобрения при управлението на структурите и особено на Централното звено за финансиране и договаряне към Министерството на финансите. И мисля, че тези подобрения включват привличането на нов персонал и затягане на контролните механизми. И все пак ще трябва време тези подобрения да дадат резултат".

Към това признание Лий добави информацията за предстояща през януари техническа мисия с евроексперти в България: "Разбрахме се, че през януари ще има техническа мисия от Европейската комисия в България, която ще провери напредъка на страната и по-специално в области като здравеопазване, социални грижи и съдебна система", допълни той.

"Очакваме да бъдат предприети необходимите стъпки, за да се справим с нередностите", подчерта шефът на Дирекция "Разширяване" в ЕК, след като в три поредни писма (на 28 февруари 2008 г., 8 май 2008 г. и 2 декември 2008 г. - бел. ред.) критикуваше кабинета за несправянето с корупцията у нас.

Общото в тези три писма са критиките, че България усвоява средствата от Европейския съюз не по правилата и позволява злоупотреби и корупция.

Най-рязко е писмото от 8 май т.г., а най-болезнено – последното, с което стана ясно, че страната ни няма да получи 220 млн. евро по вече сключени договори по предприсъединителната програма ФАР. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Никакви четки,дори потупване изотзад.Простичко и те ще си получат процента за лобирането.Това разбирам от др.Майкъл Лий,не може да бъдат пренебрегвани-те нямат 13 заплата или коледна добавка.Наивниците нямат брой,постоянно се увеличават.
19
0
 
0
 
! Отговори
Хитър Петър преди 15 години
слушай какво говоря. :-) Този Лий е голям калибър - сече с балтията и вика "пардон" :-) Такава гавра със Станишев & сие - направо кеф. Браво Брус, пардон Майкъл Лий!
18
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 15 години
Некой е гушнал комисионната.... ибаааа и напредъко разбираш уи. Малииии напрао сме толко напреднали че ша зееме даже и да ги изпревариме у европата
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи сме успели да се подобрим? Аз защо не забелязах....
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hГледай си работата.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пълно шкембе с манджа и бира работи ли бе киртак!?... Айде фащай ключовете и се потапяй, инак цял живот ключове ще подаваш...
14
0
 
0
 
! Отговори
G. преди 15 години
аве какво се правите всички на интересни, ве, дрисльовци смотани?! Вместо да се хванете да направите нещо полезно за себе си и държавата си, сте седнали тука да остроумничите. Чикиджии смешни. Заради такива мършляци мързеливи като вас, дето само искат да са им пълни шкембетата с манджа, е държавата на това дередже. Все черногледи, все да критикуват. А стига вече, хванете се поработете малко
13
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 15 години
и Брандън Лий като започна да трепе престъпниците! Боже мой, то с европохвали държава се не хвали!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
европохвала - поведение на добро възпитание и дипломотичен такт
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След него дошъл Брус Лий и той също похвалил нашите мутри че хубаво биели
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пусни парите бе !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
kubrat преди 15 години
.//`````\.....R.I.P ....-=Bulgaria=-..681-200?.................. .
8
0
 
0
 
! Отговори
dorichela преди 15 години
Объркал се е.. сега нашите Уважаеми Управляващи ще се възгордеят и хайде наново в масовите кражби
7
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Направо не знаят с кого си имат работа! Човекът имал "привилегията" да говори със Станишев! Дано не гледа Денсинг старс довечера да види с какво е зает премиера!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо гали, после бие, за да боли повече. Ама за такива мазохисти като българите така им се пада.
5
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 15 години
Този много се е объркал!Защо не го пратят при братя галеви да му обяснята някои работи....
4
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
парите ....какво ни топлят някакви мижави похвали ? Дайте пари пък ако щете ни критикувайте :-)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
УЖАСНА грешка!
2
0
 
0
 
! Отговори
Карина преди 15 години
изчетка ги с телена четка, очаквам изкривените им физиономии :)))
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станала е някаква УЖАСНА грешка!