Прокуратурата с обвинение срещу Красимир Гергов

Винят рекламния бос, че през 2004 предложил подкуп от 425 хил. лв. на тогавашния директор на БНТ Кирил Гоцев
9 дек 2008 14:12,
15
Прокуратурата с обвинение срещу Красимир Гергов
Красимир Гергов. Снимка: Булфото

Повдигнато е обвинение срещу Красимир Гергов по член от Наказателния кодекс, наложена му е гаранция от 1000 лв., съобщиха за Dnes.bg  от прокуратурата.

Рекламният бос е обвинен за това, че през 2004 година е предложил подкуп на тогавашния директор на БНТ Кирил Гоцев в размер на 425 000 лева.

Подкупът бил предложен под формата на две записни заповеди.

От прокуратурата не уточниха за какво е дадена сумата.

Преди две години обаче бившият шеф на държавната медия обясни, че парите са му били предлагани от Гергов, за да не подписва договор за управление на рекламата на БНТ с руската фирма "Видео интернешънъл".

Компанията стъпи в България в началото на 2004 г. с цел да управлява рекламното време на държавната медия.

Договорът с нея беше подписан от Кирил Гоцев, но беше оспорен от управителния съвет на БНТ и по-късно прекратен. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
на това му се вика ВИЖ МИ ОКОТО!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toва правителство дали не трябва да се постарае повече за пред ЕС. Така с 1000 лв глоба много го ущипаха бе. трябваше по меко - само 2.85 съдебни такси да му вземат и да го пуснат да си ходи - на него шока му че не си е пил сутрешното кафе в китайския порцелан му е достатъчен.Срам и резил. Няма ред в тая ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
Помислете за последс преди 15 години
СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ТОЗИ ЩЕ СЪДИ ДЪРЖАВАТА И ЩЕ ПРИБЕРЕ ОЩЕ ПАРИ, А ТЕЗИ КОИТО ДИРИЖИРАТ ТОВА, СЪЩО ЩЕ ПРИБЕРАТ НЕЩО И ДРУГОТО Е САМО МЕДИЙНА СЕНЗАЦИЯ ОТ КОЯТО ГЕРГОВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО...като в поговорката "Бития бит, е..."
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
баси, тоя как ли ше я плати гаранцияи тя една крупна гаранция, че някой (който и да било) няма да избяга или да се укрие...изглежда на човека още въпроса с гаранцията му е уреден от адвокатите му - колко да е, какво ли да говорим за делото по - нататък
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nyakoy napisa, che tozi e tsats, a golemite ribi se polzvat s "imunitet"...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мене най ме кефят гаранциите на съда и прокуратурата 1000 лв. за едри риби... тия 1000 лв ги изкарват точно за един час и им деме на ..... за тях, но ако някой свие кебабче от някаква сергия бива задържан за 48ч. и после пуснат срещу 10 000 лв. за да не се укрие в чужбина!?! :) абе много несъразмерни работите бе прокур'атурата ...
8
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
Ех, таз прокуратура...Няма и 2 години от култовия скандал , разигран в ефир от студито на агент Коритаров, където агент Кеворкян размахваше копие на този запис на заповед и прокуратурата се задейства.
7
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Хитро изиграно -значи ще ги ИЗПЛАТИ някой друг!!!ТОЯ ГЕРГОВ е на гергов СВИНАРЯ НА ПРЕЗИДЕНТА ГОЦЕ ТРИПЕРА!!!ЗНачи гоце трипера е знаел за ВСИЧКО ТОВА!!!!и говори за БОРБА СЪС СВИНСКАТА ЧУМА
6
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Неправилно е "Подкупът бил предложен под формата на две записни заповеди.". Правилно е "Подкупът е бил предложен под формата на двА записА НА заповед."
5
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Г-да редактори, правилният термин е ЗАПИС НА ЗАПОВЕД. От три думи е съставен - "запис", "на" и "заповед". Недейте да обърквте и бездруго слабограмотното природонаселение - утре ще даде заем на някой срещу "записна заповед" и ще изгори безславно с паричките си по ваша вина!Ваш,Анчо :)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тоя Кирил Гоцев много бавно осмисля май... Цели 4 години му трябвали да осмисли, че му е предлаган подкуп ли??? Пак намирисва тук, и то много!!! Не че Гергов е светец, ама в случая си го изнудват открито!
3
0
 
0
 
! Отговори
ne stava преди 15 години
toja ne mogat da go barnat za sliva...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tova e demo za pred EU. Posle shte go pusnat.
1
0
 
0
 
! Отговори
Джуди Халваджиян преди 15 години
Обзалагам се как ще приключи разследването- Гергов оправдан срещу ангажимент да упражни влиянието си в медиите в полза на "подходящите" политически сили при изборите догодина...