Българите плащат едни от най-ниските данъци върху доходите

Проучването е на Кей Пи Ем Джи
11 дек 2008 08:58,
24
Българите плащат едни от най-ниските данъци върху доходите
Снимка: Булфото

Българите плащат едни от най-ниските данъци върху доходите си, показва проучване на консултантската компания Кей Пи Ем Джи в областта на личното подоходно облагане, цитирано от БТА.

Според проучването личното подоходно облагане в световен мащаб отчита тенденция за намаляване на данъчните ставки при облагане на доходите на физическите лица.

Страната ни е на второ място сред държавите с най-голямо намаление на данъците за физически лица.

Вижте още



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
бат Вал преди 15 години
що ще плащам данъци ? Щото си чупим краката по уличните дупки ипосле ходим да ни лекува ЕТ "Счупеното носи щастие-доктор Скруч"
22
0
 
0
 
! Отговори
axaxax преди 15 години
daaa taka e plashtame nai malko fsnsci vsrhu dohodite si zashtoto i dohodite ni sa nai malki :) ako zemahme po 13000 euro zaplati na mesec mojeshe da plashtame po 5000 euto danaci no cenite da sa si kakto sa sega nishto che v nqkoi strani hranata,drehite i cenite na gorivata sa kato pri nas daje i po niski ;) zashto ne napraviha prouchvane kolko niski zaplati vzemame i kolko sa ni visoki cenite na vsichki stoki a? ? ? eii da sprete dapishete glupavi *** !!!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Investicionniat banker ne e v chas, ama hich. Ia priatel poobiasni kak dostigna do 70%?
20
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
УОТСЪН тези работи (пенсионни и здравни осигуровки + простотии от сорта на осигуряване срещу безработица) са за лекарите да взимат 3000 лева коледни премии, *** и баща ти да не умрът от глад и като капак като останеш без работа утре да не виеш на умряло! Тая работа не е като да носиш тухли! Ако беше лесно Лех Валенс щеше да оправи Полша, ама не стана!
19
0
 
0
 
! Отговори
ЙЙЙЙЙЙ преди 15 години
Абе 8 ти не знаеш, че в БЪЛГАРИЯ няма дума в множествено число да завършва на ИЙ, а говориш за акции, ми това е за умни хора!
18
0
 
0
 
! Отговори
Инвестиционен банкер преди 15 години
Данъкът е измерен като процент от доходите ти - 10%. Така, ако взимаш 200 лв, данъкът ти е 20 лв, а ако взимаш 2000 евро, данъкът ти е 200 евро. Това дали взимаш 200 лева или 2000 евро зависи изцяло и единствено от теб. Никой няма да дойде и с магическа пръчка да ти вдигне заплатата.Идеята е, че ако си германец, който плаща данък за доходите си 15%, има смисъл да помислиш да се преместиш в България, обаче това ще бъде много тъпо, защото в Германия данъците общо са само около 50% от доходите (за разлика от българските - 70% от доходите).Цялата работа е един рекламен трик - като банките, които рекламират заеми с 0%* лихва, но като вземеш кредит, трябва да връщаш двойно, заради звездичката след 0%.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА НЕ БИ ДА Е ЗАЩОТО ИМАМЕ НАЙ-НИСКИТЕ ДОХОДИ В EU ???ИЛИ ПЪК ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАМЕ КАКВО СТАВА С НАШИТЕ ДАНЪЦИ ???
16
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
Кво значи най ниските данъци? В съотношение Местна заплата : Местен данък, или съотношение Европейска заплата:Местен данък. ЕЙ много се нервя на такива статии. Пълни простотии.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тея KPMG са яко комунистически ***,мааимдеба-явно сер Гейчо и 40 разбойника са решили да ни свалят още по некоя кожа
14
0
 
0
 
! Отговори
BMviper преди 15 години
Nie sega edvam kretame za smetka na nqkoi drugi hora puk te neka da dignat o6te danucite :D si4ki 6te sme mnogo dovolni 6te ima pari da razkarat ku4etata ot ulicata i da osvobodqt mqsto za nas ;)
13
0
 
0
 
! Отговори
Инвестиционен банкер преди 15 години
По принцип това е вярно, но като се съберат всички данъци заедно с непреките (пенсионни и здравни осигуровки + простотии от сорта на осигуряване срещу безработица), сигурно България ще бъде на едно от последните места с над 70% от доходите отиващи за данъци.Kpmg са една институция с много проблеми в момента. Българското им подразделение явно е взело решение да направят малко лесни пари. А най-лесните пари са от проекти с правителството. Т.е. правителството взима пари от хората и плаща на Kpmg, за да кажат те на хората колко нисък им е данъкът върху доходите и премълчат колко високи са всички останали данъци.Елементарно, Уотсън.
12
0
 
0
 
! Отговори
KOMUNIST преди 15 години
E NEMA KAK KVO SHTE IMA ZA NAS?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами дайте....увеличете данъците, та да взимаме още по малко пари. И после се чудете защо хората стачкуват.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бързо да ни увеличат данъците, че станахме за срам
9
0
 
0
 
! Отговори
Германец преди 15 години
Много са ви високи заплатите даже, аз се чудя как в една страна без никаква значима индустрия, занимаваща се само с шиене на ишлеме и ресторантьорство, си докарвате само 6-7 пъти по-ниски заплати - от трафик на дрога ли е, що ли?Естествено, че трябва да увеличите данъците - не може да сме заедно в един съюз, а да ни правите дъмпинг - еднакви правила за всички, пък кой колкото си може!
8
0
 
0
 
! Отговори
udo преди 15 години
Ама колко от нас имат дялови, акций ,голямо недвижимо имущество? тва се отнася за ВЛАСТТА не за роботягите
7
0
 
0
 
! Отговори
pl преди 15 години
Най-ниски данъци, ама сме и с най-ниските доходи!!! Що все се сравняваме с Европата, те ако п.ръднат, ние се на.сираме!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4, точен коментар е, браво! Писал тази статия да отиде в провинцията и да проучи колко се плаща на хората/стига да не е служител на някоя община/ и какви данъци искате в/у 220лв?...И стига с тези европейски стандарти и сравнения, ДАЙТЕ НА ХОРА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ и чак тогава вадете статистиката
5
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
А че взимаме най-смешните заплати дали са забелязали съвсем случайно???
4
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
ОПРАВЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО ГЛЪМАРИ !!!ако ме питате мене и за ЮРЕДИЧЕСКИТЕ Е СЪЩОТО -НЯКОЙ НОТАРИУС ИЛИ АДВОКАТ ДА ВИ Е ИЗДАВАЛ КАСОВ БОН ИЛИ ФАКТУРА ЗА ИЗВЪРШЕНИ УСЛУГИ???????????????????????????????????????????