Черна гора подава молба за ЕС

Подгорица очаква отговора в началото на 2009-а по време на чешкото председателство на съюза
15 дек 2008 10:46,
10
Черна гора подава молба за ЕС
Снимка: БГНЕС

Черногорският премиер Мило Джуканович ще подаде днес молба за членство на страната му в Европейския съюз.

В Подгорица предаването на молбата за членство в ЕС се приема като най-важната крачка преди пълноправното членство в Евросъюза.

Ръководителят на черногорската дипломация Милан Рочен обави, че са направени всички необходими консултации преди връчването на молбата.

Черногорският президент Филип Вуянович очаква ЕС да даде отговор по време на чешкото председателство, което започва в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 15 години
За Черна гора говоря, не за Сърбия. Страхотна природа, страхотни плажове, под 1 милион население и отдавна са въвели еврото. А с независимостта си ясно се разграничиха от глупостите, които сърбите обичат да вършат и заради които и те страдаха по време на ембаргото.
8
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Статията е за Черна гора... Коко явно има предвид черногорското адриатическо крайбрежие, а не несъществуващото сръбско такова... :)))
7
0
 
0
 
! Отговори
от трети горд българ преди 15 години
ми аз не съм живял там, само съм минавал, но имам някои впечатления:1. В Югославия имаше войни нали? А сега в Сърбия заплатите им са по-високи от наще и то не със 20-30 евро. Колко войни имаше тук?2. Пътищата им дори след бомбандировките са по-добри като цяло, макар че естествено не са както преди. Тука бомбандировки имаше ли? А пътищата как са супер нали? Една магистрала не можем до морето да построим вече колко десетки години...3. За колко сръбски филма от последните 10 години се сещаш и за колко български? (без някакви пълни злета)4. Те имат един доволно силен фестивал (от по модерен тип), на който ходи цяла европа - а ние?и т.н.с Бай Ганьовско тупане в гърдите нищо не става. Ще трябва да се размърдаме щот скоро ще сме най-зле на Балканите както е тръгнало
6
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 15 години
Коко,Сърбия няма крайбрежуе,даже и адриатическо.А,че са по-напред от нас-верно е .Манталитета им е друг,пак балкански ,но не селски.
5
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 15 години
Дано ги приемат скоро, смятам да емигрирам там - много по-добре са от нас, а и адриатическото крайбрежие е супер!
4
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 15 години
С какво са по-добре сърбите? Дай конкретни примери. Аз мога да кажа, че съм живял в Сомалия и са много по-добре, кой ще ми обори така поднесеното велико твърдение?
3
0
 
0
 
! Отговори
друг горд българин преди 15 години
Пич, и аз съм горд българин, но 2 години живях в Сърбия и мога да ти кажа, че братята сърби никога няма да ни настигнат по пътя към Европа само защото те са много пред нас, и като правят нещо, мислят. Ние ще ги настигнем само на кукуво лято или ако пак си направят някоя войничка.
2
0
 
0
 
! Отговори
Горд Българин преди 15 години
Е да наистина Черна гора нека се приобщи към ЕС. Колкото до Сърбия и БЮР Македония - никога. 1во - Сърбия има още многоооо да чака за членство, поради факта че са абсолютни *** и вандали и комунизма яко тегне над тях. А БЮР Македония може да е част от ЕС единствено като час от България.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! А честито и по-скоро да ги приемат и тях и макетата и сърболяците.