8 години затвор за бивш директор на ДСК

Бистра Димитрова е осъдена, защото раздала над 12 млн. лв необезпечени заеми
20 дек 2008 13:07,
20
8 години затвор за бивш директор на ДСК
Снимка: Булфото

Софийският градски съд осъди Бистра Димитрова, бивш председател на ДСК, на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Бистра Димитрова е подсъдима за това, че като председател на ДСК в периода 19 май 1995-15 юли 1996 година не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и без надлежна проверка е сключила необезпечени договори с Първа частна банка АД, Агробизнесбанк, Бизнесбанк, Туристспортбанк и Добруджанска търговска банка.

В резултат на това е разпиляно имущество на ДСК за стойност 12 942 000 000 неденоминирани леваа.

Бистра Димитрова е оправдана по обвинението, че като шеф на ДСК е превишила правата си в полза на Първа източна международна банка с разрешение за необезпечени кредити на стойност (към 2008 година) един милион и половина лева.

Подсъдимата трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 8846 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
dimka marij4ina преди 15 години
Не са коректни към клиентите си и ги изнудват да плащат суми,които не дъпжат.Прилагат им и психически тормоз по телефона и заплахи и то всичко това в края на кредита,когато ви остават 2 или 3 вноски до падежнатадата.
18
0
 
0
 
! Отговори
ioio преди 15 години
едни лежат за прах в о4ите на хотрата,а други прибират парите!това е истината!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За 4 кокошки 3 години,за 12 милиона 8 години,как ви звучи това?
16
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
След 10 години забвление , най - после присъда ! А ,, кой,, и е казал, че може да направи това ?! А докаде стигнаха раследванията с по - горепосочените банки , особено добружанската ?! Какво става и с позабравеният слуга на пернишките ченгета Красимир Михайлов Паргов , чйито племеник вече го наследява в бизнеса ?! Съдебната система и органите за превантивност се нуждаят от нови хора , необвързани с чичковците от бившето отроче на КГБ - ДС ! Мудността на съдебната система , изградена само от зависими шушумиги , особено в Перник - ЛЮЛКАТА НА СПОНСОРИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТТА , успя да докара отново червените октоподи на власт , съсипвайики емижа на държавата и поставяне на карта европейското и бъдеще ! Какъв затвор , какви 5 лева , връртенето на колелото на историята назад е национално предателство и се наказва със смърт ! Конфискуването на имуществото на всички замесени в финансовите машинацйи през последните 2о години би било историческа справедливост за българският народ ! Амин !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да! Именно заради тупани като теб дето не могат да отказват са просъществували и самите групировки.
14
0
 
0
 
! Отговори
........... преди 15 години
Колко от пишещите тук са работили в банковата система? Май никой. Само да напомня, че това бяха времената на групировките....и никой не можеше да им откаже подобна "молба". Изводите са за вас.
13
0
 
0
 
! Отговори
Скубиду преди 15 години
Номер цвай/две/ту ти си супер зле бе? КОРОПЦЯ или КОРУПЦИЯ според теб е по правилно ? В този сайт е пълно с коментиращи, които са каканижещи ***. Докато има заухав неграмотен материал в България, ситуацията винаги ще бъде зле.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако я бяха признали за виновна и по случая с ПИМБ, щеше да се наложи да разплитат чорапа и с онази банка, а всички знаем чия собственост е тя. Иначе присъдата е смешна - ако беше реална, би трябвало в затворите да лежат още стотици лихвари. Ние не сме слепи все пак.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лошо само, че с тия милиони - и то само за една година - е подкупила сума ти народ и ги е наляла в касите на бсп, та сега да има с какво да корупмипарт наляво-надясно и да купуват гласове
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези от банка ДСК са невероятни мошеници. Стойте по-далече от тази банка. Номерата и хватките им за обиране на Вашите пари са безкрайни. Абе, просто са ***.
9
0
 
0
 
! Отговори
мераклия пандизчия преди 15 години
Да бе,бонуси ОТВСЯКЪДЕ!:)
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Още една героиня на демокрацията - демократка отвсякъде.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
една елементарна сметка показва, че виновниците за пропиляването на еврофондовете ще бъдат осъдени най-рано 2020г. Съдебната система определено е на ниво!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
komunistite, triabwa da gi gonim,kakto germanzite, ginoat nazistite
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taя преди промените ми беше даскалица по математика и шефка на комсомола в училището ми и председател на съвета на БКП в него.Рядко тъпо, злобно и грозно същество.Радвам се че са я осъдили. Справедливостта възтържествува.
4
0
 
0
 
! Отговори
Djimmi преди 15 години
Trqbva da osadqt/ po-sa6toto vreme za krajbi v osobeno golemi razmeri/i neinata dodra priqtelka Vesela Markova - biv6a 6efka na DSK-Sofia okrag . Pri neq ne6tata sa v o6te po-golqm razmer ,za6toto tq i razdava6e na neini slujiteli/koito i lijeha debeliq i kosmat zadnik/ a drugite gi tormoze6e do dupka.
3
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 15 години
Жалко,беше много добра шефка.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
8 години,това е нищо поне 25 за тъкива коромпирани ***
1
0
 
0
 
! Отговори
име преди 15 години
Съдебната система разчиства с невероятно темпове бакиите на предишното червено управление. За колко време ще разчисти сегашните? - Ех мечти, ех идеали ...