У нас. Злоупотреби за 1 млн. евро по "Леонардо да Винчи"

23 са досъдебните проверки по програмата на ЕС за подпомагане на образоването
20 дек 2008 13:57,
14
 У нас. Злоупотреби за 1 млн. евро по "Леонардо да Винчи"
Снимка: Булфото

Прокуратурата работи по 23 досъдебните производства за измами по програмата на Европейския съюз в сферата на образованието "Леонардо да Винчи".

Районният прокурор на София Александър Налбантов уточни, че става дума за злоупотреби в размер на повече от 1 милион евро.

Три от досъдебните производства са приключили.

По две е сключено споразумение и средствата са възстановени. Това са около 120 000 евро.

По едно производство е внесен обвинителен акт.

По думите му сред причините за нарушенията са недостатъчния административен капацитет, както и конфликт на интереси между оценители и кандидати по проектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 15 години
УБИИЦИТЕ И ЗДРАВАТА ПСИХИКА НА УБИТИТЕ,Невесто мари убава ,от гюл гьол ли си паднала или от цинизма военен,който сълзи рони и те довършва заради кума и кумата,Мадонината усмивка представлява лекото протягане на устните в една посока,особено ,когато знаеш какви неприятности си създал на съседите *** -недемократи,
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям 5. По тези програми Да винчи и Еразъм би следвало да проверяват и университетите. Хабилитираните играчи са като мухи щтръклици, повечето от тях са евреи и/ или агенти на службите. комунисти.
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Близо 20 години в музикалното училище властва един директор,който ограбва децата,родителите и държавната собственост.Притежава "частна" концертна зала в центъра на София и краде от парите по проектите за пътуванията на учениците в чужбина.Няма кой да попречи на това...Министерството на културата си затваря очите,дори сега,когато е образувано досъдебно производство за финансови нарушения.Защо се обръща внимание на тези проблеми, само когато парите са европейски?А когато са български,това не е ли престъпление?
10
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
"РУШВЕТ" му казват на това,сега модерното "лобиране".Не е останало от "османското присъствие",на всякъде по света-от цигара до съучастие в патент.Разлайват кучетата и се отвлича вниманието на публиката"електорат".Някъде го казват"бля,бля", при нас-всяко чудо за три дни.Като не сте разбрали това до сега,много време ще ни плацикат с подобни шмекерлъци.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1 милион не са ли много пари за такава програма?В смисъл колко хора трябва да са пратили в чужбина така, че да са се събрали толкова пари? Питам, защото не съм запозната с темата...
8
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Това не е новина - отдавна се знае и е публична тайна...
7
0
 
0
 
! Отговори
karina преди 15 години
За 2-това е една от образователните програми по които Европа отпуска много пари за стипендии в чуждестранни университети.За конфликг на интереси говорим когато тези който подбират кандидатите са роднини или изпращат такива по програмата в чужбина.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо ходите по дискотеки бе ***.Родителите ви за това ли си харчат парите по вас.Да би мирно седяло не би чудо видяло.Цвета на нацията-пфу ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
По тези програми Да винчи и Еразъм би следвало да проверяват и университетите.Там такива игрички се въртят такива похвати прилагат,че най малкото ощетяват.Те крадът и присвояват!
4
0
 
0
 
! Отговори
Дима преди 15 години
Как какво бе? означава : дай напред 10 % , уреждаме те , после още 10 %... Така е по всички структурни фондове на ЕС.. отивам аз .. да си подавам документите по една програма.. и ми се казва така: аз не искам, ама мойте хора ще искат! Кои са твоите хора? питам.. Ми там в Министерството-ми се отговаря.. отивам в икономическа полиция да подам жалба- накараха ме да повярвам, че нищо нямало да променя, дори ме заплашиха с некви членове за набеждаване... незнам кво да правя в таа държава ... писала съм писмо до Комисия по Етика.. на ЕП.. да видим..
3
0
 
0
 
! Отговори
Rektor Dekanov преди 15 години
Който е дошъл да учи, да учи, който е дошъл да пие да си ходи на село. Студентският град да бъде град за хора на които България да разчита за бъдещето си, а не за вся останлая ***!!!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
какво ще рече конфликт на интереси между оценител и кандидат
1
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 15 години
Оставка и право във вашите родни страни -> Турция, СССР и Америка!!! Мръсни чужди ***, агенти и предатели! Ууу!!!ВЪН МУТРИТЕ ОТ СТУДЕНТСКИ ГРАД!!!ИСКАМЕ ДА УЧИМ ЗАТВОРЕТЕ ДИСКОТЕКИТЕ!!!