Мартин Димитров оглави СДС

Мартин Димитров печели около 4300 гласа срещу 2800 за Румен Христов
21 дек 2008 19:29,
42
Мартин Димитров оглави СДС
Снимка: БГНЕС

Мартин Димитров е новият лидер на СДС, съобщи председателят на комисията по избора Владимир Кисьов. Димитров води убедително над другия претендент за поста Румен Христов.

Мартин Димитров печели около 4300 гласа срещу 2800 за Румен Христов. Според данните на синята партия, избирателна активност е 50%.

От щаба на Мартин Димитров съобщиха, че вече са преброили 80 процента от изборните протоколи. Според изчисленията им за него са гласували 4 360 души, а за Румен Христов - 2 260.

По предварителни данни той печели убедително в бургаска, плевенска и пловдивска област. В Созопол, Камено, Несебър и Поморие Мартин Димитров печели 100% от гласовете.

В София печели с убедителни резултати. В Бургас Димитров има 240 гласа, а Румен Христов - 9. В Плевен Мартин получава 220 гласа, а Р. Христов - 18 гласа. В Петрич печели с 145 гласа срещу 41 за Румен Христов. В Гоце Делчев Мартин Димитров получава 27 гласа, а Христов няма гласове.

Във варненска област Христов има сериозно предимство. Там той е спечелил около 200 гласа, на 40 за Мартин Димитров. Според данните ни Румен Христов вероятно ще спечели и в област Добрич. В Дупница Румен Христов е получил 155 гласа, а Димитров - 14.

Мартин Димитров е роден е на 13 април 1977 г. в София. Завършва Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Международни икономически отношения“.

От 2000 г. работи в Института за пазарна икономика като икономист. През 2005 г. Димитров е избран за народен представител в 40-то Народно събрание от листата на коалицията Обединени демократични сили (ОДС) в 23-ти избирателен район в София и за заместник-председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

От 2005 до 2007 г. е секретар на парламентарната група на ОДС.

През 2005 г. Мартин Димитров е избран от Народното събрание за наблюдател в Европейския парламент, като след присъединяването на България към ЕС придобива статут на евродепутат.

През 2007 г. е включен листата на СДС за изборите за представители в Европейския парламент, но партията получава 4,74% от гласовете и остава без евродепутати.

През ноември 2008 г. Мартин Димитров се кандидатира за председател на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Марио преди 15 години
СДС за пореден път доказа,че е партията най в час.Ето ви ново лице.Ето ви млад и надежден,много кадърен лидер.Успех на СДС.Браво!
40
0
 
0
 
! Отговори
САМО АТАКА преди 15 години
Който не е костовист е КОМУНИСТ!Който не е седесар е КОМУНИСТ!Който не е такъв или онакъв е КОМУНИСТ!Е,големи сте и туй то!Сами сте си проблем...
39
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
...на комунистите и техните ***.Малко били избирателите на тези вътрешни избори,той бил такъв или онакъв.Да де,ама не го избират 99,9 % като АТАКА или 98,9% като Станишев.В десницата хората смело си изказват мнението и изразяват волята си,защото там е демокрацията.На този фон вътрешнопартийното поведение в БСП,ДПС и НДСВ изглежда като "диктатура на пролетариата" от недалечното минало.Не случайно такова е и политическото им поведение,както и мижави резултатите от управлението.Точно такива действия на опозицията показват истинския облик на почтените политици в техните среди и изобличават престъпните шайки в управлението на другите партии.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не може в България да има толкова много - 6600 заблудени седесари - поне половината от тях са получили заповед от разработващите ги офицери от ДС да отидат и да гласуват за да създават впечатление за масовост!
37
0
 
0
 
! Отговори
ние сме преди 15 години
Радвам се че един умен и честен човек застана начело на СДС.Дано да се е изчистило от мекерета ,като Петър Стоянов,Лазаров,хора на Бисеров и т.н.Призоваваме Иван Сотиров да работи със Мартин и здравите разумни хора коитоса били във СДС да се върнем и да работим за зъздравяването на СДС.
36
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ИЗБРАХА ГО, НО ДОКАЗАХА САМО ЧЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ЧЛЕНОВЕ ОТ НЕОБХОДИМИЯ МИНИМУМ ОТ 5 000 ДУШИ И КАКВО ОТ ТОВА, ИМА ОЩЕ 300 ТАКИВА ПАРТИИ...ЗАЩОТО, ДА ТЕ ИЗБЕРАТ ЗА ЛИДЕР НА СДС СЕГА, Е КАТО ДА ТЕ НАЗНАЧАТ ЗА ГЛАВЕН ДИРЕКТОР НА АМЕРИКАНСКА БАНКА, ДЕН ПРЕДИ ДА ОБЯВЯТ ФАЛИТА И...ХА...ХА...ХА..., ВПРОЧЕМ ТЪЖНО Е.....
35
0
 
0
 
! Отговори
хасковлии преди 15 години
янко велев жив ли е със марио бисеров?сдс се изправя на крака след напускането на петър стоянов,юруков... клишетата на христо бисеров.само сдс ще гласуваме за опозицията и по точно за сдс независимо какви сме по произход-българи,турци,арменци,роми.дръж мартине ти си на ход.
34
0
 
0
 
! Отговори
martin преди 15 години
Да го видим марто сега каква политика ще започне да води. Да видим как ще се разбере с мръсниците Сотиров и Пешо Коня и другите *** в тази партия.
33
0
 
0
 
! Отговори
Никола Зигич преди 15 години
Вече знам за коя партия ще гласувам 2 пъти 2009. Обединението на десницата ще се състои само ако старите муцуни като Софиянски и Мавъра намерят сили и доблест и се оттеглят от политиката ...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
избраха нов капитан за кораба Титаник
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СДС си избраха кмет...
30
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Преврата на ченгетата не успя. Сега ще тръгнат да напускат СДС и това е добре да се случи непременно преди изборите, за да можем да направим принципна коалиция.Инак няма да стане. Първата стъпка е направена, но остава още доста.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Яко.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до номер 26...Добре де,какво искате?!Демократични избори между членовете на партията.Не от "Висшия съвет".Не от, как беше там...волните избори в "Атака", които избират с 99.9%.И стига сте повтаряли, че политиката е *** работа.Защото ако наистина умните и читави хора в България се страхуват от политиката, никога няма да тръгнем към по-добро.А то не е чак толкова трудно за постигане!Успех на Мартин и СДС в коалиция с ДСБ да спечелят изборите дано.
27
0
 
0
 
! Отговори
FORY преди 15 години
Vinagi sam se chudel kak taka se topjat teja sedesari a v obratnata zavisimost sa komunistite se se rojat rojat novi i novi gadini
26
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
малиии 6600 чавека цялото седесе...е това ако не е цирк и резил.........
25
0
 
0
 
! Отговори
РеалСмърди преди 15 години
СДС!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
kakvo da govorim преди 15 години
KVO BE6E S.D.S,4E NE SE SE6TAM,MAI MARKA SAPUNI,KOITO VE4E NE SE KOTIRAT NA PAZARA,AA
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
К`во СДС, к`ви 5 лева бе?! Измекярчета!
22
0
 
0
 
! Отговори
ЙЕС! преди 15 години
Браво на Мартин Димитров! Успя да победи в политическия сървайвър не без помощта на зрителите. Дано това да е за доброто на неговата партия и на съпартийците му