Режим на тока, ако спре парното

Засега износът на електричество не е спрян, вечерта ще е критична за потреблението на ток
6 яну 2009 17:06,
101
Режим на тока, ако спре парното
Това ни чака, ако спре парното в цялата страна. Снимка: Dnes.bg

"До режим на тока може да се стигне, ако спре работата на всички топлофикации", обяви изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Айолов.

"Много е сериозно положението, сериозно е натоварването на електропреносната система, но смятаме, че ще удържим положението", каза Айолов.

Той информира, че днес потреблението на електроенергия е повишено в рамките на около 80-100 мегавата и това все още не е тревожно.

"Показателно ще е потреблението на електричество тази вечер, тъй като преминаването на топлофикационните дружества към работа на алтернативни горива - най вече мазут, изисква технологично време, а дотогава топлоносителните тела ще имат по-ниска от обичайната температура", обясни Айолов.

В момента обаче износът на електричество не е спрян и това засега не се налага, допълни той.

Айолов заяви, че до крайната мярка - режим на тока, ЕСО ще направи всичко възможно да не се стига.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
DO SCUM преди 15 години
57. SCUM - ЛЕЩА ВКИСНАЛА не излизай на улицата на 14 януари, стой си на студено у вас /или си на кюмбе?/ или си купи хляб за 5423 лева и си лягай с чорапите. АБЕ ШУШЛЯК, каква финансова криза те гони, НАШИЯ АЕЦ ако работи и ако си плащаме на НАшата държава за тока
99
0
 
1
 
! Отговори
ДО SCUM преди 15 години
57. Scum - абе ***, да ти го туря в твоя джоб, на теб и на финансовата ти криза!И недей излиза никъде на 14, *** маринкин, леж си у вас и гледай БИ ТИ ВИ, *** заспала!!!
98
0
 
1
 
! Отговори
Минчо Празников - дж преди 15 години
Топло и слънчево! Мин. t - 28-32 гр. по С.
97
0
 
2
 
! Отговори
стрелочник преди 15 години
"Защо все плюете без да мислите. Ток може и да има, а мрежата дали ще издържи на това натоварване?И власта няма нищо общо в момента. Това са резултатите от управлението още на Костов и ЕС."НАЙ-ПОСЛЕ СЕ УСЕТИХТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН - КОСТОВ - РАЗБИРА СЕ!... И ЗА ДА ИМА ХЛЯБ,И ЗА ДА ИМА ГАЗ,И ЗА ДА ИМА МИР - бкп - В СИБИР!
96
0
 
1
 
! Отговори
математик - акселера преди 15 години
Руснаците твърдят, че се губел 15-20% от подавания газ.Хорошо!Ако тези , да приемем, 20% се разхвърлят например:- х 2 % на 10 държави, или- х 5 % на 4 държави - ЩЕ СЕ УСЕТИ ЛИ ВЪОБЩЕ ЛИПСАТАНА ГАЗ?ТОВА, ЧЕ ЕНИЧАРИТЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА КРИЗА, А НЕПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ГОВОРИ, ЧЕ:- ИГРАЯТ С РУСИЯ - ПРОТИВ ЕВРОПА,- АБСОЛЮТНО, АМА - АБСОЛЮТНО - НЕ ИМ ПУКА ЗА НАРОДА.- СЕРГИ - РАЗИГРАВА ЦИРКАДЖЪЛЪЦИ С ОБАЖДАНИЯТА МУ ДОПУТИН, МИЛЕР, БАРОЗОУ И УКРАЙНА.НЕКА ВИ Е ЯСНО С КАКВИ ХОРА СИ ИМАМЕ РАБОТА!
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си! Че колко е тя зимата.. какво се оплакват тия софиянци! Да взимат пример от по-голямата част на българите: Да се къпят само по празници в реката...
94
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако спрат газа, ще спрат парното. Ако спрат парното, ще спрат тока. Ако спрат тока, няма да има и вода, няма да има храна, няма да има интернет. И какво излиза? След 4 години коалиция и 2 години в ЕС:1во:Няма пари!!! (криза)2ро: Няма газ3то: Няма парно4то: Няма ток5то: Няма храна6то: Има "in vivo", "седянки" и други екстри...Не мислите ли, че е време някой да си плати за некадърността?!
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо все плюете без да мислите. Ток може и да има, а мрежата дали ще издържи на това натоварване?И власта няма нищо общо в момента. Това са резултатите от управлението още на Костов и ЕС.
92
0
 
1
 
! Отговори
cTpH преди 15 години
Как ше спирате тока бе ей! Е*ал съм ги шопи и прочие, нямали парно, нямали топла водичка, 70% от България живее на ток и не се ползва от подобни благинки, а повечето домакини в страната ако искат да си мият тенджерите и чиниите с топла вода ползват Юнга или си топлят на котлоните.Не са много тези с миялни машини. Има си бойлери за къпане! Аз в крайна сметка не мога да разбера защо всяка година проглушават всички медии колко скъпо било парното, при положение , че тока е по-скъп. Ей сегичка ще го усетите като си пуснете .
91
0
 
1
 
! Отговори
ДЖЕРДЖИНСКИ преди 15 години
МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК РОДЕН В УКРАЙНА,ОТ 8 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН - ДО ТОГАВА НА СССР,БЕЗ ПРОФЕСИЯ, СЕМЕЙСТВО, ЖЕНА, ДЕЦА - ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И ОСИГУРАВА ЖИВОТАНА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ДЕЦАТА, ВЪОБЩЕ БЪЛГАРИТЕ!ЕДИНСТВЕНИТЕ МУ МУРАФЕТИ - ДА КАРА ТРАМВАЙ!У-у боже, пази България от еничари и некъдърници!
90
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По-рано ще тръгнем с паветата !Докарат ли я до режим на тока и ще има паднали глави.
89
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Президента-*** нещо се е объркал, нали е историк, толкова му разбира главата от атоми. АЕЦ да не е преносим генератор, като ти хрумне да му дръпнеш въженцето и готово. Ама нали трябва да нас*ере всичко европейско. И ако може да извърти нещата накъм 16-та република... свинята ***.
88
0
 
1
 
! Отговори
jylt_fen преди 15 години
abe neeene mi koi e vinoven za taq kriza-dali rusia dali ukraina ili zagubenoto ni pravitelstvo,ne sym ostanal v taq dyrjava da se borq i da gledam sam da sespravqm v jivota ,za da me vryshtat nakraq v kamennata era,pravitelstvoto e dlyjno da osiguri vsichko che dane se useti tazi kriza,I KOMUNDETA NAISTINA-SPRETE LI TOKA SLOJITE LI REJIM SI GOTVETE VYJE ZASHTOTO SHTE BYDETE POMETENI
87
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
единия приканва за безредици от страна на такитата, а друия да ги мачкат... малеееееееее, какви компекси ви трескат... Колко е газта и метана- почти колкото бензин, имам 20 коли таксита в една фирма - на всички им казах - падат арендите - карайте си на бензин. Преди 20 минути ги чух почти всички - никой не се оплака от липса на работа, а и като изключим тези където от сутринта на волана - всички бяха в добро настроение. Крайно време е да покараме колите си на бензин - за няколко дни ще им се отрази добре- че от тази газ ги скапахме... А тези който са таксита на лизинг - всички са качили по 2-*** шофьори. Средно по 60-70 лв. на 24 часа - е печалбата на ден. Лизинга на една таксиматрова компания е най-висок - офиса им е в Слатина, на Боян Магестник. Има закъснели с плащането на лизинга - но то не е че не са си взели арендите от таксиметровите шофьори, а защото са ги наместили за други неща. Печалбата е малка - ако таксито не е изплатено. Но може да си гледаш семейството без проблем. А 74 - танкове - да смачкат колите... ти май нещо се вкара в некой филм- айде да видим как ще мачкат колите на същата фирма, ще мачкат банката.... ти нещо не си добре. Тази криза ще отмине за дни... и всичко ще е по старому. Ще тръгне газта, споменете си петък - преди години и гледайте руски новини...
86
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 години
otegchavate me :)
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
правиш ли разлика между меморандум и договор. едно е да кажеш -"да, искаме да ги затворим когато им изтече срока на годност" (2005 г. за 1 и 2, 2011 г. за 3 и 4), друго е да кажеш "ще ги затворим 2000 г. щом искате" което направи Надка
84
0
 
1
 
! Отговори
wdwqwd преди 15 години
Тук става въпрос за държавна икономика и криза, касаеща всички ни, но това не пречи на *** селско *** под този коментар отново да плюе, завиждайки на гражданите. Куха кратуни такива докато никога не пуснете тоягата!!!
83
0
 
1
 
! Отговори
бай Цеко преди 15 години
Мене от режим на тока,от глад и от криза ме не е страх,оти се греем на дърва,можем да си стоим вечер на свещи и на село всеки си е смлел брашънце,има си животинки за пресно месце и не зависи от града,а кризата ич ме не плаши,оти немам пари - я съм си цел живот у криза.Да му мислат софиянци и гражданьете!Я на село съм си добре!Не бойте се,нема никога да ви дойдем у *** София!
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
! * Спазвай правилото : - Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от Украйна отвред ! Как ще коментирате изявлението на президента Георги Първанов за пускане на един от спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"? - Президентът Първанов ми е ясен. Той от сутрин до вече се събужда само с една идея - как да осигури допълнителни печалби на групата олигарси около него. Нека Първанов днес като се събуди да мисли за българския народ, а не за г-н Богомил Манчев. Това е единственият ми коментар. - А смятате ли всъщност, че повторно пускане на блок от АЕЦ "Козлодуй" е възможно? - НЕ, нито смятам, че е възможно, нито смятам, че е правилно. Но Първанов най-сетне трябва да се досети, че е президент на България, а не шеф на борда на директорите на фирма "Рискинженеринг" АД или на подобните такива, които оперират в енергийния сектор.
81
0
 
1
 
! Отговори
потърпевш преди 15 години
Ям боб ,чакайте газ-гърмежи!!!