Газовият спор може да доведе до хуманитарна катастрофа в Молдова

Кризата е довела до понижаване на температурата в системата за отопление и прекратяване на подаването на топла вода
7 яну 2009 08:38,
9
Газовият спор може да доведе до хуманитарна катастрофа в Молдова
Снимка: БГНЕС

Развитието на газовия спор между Русия и Украйна може да доведе до хуманитарна катастрофа в региона, заяви Министерството на външните работи на непризнатата Приднестровска република в изявление към Русия, Украйна, началникът на мисията на ОССЕ в Молдова и специалния представител на ЕС, съобщи РБК.

В документа, издаден вчера, се подчертава, че газовият спор е довел до постепенно понижаване на температурата в системата за отопление и прекратяване на подаването на топла вода.

"Такива действия оказват влияние на всички без изключение слоеве от населението, включително най-уязвимите -жени, деца, стари хора, болни и други, които в скоро време ще останат без отопление въпреки постоянното понижаване на температурата на въздуха“, заяви МВнР на непризнатата република.

Украинското дружество "Нефтегаз" заяви, че намаляването на доставките на газ за Балканите е предизвикано от действията на Газпром и дъщерната му компания "Молдова-Газ".

Официален Кишинев веднага опроверга тези обвинения.

Министърът на икономиката и търговията на Молдова Игор Додон заяви, че "Молдова взема природен газ от транзитния газопровод според договора с Газпром“, който е подписан през 2006 г. за срок от пет години.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бивш студент преди 15 години
Първи ,то на вас в "студентския" град, ни топла вода, ни парно ви трябва. На вас ви дай дискотеки, водка и "празнуване" (дори и ако ден-два преди това *** са утрепали ваш колега). Така че не ни се слагайте за пример, а си надявайте пак ямурлуците и навущата. И, като "бъдеще на нацията", не внушавайте на хората ниски или липса на жизнени критерии.
7
0
 
1
 
! Отговори
никой преди 15 години
между другото,между вас има достатъчно ***,които ще идад да мръзнат и без пари,но тези ,които ви подстрекават доста са взели.
6
0
 
1
 
! Отговори
никой преди 15 години
никой няма да дойде пред парламента,ако е сериозен човек,колкото и зле да се чуства,защото в демократичните държави нещата се рашават чрез избори.А вие, викачите пред парламента си продавате гласовете по за 20 лева или изобщо не гласувате.Сега и пред парламента ще идете, ама трябва някой лев да ви дадат,иначе няма. Продажници без мисъл,затова сме на този хал. Вместо да свършите някоя работа.
5
0
 
1
 
! Отговори
ves преди 15 години
ВРЕМЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ!
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Vmesto da reveete tuka, po dobre elate pred parlamenta na 14.01 !!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Roko преди 15 години
Предпочитам в блока ми да няма парно, защото 30 % от апартаментите крадат топлоенергия и аз плащам и за тях. Така крадците няма да могат да крадат поне няколко дни, дай боже и повече!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то ние никога не се оплакваме затова сме на това дередже
1
0
 
1
 
! Отговори
Галин Димитров преди 15 години
Снощи в Студентски град също нямахме парно и топла вода, пък не сме обявили хуманитарна катастрофа...