"Газпром": Украйна затвори последния газопровод

"Нафтогаз" твърди, че "Газпром" е прекратил подаването на газ през Украйна за Европа
7 яну 2009 10:02,
53
"Газпром": Украйна затвори последния газопровод
Снимка: БГНЕС

Украйна е затворила и последния, четвърти газопровод, по който транзитният газ се доставяше в Европа, заяви пред  вицепрезидентът на "Газпром" Александър Медведев, цитиран от Интерфакс.

По-рано говорителят на украинската компания "Нафтогаз" Валентин Землянский заяви точно обратното - че "Газпром" е прекратил подаването на газ през Украйна.

"Днес в 7,44 ч. местно (и българско) време са прекратени доставките на газ през единствената работеща газоизмервателна станция "Суджа", каза той.

Ако доставките в Украйна са равни на нула, то точно толкова ще бъдат те и за Европа, каза Землянский.

В подобна ситуация "Газпром" ще трябва сам да се оправя с Европа", допълни още той.

По думите му доставките на газ за украинските потребители се осигуряват за сметка на подземните хранилища.

През Украйна преминават около 80% от руските доставки на газ за европейските потребители. 

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
ne ste dobre преди 15 години
Abe vie ne ste v red da pi6ete tolkova podrobno i da izlagate svoite poziici, za men tova e bezsmislen spor. Razbiram o4i v o4i edin dobar debat. Neznam kolko vreme gubite za napisvaneto na tezi dulgi i umopomra4itelni "fatki i dokazatelstva", no stava qsno 4e vie si nqmate jivot i jivetee edinstveno v internet prostranstvoto q se stegnete !!!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
22. - 07.01 12:39 - Prav si 21От: Bulgarin ot Germania"...Zapadna Ukraina (toest industrialnata 4ast) e s Ruski etnos, te vednaga shte se prisaedinjat kam Rusia, kakto i Krim, podaren ot Hros4ov prez 50-te godini na Ukraina. Golemi oblasti ot izto4na Ukraina sa bili Polski...":))))))) И ти ако имаш представа къде е изток и къде запад ...
50
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
39, пич, говориш несвързано - аз съм абсолютно безпристрастен в този спор, но да си мислиш, че Русия "ще си плати" за нещо - много наивно :DВ момента виждам само как си плащат безгласни букви като България и УкраинаЛеко с молитвите, не богохулствай
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цената на газта за Европа достига 700$ за 1000куб.м.Украинските тарикати плащат по 179.5 и не искат на 250$.Отделно прибират огромни такси за транзитирането до Европа, а вместо това я крадат за себе си .Затова и не искат да пуснат международна комисия,който да следи къде отиват подаваните количества.Украйнското правителство е виновно застуда във вашите апартаменти!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nomer 45,какво значение има с чии мандат е съставено дадено правителство? Важното е кой е премиер и с каква реална власт разполага. Иван Костов имаше безконтролна власт, шмекера трябваше да се съобразява с ДПС, а сега Станишев трябва да се съобразява и с шмекера и с ДПС. Толкова дълго и безконтролно като Иван Костов, никой друг не е управлявал в България в последните години. А за зависимостта от транзита на газ през Украйна и доставки само от Русия са виновни всички бивши премиери и сегашния.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така номера 45 и 46 - при Иван Костов ние спряхме да внасяме газ от Русия през Украйна и се отървахме от тази зависимост.А по продължителност на премиерстване Иван Костов води много пред останалите. Най-близо е мадридския шмекер, но той не управляваше сам, а с ДПС, макар че и сега е пак на върха, но не като премиер.
46
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
за 4 години по време на неговото управление НЕ СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА НА НИЩО...E kak moje da si tolkova slqp? Kostov i ministri umishleno faliraha predpriqtiq i gi razprodadoha za jalti stotinki na priqteli (razbira se sreshtu prili4ni sumi v li4nite smetki). ne slu4aino nari4aha opredelen 4ovek "Dan4o desette procenta"... Az li4no sam svidetel, kak blizki na Kostov hora kupiha na bezcenica Kinefikaciq Stara Zagora, pri tova na izplashtane za deset godini ( samo ot naemite na obektite 4ovekat vzemashe troino pove4e ot mese4nite vnoski za izplashtane). Svidetel sam kak blizki na Kostov hora uvolnqvaha shefove na predpriqtiq i na nazna4avaha svoi hora na tqhno mqsto. Pri tova tezi hora, ako trqbva i imena shte spomena, baha lideri na SDS po tova vreme, t.e. nishto obshto s komunistite, koito ti tolkova slqpo mrazish
45
0
 
0
 
! Отговори
PILAT преди 15 години
Ето по това си личи истенския комунист (синоним на изменник на родината), че за всичко е виновен Костов.Специално за мърциняра 20 - май ми струва, че забравяш един дребен детал. ТОВА Е ВТОРОТО ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТ НА ДПС (ПЪРВОТО БЕШЕ НА ЛЮБЕН БЕРОВ) Т.Е. НАЙ-ДЪЛГО СА УПРАВЛЯВАЛИ ТЕ!!!!!!! ПРЕДИ ТОВА ПО ВЪПРОСА БЪЛГАРИЯ ДА Е В КРИЗА СЕ ПОСТАРАХА ДОСТА АНДРЕЙ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ И ЖАН ВИДЕНОВ.Но всички, които плюят по Костов забравят, много старателно, че за 4 години по време на неговото управление НЕ СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА НА НИЩО - НИТО НА ХЛЯБА, НИТО НА ТОКА, НИТО НА ПАРНОТО, НА НИЩИЧКО.Същото като по времето на първата соц. *** през 1917 година в Русия им беше виновен Николай , който е единствения, който направи Велика Русия без реки от кръв (толкова километри железопътна мрежа колкото са изграждани по времето на Николай - 1300 км. за година и Сталин не можа да направи).Извода е един плюлят ли те комунистите - това е най-добрата препоръка за добре свършена работа?!?!?!?!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, номер 42 cv, защо не завършиш докрай?Украйна не дава - украинския съд за транзита на газ, който цитираш, а и не иска - Украйна не сключва договор за доставка на газ. Е, като Украйна не дава и не иска, няма и да получи. Лошото е, че заради Украйна, едва ли не цяла Европа остава без руска газ. А и бъди по-точен - не толкова заради цената на транзита, а заради това кой е подписал договора за транзит и имал ли е това право, украинския съд взе това решение.
43
0
 
0
 
! Отговори
Сбогом Путин преди 15 години
Едва ли руският народ ще прости на олигарха последните му издънки ! Горбачов в Русия , а Костов в България да идват и да си оправят държавите , че шошорковците опикаха всичко ! Нито българският , нито руският народ ще простят безумието на сегашните си управляващи !
42
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА по нашите медии е пълна..., а и различните "-фили" и "-фоби", възприемат само това което им се иска...1. Украинците не отказват пазарната цена на газа, но искат със същия каефициент, да се увеличи и транзитната такса! Вярно е, че са два различни договора, но връзката им е очевидна! Браво на Украинците..., и ще го постигнат, въпроса е ЗАЩО НИЕ НЕ ИСКАХМЕ СЪЩОТО!!!2. Съдебното решение, на Украйнския съд ЗА ТРАНЗИТА, ще е интересно, но ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ СА МОТИВИТЕ..., ТРАНЗИТА СЕ СПИРА ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНО НИСКАТА МУ ЦЕНА!!! БРАВО НА УКРАИНСКИТЕ СЪДИИ..., НЕ ДОПУСКАТ НАЦИОНАЛНО, ЕНЕРГИЙНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!3. ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СМЕ КОРЕКТНИ, газа беше спрян не на Руско-Украинската, а на Молдовско-Украинската граница, защото Молдовците си вземат от травнитния газ, 100% от договора с Газпром, а следващите по тръбата да духат супата... Спрения износ на газ е тежък финансов удар срещу Русия, но порастването цената на петрола и спирането на значителни по обем производства в Югоизточна Европа ги компенсира пребогато..., а в условията на световната криза, от това са предоволни както Стара Европа, така и Американците...!4. ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА да заяви ДО 14.ЯНУАРИ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов,- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА... С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???
41
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
"Играта" си е точно политическа,за което и тази сутрин министъра ни на енергетиката го каза по ТВ.Правителството ни е било съвсем наясно още от 18 дек.Наясно е и сега,но си трае,защото първо:"когато атовете се ритат,магаретата стоят настрани";второ:самото му положение е достатъчно разклатено,за да прави изявления пред народа;и трето:прекалено опасно е да разкриват истината относно политиката на Путин,тъй като и те са замесени в нея.
40
0
 
0
 
! Отговори
Никола Гешев преди 15 години
Украйна показа на цяла Европа , а и най - вече на наще проруски *** как да се държим е с рекетьори и имперски окупатори ! Украйна пример за подражание ! Слава на украйнският президент ! Да е жив и здрав ! Е руснаците им става навик да помрачават християнските празници , ама ще си платът за всичко , и за медиците в Либия , и за войниците ни в Ирак , и ьа конфликта в Газа , и за кризата с газта , за всичко ще си платът руските олигарси дето обричат на глад и собственият си народ ! АМИН !
39
0
 
0
 
! Отговори
Никола Гешев преди 15 години
Украйна показа на цяла Европа , а и най - вече на наще проруски *** как да се държим е с рекетьори и имперски окупатори ! Украйна пример за подражание ! Слава на украйнският президент ! Да е жив и здрав ! Е руснаците им става навик да помрачават християнските празници , ама ще си платът за всичко , и за медиците в Либия , и за войниците ни в Ирак , и ьа конфликта в Газа , и за кризата с газта , за всичко ще си платът руските олигарси дето обричат на глад и собственият си народ ! АМИН !
38
0
 
0
 
! Отговори
Vofka преди 15 години
ОХ какой ты умны, все просто у него, то что мы тут мерзнем в Софии твоего Путина не колышит я так понимаю, а то что Россия сколько кричала о надежности как партнера, а теперь сама останавливает Европе газ, потому что ей не нравиться украинское правительство как обьяснить, и как обьяснить что газ-это экономика а не нравиться если кто это политика, ведь сколько было болтовни что Россия цивилизованая страна, что типо не будет действовать как агресор, и пользоваться газовой петлей в политических целей, КАЛОРАШ Ты ТУПОЙ *** ОТСЮДА
37
0
 
0
 
! Отговори
Коля Бондарчук преди 15 години
Украйна не се бои от рекетьори и агресори и най - важното драги ми памперсчо не е гъзолизка както румбата , гея и гоце , дето подписват среднощни договори ! Сега разбрали ми промит червени мозъку , как се защитават национални интереси и сувернитет , или не разбра ??!
36
0
 
0
 
! Отговори
Даня Гамасурдия преди 15 години
За да не се транзитира газ и петрол от Египет ! Ей много са мръсни тия руски алчници , искат само те да печелят , ама си набиха чокъра ! Хак да им е ! Сега да видиме как *** ще издържа самолетите и подводниците си и дали ще има пари за нова военщина ?! И като направя нови , те избиват свойте , та все тая ! Сега поне свой няма да избива !
35
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 15 години
И какво точно показва Украйна, извиниме за въпроса, но не разбирам какъв пример трябва да взимаме от нея?
34
0
 
0
 
! Отговори
Oleg преди 15 години
вс очень просто. балканы тут ни причем. российскому правительству не нравится украинское правительство. поэтому они решили попросить вернуть украинские долги и установить рыночные цены на газ. это политическая игра. давайте не будем переходить на народ.
33
0
 
0
 
! Отговори
Vofka преди 15 години
А ве за какви 440 говорите, това са минала година в момента Германия е подписала договор на 280$ Великобритания на 340 или даже 310, Украина иска справедливо 200 все пак в нейната цена не влиза транзит защото тя се и граничи с Русия.А за България май има беше подписал 3 годишен договор според който цената се качва всяка година, еми кой знаеше че така ще стане, заради това е толкова висока цена на газта.

Спонсорирани публикации