"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"

Украйна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви посланикът на Киев у нас
121
"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"
Снимка: БГНЕС

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Аз дойдох , защото в Россия отнасяха се към българите много добре и не знаеха , че българите са лицемерна и лъжлива нация.Средства на информация винаги писали за България, като за дружествена страна.Сега и в Россия вече знаят, че българите съвсем не тези за които толкова години се представяли.Цялата страна това знае вече.Не чакайте , че ще простят подлостта ви, вече няма да има тези отношения , като преди.Сами се изпросили.Ще продават газ и петрол за световна цена, та нали вместо вас все едно ще плаща Ес, така че и по цената на Ес продадена стока и вие ще получавате.Отсега и понататък всички бивши"приятели" ще купуват по световна цена.Умолявайте Украйна да ви пусне кранчето, като на "приятел" защото много държите на техните връзки които са много тесни.Докажете това.:-))Ще има два потока които ще отиват към Европа, единият през Турция, другият през България.но ако не искате, то ваша работа, ще има само през Турция.Питайте Газпром. А аз , ако продължавате да ме тормозите , наистина ще напусна страната ви , тогава ще имате "на тясно".... >:-Р
119
1
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Аз дойдох , защото в Россия отнасяли се към българите много добре и не знаели , че българе лицемерна и лъжлива нация.Средства на информация винаги пикали за България като за дружествена дтран.Сега и в росся знаят, че българи съвсем не тези за които толкова години се представяли.Цяла стран знае вече.Не чакайте , че ви простят подлостта ви, вече няма да иима тези отношения , като преди.Сами се изпросили.Ще продават газ и петрол за световна цена, та нали вместо вас все едно ще плаща Ес, така че и по цената на Ес продадена стока и вие ще получавате.Отсега и понататък всички бивши"приятели" ще купуват по световна цена.Умолявайте Украйна да ви пусне кранчето, като на "приятел" защото много държите на тяхи връзки теви много тесни.Докажете това.:-))Ще има два потока които ще отиват към Европа, единият на турция, другият през България.но ако не искате, то ваша работа, ще има само през Турция.Питайте Газпром. А аз , ако продължавате да ме тормозите , наистина ще напусна страната ви , тогава ще имате "на тясно".... >:-Р
118
0
 
0
 
! Отговори
Common Sense преди 15 години
обясни тогава по какъв начин и защо дойде да живееш в България, щом в Русия е толкова прекрасно?
117
0
 
1
 
! Отговори
drer преди 15 години
Великая Гнус
116
1
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Кого искаш да излъжеш, аноним?! Може би суполанковци, които са родени след 1989 година и повярват, но тези, които преживяли ужаса на псевдодемокрация и викове на сините за швейцария и как ще бъде хубаво, като приватизират всичко..Хайде , това е не Запада, който можеш да излъжеш за лошото при социализма или САЩ - за зелената карта..Кой опразнил заводите и опустоши полета?! Не тъси под вола телето.Стига лъжи.и обвинения за Русия и за мръсотиите от вас за руснаците.Стига с евтиния българския фашизм и размахване на байраците за щяло и не щяло.Чухме вече.Побъркахте и себе си и Запада с вашите лъжи за несправедливия руския народ и че, би могли сами да се освободите от турците.Эвала , освобождавайте се, имате възможност вече..та и пари вече от Ес получавате за издръжка както преди от Русия..Спрът ли издръжката от ЕС и тях с помия ще поливате.Имате вече опита в това.
115
0
 
0
 
! Отговори
Общака преди 15 години
Слепец... това, което на тебе ти се струва наченка на мисъл е Светата Божия ( и Дарвинова) Истина...
114
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
напредваш-има наченки на мисъл-дерзай!
113
0
 
1
 
! Отговори
Общака преди 15 години
Вие не разбрахте ли, че американците са дипломати, не са като тия от КГБ. Никога няма да ти кажат в очите, че имаш идиотско комунистическо правителство, но ще те накарат сам да се сетиш. Много добре им е известно, че като избъзикат Русия чрез Украйна, България ще е в шах. Ама иначе как ще отворят очите на хората за свинствата на Станишев и Първанов. Никой няма да подаде ръка на тая продажна червена ***. Мислите, че тия от ЕС се фащат на евтините селски пинизи на България? Просто си траят и чакат съвсем да загазим. Бай *** и като дипломат си е Бай ***, за него чужденците са наивни ***, които може да разиграва. А не е така, просто възпитанието им не им позволява да му теглят майната в прав текст.
112
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
ВЕЛИКАЯ РУСЬ!
111
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
не ми се прави на отворен -айде по същество,та за какъв хай-тек говорим бе ***,цяла софия е на студено,да не говорим какво се случва с промишленоста в момента заради такива британски духачи като теб(по принцип с общаци не говоря-*** хайде да видите че и аз съм човек)
110
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Недей писа какъв съм, а вземи отношение по същество. Кажи колко хай-тек беше българската промишленост.Добре, че имаше живи баби и ученически бригади, та се произвеждаше селскостопанска продукция. Общак съм, и кво? Ти работиш на клон ли?
109
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
защо бе дрипльо,кажи като си толкова умен и ти ли си готов да духаш британска пи...ш..ка
108
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
добре поне че си признаваш че си гаден мазен долен ***
107
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на Путин - хубав човек. Каквото каже и го прави. Защитава интересите на страната си безпрекословно. Най-сетне и руснаците се научиха да действат като американото. Само малко още пропагандата им куца ама и там ще наваксат. Руснаците ги управлява Путин а нас ни управляват п-у.т,ки. и д.у,***-да-в-ци
106
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тук и коментарите цензурират. Срещу Дантес не може да се пише нищо умно, че да не изглежда глупав на фона явно
105
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 15 години
Дантес, май твоя език е като за селски мегдан. Личи си, колко си образован от две изречения даже ...
104
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
казвам се радослав бе селянино смешен,неук и нечистоплътен,такива като тебе са ми ясни като бял ден,ако искаш да се видим да ти покажа един номер-гад долна
103
0
 
1
 
! Отговори
vlado преди 15 години
По леко с епитетите!Ти научи нещо за нормалното човешко поведение.И си пиши името,гей смотан
102
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
NE на Сталин , Путин и Русия !!! RUSSIA КЕЕP OUT ! Да живеят Израел, Америка Господарите на Света ! Да живеят Грузия, Украйна, Литва, Латвия , България, Полша, чехия ! RUSSIA KEEP OUT !
101
0
 
0
 
! Отговори
PUTIN преди 15 години
vijdam che nyakoi hora tuka neshto se opitvat da mi se durvat, samo shte im kaja v skoro vreme da ochakvat expresna dostavka na polonii v kruvta!