Юшченко: Ние не сме крадци!

Той нарече обвиненията на Русия "унизителни" и "неприемливи" за Украйна
10 яну 2009 07:00,
155
Юшченко: Ние не сме крадци!
Виктор Юшченко. Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Виктор Юшченко категорично отхвърли обвиненията на Русия, че Украйна е откраднала част от газа, предназначен за Европа.

Президентът нарече тези обвинения "унизителни" за страната му.

„За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи“, каза Юшченко.

„Украйна не краде газ! Да се обвинява страната ни в това, е унизително“.

И още: „Вярвам, че изявления в този дух няма да бъдат повод за обтягане на нашите приятелски отношения и взаимно доверие (с Русия). Те дискредитират не само Украйна, но и Русия“.

Премиерът Юлия Тимошенко също отрече кражбата на газ, преминаващ през територията на Украйна от Русия към Европа.

„Нито грам“ от руския газ не е бил отклонен, за да бъде използван за домашни нужди, заяви Тимошенко.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само че, по времето на сценката, още никой не беше "крал" газ, а напротив, номер 2 беше побързал да изплати по-голямата част от задълженията си, за да може изобщо да се стигне до преговори. Колкото до "кражбата", въпроса е спорен и тепърва има да се доказва в съда и от експерти. В края на краищата, ще се окаже, че Русия е пускала точно толкова газ, колкото е трябвало да се достави в Европа, разчитайки да накара украинците да горят от тяхната си газ в компресорните станции и по този начин по-бързо да ги поставят на колене. Само че това е много елементарно недооценяване на потенциала на противника. Просто украинците не са балами, не им пука от московската пропагандна истерия и най-спокойно си използваха технически газ от количествата за доставка. Сега още една сценка по случая. ВВП на пресконференция. Въпрос: - ВВ, готов ли сте ако украинците се върнат да преговарят вие да се върнете към първоначално обявената цена от 250 долара? ВВП: - Вижте, ние купуваме газа от Ср. Азия на цена от 340$ и с транспортните разходи до границата с Украйна става 375$. Не можем да го продаваме на 250 и да сме на загуба. Журналистът: - Но вие сте знаели това, когато първия път сте поставили искането за 250$ ? ВВП: - Следващият въпрос, моля!:))))))) Нали се сещаш, че трябва да се плати много-много-много на Арбитража, за да си затвори очите за тези факти. А нали се сещаш че Арбитража е в Стокхолм и каква любов изпитват шведите към Русия.
153
0
 
0
 
! Отговори
Бухал преди 15 години
Чети заглавието! То казва всичко!
152
0
 
0
 
! Отговори
С РУСНАК МОЖЕ ДА СЕ преди 15 години
.............. са виновни за всичко ! Русия не може да прави вече политика с мирни средства и дипломация , щото никой не им обръща внимание ! Затова го правят с терор и рекет !
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A TOIA "SAPATA" NIAMA NACIN DA NE E LEFSKAR-TOVA CHE SE OTRICHAT DOKAZANI FAKTI,A V SLUCHAIA S KIEVSKA RUS E TOCHNO TAKA,SAMO POTVARGDAVA TOVA TVARDENIE.TE GORKITE NE STIGA CHE NE ZNAIAT ISTORIATA,NO I DO TAKAVA STEPEN SA ZOMBIRANI,CHE IZOBSHTO NIAMAT NIKAKVA REALNA PREDSTAVA IZOBSHTO ZA NESHTATA-PROSTI IM GOSPODI.....
150
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Румен Овчаров: Цената на природния газ е икономическа, а не политическа категорияОт 29 септември 2008 г.Природният газ е ресурс преди всичко за няколко индустриални предприятия в България, населението и топлофикациите ползват едва около 25 % от общото количество. Не е много разумно държавата да продължава да плаща чрез дружеството си Булгаргаз и да пълни джобовете на няколко големи частни компании, при това чуждестранни. Още повече, че цените са икономически, а не политически категории. Това заяви при посещението си в Добрич бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Цената на природния газ се определя от тази на ресурсите, на петролните продукти в средиземноморските борси. Тя не може да е каквато ни се иска. Цената на торовете още миналата година скочи от 350 лв. на 600 лв. Производителите им трябва да са по-умерени и да не плашат българите с увеличение, което те вече са направили. Компенсациите се дават от правителство и в социалния пакет има специално предвидени суми от 100 лв. за най-бедните 360 000 български граждани, каза още Румен Овчаров Нямам нищо против да ме подслушват, ако става въпрос за престъпление или нарушение на законите. Но ще искам най-тежка отговорност за тези, които са прибягнали към този метод за раздухване на вътрешнопартийни интриги или за опити да бъде затворена устата на известни журналисти. Недопустимо е в една нормална европейска държава да се случват подобни неща. Имам доверие в ръководителя на ДАНС и се надявам, че виновните ще бъдат наказани. Трябва да престанем да използваме службите за сигурност по посттоталитарен начин не за борба с корупцията, мафията и тероризма, а за раздухване на интрижки, категоричен бе депутатът от Коалиция За България.
149
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
по посочените от тебе параметри намерих цената на местни доставчици на газ."За разлика от нефта, чиято цена се определя на нефтените борси, за природния газ няма учредени газови борси." - цитирам
148
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
как да няма реален пазар на газ?това че ти не знаеш не значи че няма :)отиди в гугъл, пусни го, напиши лондон газ цена и ще видиш дали има или няма пазарна цена.....само да те открехна - да кажеш че една борсова стока не е с пазарна цена значи си бетонно ***....
147
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
146 е изкукал съвсем.Цитирам "ПЪРВАТА РУСКА ДЪРЖАВА Е КИЕВСКА РУС".Киев да не се намира в изконна руска земя, като Северна Осетия,Афганистан, Чехия,Унгария, България и прочее, все едни такива земи.И до една руски.
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОБИКНОВЕНО ТАКИВА КАТО ТОЯ НА СНИМКАТА, КОГАТО КАЖАТ НЕЩО,РАЗБИРАЙ ТОЧНО ОБРАТНОТО,ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОГАТО Е АМЕРИКАНСКА *** И ЖЕНА МУ Е БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ЦРУ.НЕ САМО ,ЧЕ КРАДАТ,НО И ТО МНОГО КРАДАТ-ТРЯБВАТ ИМ ПАРИ ЗА ПРЕДИЗБОРНИ КАМПАНИИ,ЗА ДА МОГАТ ДА ЗОМБИРАТ ГЛУПАВИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ.НО РУСИЯ ТОВА КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИ И НЕ САМО ТОВА-А ТЯ ЩЕ ОТИДЕ И ОЩЕ ПО-ДАЛЕЧ,КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ДА СИ ЗАЩИТИ ПРОДАЖБАТА НА ГАЗ,ОСОБЕНО В ТИЯ ВРЕМЕНА.С УКРАЙНА КАТО ДЪРЖАВА Е СВЪРШЕНО-СЕГА ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ВЪРХУ ГАЗАПРЕНОСНАТА ИМ СИСТЕМА И АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ДА ПРАВЯТ НОМЕРА НА РУСИЯ,ТОГАВА ТЯ-РУСИЯ ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ЦЕРЕМОНИ И ЩЕ ЛИКВИДИРА Т.Н. ДЪРЖАВА УКРАЙНА,ПРОСТО ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА Я СЪЩЕСТВУВА-ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ПЪРВАТА РУСКА ДЪРЖАВА Е КИЕВСКА РУС И ТОВА МНОГО ЗНАЧИ.В КРАЙНА СМЕТКА УКРАЙНЦИТЕ САМИ С ТОЗИ ХОД УСКОРИХА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА Т.Н. СИ ДЪРЖАВА,КОЯТО ПО СЪЩЕСТВО Е ЕДНА ОКРАЙНИНА НА РУСИЯ.ХОДЪТ ПРЕДПРИЕТ ОТ УКРАНЦИТЕ ПРОСТО ПРИБЛИЖАВА И УСКОРЯВА ПРОЦЕСА НА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА УКРАЙНА.....
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ехото на Москва: Засилват се антируските настроения сред европейците10 януари 2009 | 10:22 | Москва. Засилват се антируските настроения сред европейците, коментира днес радиостанция Ехото на Москва. Участници в протест в Сърбия изгориха публично руски флаг. Както отбелязва британската преса, това е сръбската реакция на продължилата газова криза, която заплашва да остави без парно над 100 хил. домакинства. Поради прекратените доставки на газ замръзват не само в Сърбия. Съобщения за проблеми в топлоснабдяването постъпват и от България и Босна и Херцеговина. На 14.януари. от 11.00 часа, в България свикват общ митинг-протест и срещу Русския терор наложен над българския народ- недоставянето на Газ за България. Протестиращи от Варна също са запалили Руското знаме, но след среща с консула до ексцесии не се е стигнало.
144
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
По времето на Иван Костов, когато отряза мераците на Мултаците и Газпром, да им харижем нашата газопреносна мрежа, Овергаз бяха единствения спонсор на Слави Трифонов и неговото предаване "Хъшове", с единствена цел, антитикостовистка пропаганда. Нищо лично, само факти.Абе, толкова ли не вдянахте, че зад всяка една такава фирма, стоят "здравите сили" на бившите активни борци против фашизма и капитализма"? На Позитано 22 е заровено кучето.
143
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
Eх, нямаш никакви проблеми да ти разтълкувам сценката, която си описал.във капиталистическата икономика е лесно. като ти са много 250/450 просто не купуваш.няма по лесно...интересна е втората част на сценката, която услужливо си премълчал. това че вторият ти решава -въпреки не са се разбрали на каква цена купува - че може просто да си открадне толкова, колкото му трябва, от това, което му е дадено за да пренесе от единия край на държавата си до другия край на държавата си.
142
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Според мен, не всички.Държавната компания Булгаргаз, която фактически има договори с Овергаз Инк., Винтерсхал и Газпром експорт.
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
B E L I A Z A N I A - ne mu vervaite
140
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
AKO NABUKO STANE , NJAMA DA IMA ZA UKRAJNA OTTAM . TAKA CHE SHTE TRJABVA DA PLASHTA NA RUSIA . PROBLEMA E CHE UKRAJNA NJAMA PARI . A I OT NABUKO GAZTA SHTE E S PARI .A ZA PUTIN NE SE BEZPOKOJ - IMA KOJ DA SE GRIJI ZA NEGO .
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато преди години Ющенко дойде на власт първо изкорени корупцията в техния КАТ. И понеже катаджиите се опъваха направо закри пътната полиция за една седмица. Когато в БГ на власт дойдоха червените, първото нещо, което направиха е да разрешат на ВСИЧКИ полицаи, не само пътните, да проверяват автомобилите. След което повишиха наказанията за най-елементарните нарушения - колан, светлини, мобифон, за да дадат възможност на полицаите да се самоизхранват и развращават, гражданите да бъдат под постоянен стрес, и да се създаде омраза между граждани и полиция.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г-н Юшченко - тия ги слушаме всеки ден от нашите ***.
137
0
 
0
 
! Отговори
Шоп Черножоп преди 15 години
Не позна, отговора е "Набуко", а Вова Путин седи на дачата и си реди Северни и Южни потоци от криви макарони.
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поживем-увидим...
135
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
OTGOVORA NA GATANKATA TI E : CENATA SHTE BADE 450 !