Костов: Нямаме право на компенсации от "Газпром"

Правителството се съгласило да отпадне от договора ни с "Газпром" въпроса за компенсациите
13 яну 2009 15:55, Красимир Ангелов
89
Костов: Нямаме право на компенсации от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

“С тревога научихме, че България не може да иска компенсации за недоставените количества газ от „Газпром“, заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него в договора от края на 2006 г. правителството на Станишев се е съгласило да отпадне изцяло член 11 от подписания през 1998 г. с „Газпром“ документ, който урежда въпроса с компенсациите.

“Лъжа е твърдението на премиера Станишев и вицепремиера Ивайло Калфин, че сегашните договорености с руската страна са били подписани от правителството на ОДС. То е подписало договор с Топенерджи, а не с Газпром“, изтъкна бившият премиер.

Чрез газопровода „Южен поток“ правителството саботира газопровода „Набуко“. То не е реализирало досега нито една възможност за диверсификация на доставките за България“, обобщи лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
pakho преди 15 години
Искам да споделя моето мнение.Костов може и да е мафиот и да е краднал,но при него джоба ми беше най-пълен.Даваше по два пъти в годината увеличение на заплатата с по 10%,13 заплата задължително.Кой каквото ще да ми говори Костов е 100 пъти по-добър от сегашните търтей.
87
0
 
0
 
! Отговори
xaaxax преди 15 години
Костов сега ми хареса мойто момче вече взе да им вадиш кирливите ризи !!! Мафиот от класа си ти ако земеш властта мноо *** традат някои други хорица нищо че и ти прибираш по джобовете ама ти си се наял поне вече , да крадеш колко да крадеш...на ония свят пари не трябват !!! Човек е човек когато е пак човек !!!
86
0
 
0
 
! Отговори
Rosen преди 15 години
4erveni, sini ili zeleni politici - kade e razlikata, vsi4ki do edin sa nekadarnici, izmamnici i izpolzva4i
85
0
 
0
 
! Отговори
гдх преди 15 години
Само Костов, М.Димитров, Евг. Бакърджиев- това са политиците, които трябва да подкрепяме! Те са демократите! Не се поддавайте на червените! Исканията ни са политически - искаме правителството да си иде, защото е некадърно! не се страхувайте от политически искания!
84
0
 
0
 
! Отговори
хиххих преди 15 години
Сега този се изкарва чист като моминска сълза. Ох, лебеди....
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напред момчета! През 97 беше уникално. Усетете какво означава народното недоволство. Да премажем червената *** и нейните платени драскачи и медии.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Дайте да изберем г-на Костова,за да може г-жа Костовица ,отново да създаде фондация"Бъдеще за България",даже две, а може би три фондации.Че като плеснат двамата с ръце,и ни поведат към светлото бъдеще..........
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е най корумпираното правителство което е имала БГ - на Костов. Тоя е тотален и докато има хора които го подкрепят и му вярват на малоумнищините ще ЛЪЖЕ и ЩЕ КРАДЕ.Ей събудете се малко.... Всички трябва да си ходят и Костов и Станишев и Доган, трябва да променим системата , а политиците всички на ***!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
Прав си. Попитах и от БГА''Балкан" казаха същтото.P.S. Обява:Затварят се два блока в АЕЦ"Козлодуй" срещу комисионна .За справки питайте за Бат Ваньо.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички са маскари!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1. Костов е единственият знаещ и можеш политик в България.2. Костов е единственият политик - истински антикомунист.3. Костов е единственият политик - истински патриот.Това са трите причини да не е на власт.Мислеха, че е техен, но сбъркаха.Направиха всичко възможно, за да го свалят.Сега правят всичко възможно да го изолират.Както направиха и с Филип Димитров, и с Жан Виденов.Те - комсомолците и ДС ченгетата - желязната гвардия на Партията.
77
0
 
0
 
! Отговори
костовист преди 15 години
са ***.И какво от това.Костов си е чистокръвен БЪЛГАРИН и стига сте злоупотребявали по комунистически с този велик политик и икономист! Да е жив и здрав Иван Костов,за да изправи отново България на крака.Всички,коитио плюят по него са червени ченгета. НЕЩАСТНИЦИ!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И Обама е *** ,нали ?А ти на страната на меките китки ли си или са левите бекове от Егейско море ?Г - образен ли си ?Само в лявата лента ли караш ? разглезен или податлив ?Ама всъщност кво ли питам...
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей и тука лудите са на страната на Ваньо ***..
74
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Не сте сами,уверявавам ВИ !!!!Мнооого сме ,наистина сме много !Не вярвайте на платени соц.агенции !Експертното икономическо говорене на Костов е увеличило значително рейтинга на ДСБ,това вчера го писа даже 24 часа...Не написаха само колко процента имат в момента ,защото ги е страх все още....Да гласуваме за когото трябва и да ги махнем веднъж за винаги тези вредители !
73
0
 
0
 
! Отговори
аз съм преди 15 години
При Костов държавата гонеше мафията, а сега мафията си има държава в лицето на Гоце и БСП.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо Иванчо Костов не направи така че газопровода "Син поток" да минава през България? Защо той и неговото правителство - не само че не осигуриха алтернативни газопроводи , но и попречиха на този който щеше да ни дава газ сега - защото заобикаля Украйна.Но турците се оказаха по умни от Костов!
71
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Не мога да схвана кои са органиаторите на протеста. Щом 5 дена не можаха да издържат на студ, как щеха да издържат 500 години турско робство, такива като тех първи предават вярата
70
0
 
0
 
! Отговори
Съдник преди 15 години
.. не знам кой си човече, но ми се иска да имаше повече от твоя вид ... НЕ си сам!
69
0
 
0
 
! Отговори
Съдник преди 15 години
ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛАВИ! Изявление на ДСБ от 13.1.2009:-----С тревога установихме, че българската страна не може да иска компенсации за понесените загуби от спрения газ, в рамките на договорените 1.4 млрд. m3. Причината, е че през 2006 г. правителството на Станишев се е съгласило да отпадне тази част от действащия от 1998 г. договор, която урежда въпроса за щетите, причинени от Газпром. Лъжа е твърдението на премиера Станишев и външния министър Калфин, че договорите за доставка на газ със сегашните три фирми са сключени от правителството на ОДС. Истината е, че през 1998 г. е сключен договор с Топенерджи, която фирма сега не е доставчик и няма договор с нито една от трите сегашни фирми-доставчици.В публичното пространство започнаха клевети на бивши служители на ДС на тема, че правителството на ОДС не е направило нищо за развитие на газопреносната мрежа на страната и за диверсификацията на доставките на газ. Фактите са следните:1. Между 1997 и 2001 г. по одобрена от правителството инвестиционна програма Булгаргаз: изгради 260 км. тръбопроводи 135 km. за Турция и 125 km. за Гърция и Македония; изгради многобройни компресорни станции, което увеличи възможностите за доставка на газ за Гърция със 70% и на Турция със 75%; изгради почти 500 км. оптична магистрала и вследствие на всички тези инвестиции Булгаргаз увеличи капитала си със 600 млн. лева, което го превърна в ключов фактор за доставка и транспортиране на газ на Балканите; увеличи два пъти транзита, което позволи на България да получава 1 млрd. m3 газ от Русия безплатно.2. България подписа Рамковото споразумение на ЕС за проучване на възможностите за транспортиране на нефт и природен газ от Каспийския регион. Страната ни се присъедини към Програма ИНОГЕЙТ за междудържавен транспорт на нефт и газ за Европа.3. До 2001 г. нямаше възможност за осигуряване на газ от други доставчици, защото газопроводът Турция-Гърция-Италия не съществуваше и нямаше газопроводи за транспортиране на газ от Северно море до съседни на България страни.Правителството Станишев твърди, че е направило най-много за развитието на газовата енергетика и за диверсификацията на доставките. Фактите са, че то чрез Южен поток саботира НАБУКО, който е част от програмата ИНОГЕЙТ; не е направило нищо, за да реализира поне една от двете вече реални възможности за диверсифициране на източниците на доставка; не е изградило нито 1 км. магистрални тръбопроводи. ----ПОМИСЛЕТЕ ВСИЧКИ !!! СРЕЩУ ФАКТИТЕ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ...