"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ

Ковачки, Каракачанов, Личев и Дилов-син искат отварянето на спрените блокове
18 яну 2009 08:13,
104
"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Движение “Напред” организира днес митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Коалицията от „Лидер”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден протестират и за отстояване на идеята за силна българска енергетика.

Шествието им ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. „Витоша” и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независимост”.

Преди две дни премиерът обяви, че е дал указания правителството да започне техническите действия за подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй", ако газовата криза продължи“.

По думите му техническата подготовка на блока ще отнеме 45 дни.

Сергей Станишев подчерта, че евентуалното отваряне на спрените блокове трябва да стане в постоянен диалог с ЕС.

Според него при евентуално отваряне на един от блоковете, което ще бъде временно, България ще се позове на член 36 от договора ни за членство в ЕС, който дава възможност при извънредни ситуации да се взимат такива мерки.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Херкулес е "изринал" Авгиевите обори, като е отклонил цяля река да тече през тях... - МИТОЛОГИЯ...!!! ОЧАКВАНЕ...!!! - След изборите, 100 пожарни коли, под професионалното управление на Бойколес, за 100 дни, ДАНО ИЗРИНАТ БЕСЕПАРИЕВИТЕ ОБОРИ... !!!НАЙ-ПОСЛЕ И АЗ ДА ПОВЯРВАМ НА ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО "НЕДОРАЗУМЕНИЕ"..., енергийния министър...Загубите, които има България от началото на газовата криза, за икономика като нашата е катастрофа...ТАКА Е...,И СЕГА СЛЕДВА ПРИЛАГАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА...: ..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)п.п. Не забравяйте, ТОВА СА СЕРИОЗНИТЕ МОТИВИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ..., НО АКО СИ ТРЪГНАТ ВЕДНАГА - ЗА КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ..., МОЖЕ И ДА ИМ ПРОСТИМ...
102
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Губя си времето тука баце с тебе... Малко кофти ми е да ти го кажа, но ми се струваш ***!
101
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
За кое по точно ме обвиняваш в лъжа? Това не съм си го измислил, а съм го видял с очите си, защото съм работил в ТЕЦ 3. Дори се съмнявам дали знаеш къде се намира въпросната централа!?!?!? Аз обичам да споря но с хора които знаят за какво става дума и подкрепят тезите си с факти. Хапливци като тебе са ми по скоро смешни и жалки!
100
2
 
0
 
! Отговори
Шъ съ упрайм! преди 15 години
дори с грубите правописни грешки на иначе претенциозния до Бога nezuss!Поради липса на място не излезе изречението,че "Белана" се оформя като символ на икономиката ни. Починът на пенсионерите е много навременен и актуален!
99
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
И аз съжалявам че Кремиковци не е ликвидирано вече, защото е един цербер без реална полза за държавата като цяло! Но....никъде по света няма електропрозводствено предприятие работещо на загуба. Обяснявам защо за неграмотните! Разликата от електропроизводствените предприятия и останалите е, че тока за разлика от другите продукти се КОНСУМИРА В МОМЕНТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО! Това е елементарна физика, а изглежда тебе те е нчмало точно в този час! В по големи подробности не мисля да навлизам, защото едва ли ще разбереш за какво става дума! От това по просто незнам как да ти обясня принципа на работа на ел. централите!!!!
98
2
 
0
 
! Отговори
Шъ съ упраим само с преди 15 години
Nexuss,ако продължаваш с тоя език и лъжи,заводът за тоалетна хартия няма да смогва,дори и при непрекъснат режим на работа!
97
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Такаааа...... Я сега да видим кой какво е дал на американците?? Действително ТЕЦ 3 беше продаден за без пари на "Ентърджи", които тотално се *** с рехабилитацията и сероочистките. След това "Ентърджи" влязоха с консорциум с DSD и RWE (Германия). Обаче и те я окъсаха със сроковете за сероочистките, и даже се говореше за обратно връшане на ТЕЦ-а на държавата защото бяха на ръба да спрат. Такаа.. Продължаваме нататък! DSD и RWE направиха концерн с ENEL, като единствени собственици към момента са НЕК с 27% и ENEL със 73% участие. Предприятието се казва вече ENEL Марица Изток 3. И подчертавам за такива ръфляци като тебе: ОСНОВНОТО ОБОРУДВАНЕ В ЦЕНТРАЛАТА Е РУСКО (ГЕНЕРАТОРИ, КОТЛИ И ТУРБИНИ). Те инвестираха в модернизацията им и в сероочистките. Просто не предполагах че има толкова невежи хора тука. А американците наистина строят централа в комплекса но кога ще се пусне в експлоатация е божа работа. Казва се AES Марица Изток 1 и НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГАТА! Отиди, провери как стоят нещата и пак ми пиши врели некипели тука ***!!!!!!
96
2
 
0
 
! Отговори
Няма да са упрайш! преди 15 години
Не седят на два стола,а опитват на две тоалетни,ама не става само с ядене!Трябва и акъл!
95
2
 
0
 
! Отговори
Шъ съ упраим и без n преди 15 години
Накрая на управлението си именно Костов даде Марица Изток на американците,а те осигуриха мощностите,без които щеше да стоиш не само на студено,но и на тъмно!
94
2
 
0
 
! Отговори
Шъ съ упрайм! преди 15 години
Жалко,че не му стигна времето да махне Кремиковци!Само най-мързеливите от папагалския род повтарят измислици. Как не се научихте /ти и тези като тебе,които изобщо не сте малко/,че се гласува за най-малката беля!
93
2
 
0
 
! Отговори
стар боклук в нова о преди 15 години
Това не е работа на "Напред",а на правителството!Те носят отговорност,те взимат решения!
92
2
 
0
 
! Отговори
До nexuss = вечна др преди 15 години
Като ни предлагаха чехите да строят в Белене,р. овч. отсече,че ще строят руснаците.И той не говори за рудниците.Ама мълчи и за това, че Белене е в земетръсна зона. Предпочитам морално и технически остарялите реактори да останат затворени,защото могат да станат прекрасна атомна бомба.
91
2
 
0
 
! Отговори
Втасахме я! преди 15 години
Дори баба Гицка и други,по-млади обикновени домакини усилено умуват върху смисъла на отварянето на двата блока.Нали кранчето,в случая двата вида гориво,пак са в набедените за братя?
90
2
 
0
 
! Отговори
Одисей преди 15 години
Не мислите ли, че има заговор на Путинова Русия и нашите ***, да се предизвика газова криза с цел повторното отваряне на 3-ти и 4-ти реактори на Козлодуй, което да компроментира членството на България в ЕС и НАТО, ликвидиране на Американските бази у нас и връщането ни обратно в мечешките лапи на Русия? Ще го допуснем ли? За какво страдахме и продължаваме да страдаме повече от 20 години!
89
2
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Тука, май , всеки чете само това,което сам е писал....Вместо да викате само "горе" и "долу",постарайте се и да научите нещо ново от чуждите коментари ! Например,коментара на 85-ананас,е написан интелигентно и с разбиране на ситуацията ! Напълно подкрепям изводите,до които е стигнал !Дано се включат във форумите повече хора с интелектуален капацитет !
88
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВМРО са пичове, винаги съм гласувал за тях, защото се занимават със смислени неща, а не с популизъм!
87
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Единствено НАПРЕД излязоха да защитят национална кауза, другите само философстват по вестници и телевизии. Браво за митинга!
86
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на НАПРЕД!
85
2
 
0
 
! Отговори
ананас преди 15 години
60 автобуса докараха вчера в София 3 хил. души да демонстрират за отварянето на блокове 3 и 4 в Козлодуй основно работници на бизнесмена под гаранция Христо Ковачки. Организаторите на демонстрацията неговата партия Лидер, ВМРО, един от видовете земеделци и присъединилите се Гергьовден, обаче твърдят, че на митинга шествие имало 12-15 хил души. Айде, да ги оставим да смятат колко души могат да возят 60 автобуса и колко са земеделците и гергьовците в София.Не това е важното. Нито кой плаща масрафа.Какво искат т.нар. протестиращи? Да се изежим на Европа и да си го надървим? Не, по-скоро тоя кърпеж от партии иска да събере гласове. Да се хареса на народа - ето, милее за България, за националното достойнство и т.н. Първа частна коалиция си зарибява електората.Всичко добре, ако цялата работа не се крепеше на лъжи. Екземпляри като Каракачанов не спират да заблуждават за Козлодуй години наред. Често повтаряната теза, особено и от президента Първанов, е, че това са едни напълно безопасни блокове, спрени несправедливо по искане на ЕС. Това, обаче, е лъжа.Нещото, което не казват политиците, е, че по решение на Европейската комисия постепенно бяха закрити всички ядрени реактори първо поколение в Европа - като недостатъчно безопасни. Защо някой тук си въобразява, че за България трябва да се направи изключение? Реактори от същия тип (ВВЕР 440 B230) като в Козлодуй бяха закрити в ГДР и Словакия (която все пак не пусна спрения блок, както се закани).Ядреното лоби у нас лъже, че същите реактори като закритите има във Финландия, Унгария и Чехия. Но тези там са дотолкова усъвършенствани (ВВЕР 440 от модела В213), че са признати за реактори второ поколение, макар някои от тях да нямат бетонен саркофаг отгоре, който предпазва от замърсяване при авария. Това е и основната разликата между работещите блокове 5 и 6, и спрените 3 и 4 в Козлодуй. Първите имат бетонен саркофаг, вторите нямат и, ако някой гръмне, ще омърси цяла Европа. А на България жална й майка.А признаци за това има. Проблемът не е в техниката, а в главите на хората. Преди 3 години централата криеше опасен инцидент и отричаше, че има такъв. А по-късно той беше наречен в някои доклади най-опасният в света за последните години - когато прътите, които се спускат и изключват реактора, бяха залепнали и не искаха да падат (вина на производителя Атомстройекспорт - никой не го коментира). Вместо тревога, тогавашният шеф на Козлодуй каза, че не се спускали само 22 пръта от 60 - и без тях реакторът щял да спре. Това е типично за манталитета на средния българин, който хвали старата си лада, че върви като часовник, нищо че спирачките й малко не са наред.Та въпросът е - ако гръмне бойлерът в Козлодуй, къде отиват президентът Първанов и очевидно подхождащата му Първа частна коалиция Напред, начело с Каракачанов? Ще влязат ли в затвора за безотговорния си популизъм?
84
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че и Петър Велики докара италианци..французи..немци..за да променят Русия!Не е необходимо само да си голяма по площ страна..Не е необходимо да имаш несметни богатства.....Трябва и акъл!Комунистите унищожиха интелектуалния елит на нациите си!уравниловката уби творческия гений на човека..Не ми говори само колониализъм и т.н.Страни като швейцария никога не са имали колонии но живеят добреавстрия..финландия...Швеция и Норвегия..Други страни като Испания и преди всичко Португалия въпреки колониалното си минало до преди няколко години бяха бедни..Измени се и положението в ЮАР след като много учени и специалисти напуснаха страната!За да се развива една страна трябва да има национално отговорен капиталсредна класа от интелектуалцида се стимулира творческия гений..Да не се изнасят капитали !!!нямаме нужда от ченгета шпиони..имаме нужда от много студенти които да учат на Запад и като се върнат в страната да носят ЗНАНИЯ и СВОБОДОЛЮБИВО МИСЛЕНЕ!Нацията ни трябва да се разкрепости!....