Първанов удари рамо на НДСВ, навит на избори 2 в 1

Президентът се притеснява, че два вота един след друг ще изтощят електората
22 яну 2009 07:22,
22
Първанов удари рамо на НДСВ, навит на избори 2 в 1
Снимка: Булфото

Георги Първанов се обяви за това парламентарните избори и вота за Европарламент да са в един и същи ден.

Лансираната най-вече от НДСВ идея досега не среща одобрението на БСП и ДПС, които искат двата вота да бъдат проведени през юни и края на юли.

„Ще ни дойдат много два избора в рамките на 2-3 месеца и не е само въпросът в парите. Демокрацията изисква средства и ние трябва да сме готови на това”, подчерта президентът.

Той допълни, че по-скоро се опасява, че ще се изтощи електоратът, както и от изкривяване на дискусията, която трябва да търси управленски решения.

Президентът каза още, че не се е отказал от идеята си за мажоритарен елемент в изборите и допълни, че решението на БСП, макар и частично, давало надежда за ориентация към мажоритарна квота за около една четвърт от депутатите.

„Референдумът има смисъл, когато са изчерпани другите средства. Възможно е референдумът да се проведе заедно с изборите, тоест той да бъде решение не за тези избори, а да отвори вратите за мажоритарното начало нататък”, каза още президентът и допълни, че си запазва тази възможност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, УБЕДЕТЕ ДРУГАРЧЕТО СЕРГЕЙЧО И ОСТАНАЛИТЕ ДРУГАРЧЕТА, ЧЕ НЕ ЗА 1 КМ. ОТ ЮЖНАТА ДЪГА СТИГАТ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ ОТ ИЗБОРИ 2 В 1, А СТИГАТ ЗА :- ХОРАТА В БУДНА КОМА- ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКОБОЛНИТЕ- ЗА АВТОМАТИЗИРАНИ ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ- ЗА ПО ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ- ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ВСИЧКИ БОЛНИЦИ С ТЕХНИКА ЗА ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА, С ЦЕЛ РАННОТО ОТКРИВАНЕ НА РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
20
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Цялата работа е, че ще им легнат много скъпо 2 тура от Турция - да си докарват "гласоподавателите"! А иначе какво толкова ще спестят? 20 милиона лева?! Да си припомним само, че толкова струваха фойерверките за 22 септември /дето така и никой не разбра от кого сме независими!/
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този мошеник и крадец е замислил с доган някаква пързалка за избирателите.Ударът ще бъде нанесен в последния момент когато се гласуват промени в избиратлния закон.Президенттът има право на вето но той няма да го използва.Така за президентските избори докараха с доган абтобусите.Този път вероятно ще е нещо съвсем неочаквано и за да се заблудят всички той сега се прави на разумен и отстъпчив.
18
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Лъжеца Гоце поткрепя на думи..но не и дела!
17
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
turska policia sledi niakoi smislen komentar da ne mine tuka, a ciganskite kletvi stoiat. Ama shte vi doide vremeto, oste niakolko mesetca. drajte komentari kato 12-ti, te sa v temata mnogo
16
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
трипер да те хване!!! готов си с ДЯВОЛА да се сдушиш ама да можеш да стойш и да крадеш -пък после да обесняваш на балъците за ЕДИНЕНИЕТО НА НАЦИЯТА!!!като си меткаш от ръце в ръце да те плющат срещу парички
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм с 13-ти когото току що изтриха. Вчера ми бяха изтрити два коментара в които не бях използвал НИТО ЕДНА нецензурна или обидна дума за който и да е.Просто призовах хората да помислят какво ще стане ако "лекичко" преместят избопите за парламент - сиреч началото на август. Тогава когато 90% от пишештите тук са по морета, планини, чужбина и т.н. Не знам кому е неудобна тая тема, че да бъде изтривана веднага.Предполагам, че и с тоя коментар ще се случи същото.
14
0
 
0
 
! Отговори
изненадан преди 15 години
Гоце един път да подкрепи нещо умно и правилно...
13
0
 
0
 
! Отговори
невервам преди 15 години
Удари им един пръст отзаде. В момента тези царисти се правят на много загрижени,макар че за това са прави. Ама само с това не става. Още помним партията "вервайте ми"
12
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
червеи да те ядат скоро дано!
11
0
 
0
 
! Отговори
EC преди 15 години
Вчера двама от най-изявените червени другари в парламента се бяха впуснали в слядки обяснения как щял да се обърка народа ако изборите били в 1 ден?!?!?!На въпроса дали избори на 2 дати няма да натовари излишно бюджета отговора беше наистина фундаментален както обикновенно:"Демокрацията е скъпо удоволствие"Че ако не българина кой да го разбере за толкова години бе скъпи ми другари??!!Само дето бъркате демокрацията с уродлив социализъм, но то за вас това както се оказа са две еднакви понятия
10
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчeв преди 15 години
Щом така e казал прeзидeнта, така щe станe. И дано станe това коeто казва в момeнта, сeфтe го виждам да взeмe правилно рeшeниe...
9
0
 
0
 
! Отговори
Петков преди 15 години
Един си и толкова ще си останете. Вече мнозинството си разписваме химикалката, за да отбележим Серго на интегралната бюлетина. Виж за Гоце си прав, като му изтече и втория мандат, не знам на какви избори ще се кандитатира, но както и да е - партия велика води нашия победен строй, ще си го изберем на подходящо място!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ima i hora, koito biha glasuwali za sergei, osobeno tezi, koito rabotiat i se radwat da plashtat nai-niskite danyci w evropa ;)
7
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
' Съдят бивша прокурорка за провалени делаБившата шефка на Разградската окръжна прокуратура Еленка Хаджидимитрова вчера бе изправена пред Софийския градски съд. Дамата, която сега е адвокат, е обвинена в злоупотреба със служебно положение и осуетяване на наказателни преследвания. Разбирам обвинението, но ще дам показания на по-късен етап, промълви бившата обвинителка. Двамата й адвокати се отказаха от разпита на близо 30 свидетели, което значително ще облекчи процеса. Хаджидимитрова е забавила 33 прокурорски преписки и 15 ревизионни акта за начет. Това е станало в периода 1992-2006 г. , заяви пред Труд наблюдаващият прокурор по случая Иван Аврамов. По думите на магистрата фактът, че Хаджидимитрова е протакала разглеждането на ревизионните актове, е лишил от възможността няколко фирми да си потърсят правата по съдебен път. Щетите от бездействието й според прокуратурата били за 26 811 лв.Ако бъде призната за виновна Хаджидимитрова може да прекара в затвора до 6 години. 'Имаше и 'забравени' папки относно делата за незаконното присвояване на дълготрайните материални активи на 'ДИАМАНТ' - Разград ....Бих се учудил, ако бъде призната за виновна ! Щом е 'забравила' тези папки, сигурно си има попечител ? Колко прави 2 + 2 ?
6
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Вчера Герджиков в едно предаване се правеше на много отворен ..колко силно било НДСВ а накрая изплю камъчето и се оказа че БСП и ДПС са искали вдигане 4 на 6% бариера за влизане в парламента а НДСВ не иска ,,,хахаххах защо ,,,,,ами те и 2% няма да имат ,,,,просто аут от политиката и политическия парламент ...А гласуването в един ден е цел за размиване на вота на хората ,,просто дерижиран хаос
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я. един път Президента да вземе правилно решение. Друг е въпроса дали от БСП го бройкат и дали ще го послушат.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЧНО Гоце да сложи динена *** на родната партийка???? Само *** може да се върже на тая лъжа..........
3
0
 
0
 
! Отговори
Един човек преди 15 години
Никой разумен не би гласувал за Сергей и Седеф
2
0
 
0
 
! Отговори
чорбар преди 15 години
Слаба ракия,но по-добре от нищо!:(