8000 чакат за детска градина в София

В момента се строят няколко забавачки в столицата
27 яну 2009 13:35,
23
8000 чакат за детска градина в София
Снимка: Dnes.bg

Над 8000 деца чакат за прием в детски градини в София, обяви зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова.

Фандъкова каза това при първата копка за изграждане на детска градина в община Обеля. Според нея в инвестиционната програма са заложени всички възможности, за да бъдат построени детски градини с различна големина.

Зам.-кметът наблегна на факта, че се строят детски градини и че общината е изпълнила всички предписания на пожарната, така че пожароопасните детски градини да се реконструират (преди три години пожарната е дала предписание на общината за затваряне на 18 детски градини - бел.ред.).

В столичния квартал "Обеля" започна строителството на детска градина. В този квартал по 10-12 деца чакат за едно място в детско заведение.

"Идват нови хора в София и трябва да им осигурим възможност за градини и ясли", каза Фандъкова и изрази надежда до 6 месеца сградата да бъде готова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние чакаме за детски градини, а Бойко вдига нови РПУ-та! Нема по-голем от него. Хора, не гласувайте за тоя ***!
21
0
 
0
 
! Отговори
exxo преди 15 години
Аз плащам данъци тук, а *** идва от Левуново и ми измества детето от градината. АМААААААААААААН!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prozorec za chasten biznes - novi rabotni mesta, zadovoleni grajdanski potrebnosti, stastlivi deca. Iska se rabota.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe decka... kopete im po edin komputar i da egraqt na kantarstraik :D
18
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
да беше само този данък. такса смет е трипъти повече, май. една къща с двор на 2-3 етажа отива към хилядарка на година
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямам отношение по въпроса,но така е,хора!Няма управия и това е.Жалко за децата и за родителите,на които им се налага да стоят с тях по цял ден,без да могата да работят. Иначе евала на Спиро за коментарите.Ако влезете наприемр във форума на ББС ще се смаяте какви културни и спокойни коментари оставят хората.Аз поне се смаях!
16
0
 
0
 
! Отговори
Леви преди 15 години
Нека Борисов да прекара курс в децка градина с цялата си измислена партия белкин се ограмотят тез милиционери ***
15
0
 
0
 
! Отговори
puncho преди 15 години
малко допълнение, относно:"...И си мислиш че с 70 лв. местен данък си платаш за цялата далавера...."Не е въпроса какво аз си мисля, а какво пише в закона и как и къде се събират данъците. Към момента - това е закона, така се събират данаците, ако закона се промени и данъка върху доходите се плащат към общините (по адр. ргистрация) тогава бих се съгласил с тезата, но към момента, с действащите закони това е във фантазиите ви.А ти мен, не ме мисли - за разлика от теб съм роден и живея в София и не под наем (в собствено жилише, не на мама и на тати). но това че съм се родил в някъв град не ми дава право да казвам че съм нещо повече от който и да е друг където и да е раждан, и да го обвиням за мойте си или на държавата проблеми, всички сме равни.Ако ти пиле златно отидеш да живееш в Лондон, по твойта логика как би трябвало да гледат на теб??? Като на половин човек ли?? Само на базата на това от къде си, а не на базата, какво образование имаш, колко можеш и колко знаеш - така ли??
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, ти защо не се блъснеш в първия стълб? Не знам дали си чул, но комунизмът падна и вече няма гражданство, така че всеки сам решава къде да живее, като не ти изнася, ходи на ...
13
0
 
0
 
! Отговори
насърчител на раждае преди 15 години
Сигурно си мислиш, че като си дошъл в София и си станал грамотен.Сигурно Живееш под наем без да имаш договор, за който трябва да се плаща данък.И си мислиш че с 70 лв. местен данък си платаш за цялата далавера.
12
0
 
0
 
! Отговори
Бесепар преди 15 години
Ние колко сме ви чакали ако знаете. Ще почакате още малко. Държавата няма пари. Като не ви отърва - бохчата и пътя.
11
0
 
0
 
! Отговори
puncho преди 15 години
"..тези нови хора къде плащат данъците си в провинцията.."??????!!?!?!?!Ейййй, АМАН ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!! Каза веднъж по телевизията оня оли..френ бат ви Бойко за данъци и всички като квачки повтаряте без да се замислите дори за секунда. Ама кво се учудвам, и какво да очакваш от шопи, той шопа си го е казал отдавна - "Най мразим да мислим." и се подвърждава на практика.Айде първо прочете какви данъци, къде и от кой се плащат!!!Ако въпросните хора са под наем, нали все някой е собственик на това жилище и този някой независимо дали е от София или от Каспичан си плаща МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ в общината на чиято територия е имота!!! Дали апартамента е на Петкан, а в него живее Драган под наем, първия си плаща данъка в общината.Аман от неграмотници.
10
0
 
0
 
! Отговори
rrr преди 15 години
В момента над 14 000 деца чакат за 6000 места в градините и яслите на София. Равносметката е 8 000 деца без възможност да посещават детско заведение, 8 000майки няма да могат да работят, защото СО спи и не прави нищо по въпроса. Миналата година се видя, че хиляди деца остават извън яслите и какво направиха? Построиха 6 нови детски градини и надуха групите в съществуващите до 35-40 деца. Разкриха общо 640 нови места за няколко хиляди чакащи. Крайно недостатъчно. А главния архитект на София г-н Диков продължава да разписва разрешителни за цели квартали без да изисква необходимите ясли, градини и училища, защото "такава била практиката в последните години". Човекът просто не знае за какво е там. И сигурно предполага, че в новите кооперации и блокове ще живеят животни или пенсионери и на тях детски заведения не са им нужни.
9
0
 
0
 
! Отговори
насърчител на раждае преди 15 години
И 250 са ти много
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По селата няма работа.Пък нали също искаме да подбием труда на софиянци.Ще свалим заплатата на 250 лева,нека после да се състезават с нас.ДЪМПИНГ правим.
7
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Защо не си ходите по селата не мога да разбера ? В София е толкова мръсно и пренаселено. Хващайте си чантичките и хайде обратно на село, там ви е спокойно и чистичко, пък и има много място по детските градини. Какво сте се вманиачили по тази София ...
6
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
тези нови хора къде плащат данъците си в провинцията . тук ползват общинските градини и училища ,а средствата за подържане идват от една/пета част от живеещите в софия ,защото когато живееш под наем данъци в общината не плащаш. до преди година срещу някои лев детето е детска градина която пожелаеш. според мен трябва да се измисли нещо като "жителството" от преди. не може да живееш в община надежда да си плащаш данъците а за детето ти да няма място в детска градина защото се гледаше фактор "време" а да е прето по трето или четвъто желание в детска градина о общита сердика и обратно на прословутия сайт за избор на детска градина никъде не фигурира адрес защо??????
5
0
 
0
 
! Отговори
Помнещ преди 15 години
Жельо Желев ще ви реши проблемите.
4
0
 
0
 
! Отговори
насърчител на раждае преди 15 години
8000 деца чакат за детски градини, а се строят колко.............Е знам че идват нови хора в София ама знаете ли колко.И няма как да знаете,защото адресната регистрация стана формалност,защото свободното движение на хора не означава само премахване на жителството, но и всички произлизащи от това процедури и действия .Госпожо Фандъкова, знаем че в общината най- важно е кой ще е новия премиер, но деца се раждат в държави с премиери и детски градини
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой нормален родител ще роди децата си в България?Раждайте ги зад граница,дайте шанс на младите от сега,после ще е късно.