До дни кърпят дупките по "Цар Борис III"

Държава и община прекратиха спора чий е столичният булевард, бъркат се с по 1 млн. лв. за ремонта
5 фев 2009 07:19,
36
До дни кърпят дупките по "Цар Борис III"
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на ключовия столичен булевард "Цар Борис III" ще започне до края на седмицата.

Кърпенето на дупките по платната ще става без спиране на движението.

Необходимите за поправката средства, които са в размер на 2 млн. лв., ще бъдат отпуснати от държавата и общината. За това се разбраха изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Янко Янков и зам.-кметът по транспорт на София Александър Цветков.

Двете институции решиха да си поделят отговорността за ремонта на отсечката Околовръстното – спирка "Шипка" от път Е-79.

Всичко това стана възможно след протеста на граждани срещу безотговорността им по отношение на ужасното състояние на платната.

Само ден по-рано общината и държавата си прехвърляха топката кой трябва да плати и направи ремонта.

Първо кметството "се извини" на гражданите за състоянието на този участък, който е държавна собственост и за чийто ремонт не са били отделени средства от НАПИ.

На свой ред от агенцията отвърнаха, че по силата на протокол, подписан от кмета на София Бойко Борисов през октомври 2008 г., булевард "Цар Борис III" се поддържа от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
nqma da e lo6o da si svur6at rabotata NAI NAKRAQ!!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
До номер 27 и себепо преди 15 години
Писна ми от делението на граждани и селяни. Никъде по света го няма това... Въпроса не е откъде си, а с какво допринасяш за града в който живееш и респективно държавата, в която си се родил. Длъжници сме на майките и бащите си... а вижте какво става... срам ме е от самите нас!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Angel преди 15 години
Za sujalenie,moga samo da dobavia,che dori sled kato bude "remontiran",bulevardut niama da bude po-razlichen ot segashnoto mu polojenie!Ot tezi 2 mln se predpolaga,che polovinata shte budat razpredeleni m/u niakoi hora,koito iskat da kupiat S Class na sina si!Zatova,che iskam da vi kaja na vsichki,che vsichko tova e podlo ot strana na nashite prodajnici,a nie vse shte si traem!Mnogo losho!
32
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Улица Любляна - днес по нея карах, някакъв ужас е!Но забелязах, че тук-там са започнали да я оправят вече.
31
0
 
0
 
! Отговори
40vek преди 15 години
iskam da vidite sled kato svurshat remontite,koi ste izleze po novinite da kaje 4e blagodarenie na nego sa remontirani vuprosnite ulici
30
0
 
0
 
! Отговори
х преди 15 години
а улица Любляна? там какво чудо е. или тя е на арабския халифат и затова няма да я оправят
29
0
 
0
 
! Отговори
nonstop преди 15 години
За какво е цялата тази омраза? Само обвинявате някой друг, освен себе си, за това, че държавата умишлено ни мачка и унизява и ни принуждава да живеем и да общуваме помежду си като животни!Студент съм и малко или много съм принуден да съм в София. Живея на квартира, така че реално плащам данъци, такси и сметки наравно с всички други, че и с горница, заради наема. За да мога да живея и уча, работя на пълен работен ден. Реално няма кой да ми помага - заплатата ми е повече, отколкото на родителите ми заедно, а на тях им е още по-трудно. Фирмите, които обслужвам, са извън града и въпреки че притежавам автомобил, не смятам, че способствам за задръстванията. В София шофирам сумарно около 20 минути на ден. Живея в квартал с достатъчно паркоместа за всички, а ако се наложи да отида до центъра, ползвам градски транспорт. Специализирам в сферата на информационните технологии и управленските системи, затова не смятам, че някой може да ме причисли към така презираната "*** на обществото, която се е довлякла в прекрасната София". Всяко общество си има ***, но никой няма правото да слага общ знаменател и да сочи с пръст. Чувствам се обиден всеки път, когато попадна на тема за "софиянци и несофиянци". И не защото не съм от София, а защото вие се наричате българи. Срам ме е от вас - хората, които не могат да направят елементарна разлика! Да, аз съм принуден да живея в град, в който не съм роден. И въпреки всичката гадория, с която се сблъсквам, не мразя никого. Да ви е яд.И да не би някой да си направи труда да ми отговори. Нито ще вляза отново тук, нито ме вълнува какво ще бъде написано. Просто почнете да мислите и да разграничавате повече цветове от "черно" и "бяло"!Поздрави!
28
0
 
0
 
! Отговори
от софия преди 15 години
18 е прав -браво на момчето от Перник.Може само да му свалим шапка.А иначе, прадядо ми е живял в София още по времето на обесването на Левски "някъде тамо край град София" и по този повод познавам доста СОФИЯНЦИ.Живеещите в София са два вида софиянци и столичани-има разлика.Имам приятели ,които са от провинцията, но живеят в София и са много свестни хора с уважение към града в който живеят.За съжаление много голяма част от дошлите от други места са невъзпитани и арогантни.Не се сърдете, Вие които живеете в други градове и села на България,просто е ужасно когато града в който си израснал и обичаш, с който са свързани спомените ти се превръща в едно голямо бунище.Ужасно е когато сутрин в трамвая, някой с ужасен диалект говори с висок глас по телефона си.Някой просто не го е научил, че в превозните средства има много хора, които не са длъжни да се информорат за твоя живот.София беше прекрасен град и Ви уверявам, че истинските софиянци в голямата си част са възпитани хора.
27
0
 
0
 
! Отговори
sofianez преди 15 години
19 напълно съм съгласна с теб-родена съм в София, живея тук, нямам си село, не мога да отида никъде другаде, но истината е, че все повече се сблъсквам със софиянци, които са по-мръсни от *** като поведение и манталитет....така, че, в случая дали е село или София няма значение, това си е нашия си, български манталитет. Писна ми от коли по паркинга ни, със софийска регистрация ,които не са мърдани от години и определено отдавна трябва да са в моргата, както и от такива с регистрация А,Е,РВ които не са платили една стотинка данък за това, че карат в софия, затова да нямата претенции, че местата за паркиране не стигат,тяхното място е след околовръстното и на входа на софия-тогава няма да се разхождаме по улицата, понеже няма тротоар.Да не говорим, че по-невъзпитани шофьори от софиянците наистина няма, за съжаление-понеже сас със самочуствието на богове,защото са изкарали книжки тук, са им разрешени всички нарушения. Затова вместо да се псуваме по форумите кой оттук и кой от село, по-добре да се замислим колко от нас пазят града, в който живеят било временно или постоянно и какво правят, за да се чувстваме по-добре
26
0
 
0
 
! Отговори
sofianez преди 15 години
19 напълно съм съгласна с теб, родена съм в софия,
25
0
 
0
 
! Отговори
eve преди 15 години
Da izvurshvat remontite noshtem na projektori, a ne prez denq kato e nai golqma ludnicata te da mi zadrustvat dopulnitelno.Vs den patuvam po Boris ot krai do krai..I tazi mreja tip ograda deto slojiha pokrai tramvaq e nai golqmata pornografiq za kvo nabiha masa pari za taq ednodnevka!
24
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Хайде стига бе! Да не мислиш, че на майната си е лошо. Пловдив е много хубав град за живеене - чист, спретнат и с добра инфраструктура.
23
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Приятелю, никого не псувам, дори не минавам по Борис. Честно казано шапка им свалям на перничани и смятам, че има как да се поучим от тях. Ако някой ходи да се гаври така в техния град - жална му майка. До 19 - напълно си прав. Само че аз няма къде да избягам. Взимам нормална ЗАПЛАТА, а не "заплатка" и не искам "кредитче" "за новозакупено луксозно апартаметче". Имам си дом, кола, работа, плащам си данъците и сметките. Не искам да променям положението си, защото на някой тая година кравата не му родила теле, разбираш ли? Искам да си живея у дома, искам и детето ми да живее у дома. А за глобите всичко е чудесно, но нали знаеш че винаги има по-равни пред закона? Ще скубят нас, а тези, които могат да си позволят годишна поддръжка на един средно голям столичен булевард ще се разминават с потупване по рамото... за съжаление...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
видяла съм цяла Европа и се радвам че съм имала тази възможност:) Гласувам с 2 ръце за София - най-грозната Европейска столица и се радвам, че няма да остана още дълго тук.Екскурзовод ли си бил? В БГ няма такива...толкова сте зле, че последния път просто отказах такова обслужване, за парите, които ви давам по-добре да си събера инфо материали сама. Мерси!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 16, аз. Нали знаеш приказката: "на калпав *** космоса му пречи" Това си ти и много като теб "софиянци". На вас все селяните ви виновни, глобалното затопляне и световния ред. Бургас и Варна вече ви задминаха отдавна, въпреки, че вие се привилигеровани. Ако 90% от университетите ги преместят от София в другите градове, така както се прави в белите държави, ще сте по-жалки и от едно огромно село, което сте в момента. Хем искате някой да ви плаща наеми за квартири, някой да ви прави обороти в магазините, някой да ви пълни болиниците и на всичко отгоре и говорите със злоба и ненавист към хората от провинцията, които ви хранят. Няма такава наглост по света като вашата.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Причичате ми на банда ругаещи се простаци, които бързат да седнат на масата и да лапат, а КОЙ ПРИГОТВИ МАСАТА лапачи ??? Да - ОНОВА МОМЧЕ от Перник.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледам че пак почна глупостта селяни - софиянци! ето моето мнение: роден съм в София, родителите ми и техните също...живея в Лозенец...дотук добре...само че вече да живея в тази тиня София хич не ме кефи и мисля че номер 9 е напълно прав! Верно е че идват много хора от провинцията които незнаят защо са тък и само свинят, но и голяма част от софиянци са *** и мързеливци и именно заради това на тяхни място идват пришълци. Проблема е че живем в ужасен град, за които не се грижим, а хората дошли от майната си треперят за заплатките си че има кредитче да се плаща за новозакупено луксозно апартаметче...и в крайна сметка само се псуваме кой какъв бил и в крайна сметка излиза че всички сме един дол дренки. Толкова ли е трудно да се спазват законите и да се сложат яки глоби - спрял неправилно - 30-50лв...пресякъл неправилно - 20-30 лв...сметнете колко пари ще се съберат на ден само от такива по-маловажни нарушения...и пичовете дето без кола не могат ще се замислят как да паркират и дали ще оставят място да мине жена с количка, и пари за ремонт на пътищата ще има и т.н....много е елементарно но е явно най-добре само да се псуваме и никои нишо да не прави...в такъв случай по-добре мах да се изнасяме на спокойствие, че скоро ще е ад тук!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Избивайки градско-селските си комплекси (както обикновено )ПРОПУСКАТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, а именно че точно ОНОВА момче от Перник, само с кречеталото и стария си Фиат, рискувайки да го сгазят или пребият софянци, успя да извоюва от мръсните чиновници да оправят пътя, по който ще пътувате и вие.ОНОВА МОМЧЕ, което беше псувано, заплашвано и обиждано от софянци, успя САМ и въпреки чиновниците и селяните около себе си да извоюва нещо добро за всички. Едва ли ще разберете ценността на този акт, но ви казвам, че това момче постигна повече от всички студентски протести досега. Това момче стои в основата, на гражданското общество. Лично той - ние не.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
16 е напълно прав
16
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
***, в София стана така точно заради такива като теб, ама ти пак си си тръгнал, повечето остават за съжаление... Що идват в тая грозна и *** София, мама му?!? И като им писне на дедовия си отиват на село - там си ги чакат мама, тате, бурканите, нивите, освен това има какво да разказват вечер на мегдана, плюят по града, който ги е хранил... А аз къде да избягам от вас, селяци? Нямам си село, ТОВА Е ДОМЪТ МИ, в който вие нагло нахлухте и рушите с всеки изминал ден, задушавате ме, ча и акъл ми давате как да живея в МОЯ ГРАД! Колко от Вас мизерници, живеещи в София ще плащат от тази година по-висок данък сгради, по-висока такса смет, и по-висок данък за МПС-тата си? Ама иначе ще продължавате да живуркате като ***, да си хвърляте *** тук и да задръствате улиците, нали? Пък и очи имате да пишете и говорите глупости, навлеци... Айде останете си със здраве и никога не забравяйте от къде сте тръгнали!