Започва разширението на метрото в Младост

Първата копка на участъка Младост 1 - бул. Цариградско шосе ще бъде направена в неделя
13 фев 2009 17:45, Красимир Ангелов
17
Започва разширението на метрото в Младост
Снимка: БГНЕС

Първа копка на участъка на софийското метро „Младост” 1 –„Младост“ 3 - бул. „Цариградско шосе” ще бъде направена в неделя, съобщиха от столичната община.

По-рано същия ден на метростанцията пред СУ „Св. Кл. Орхидски” ще бъде отбелязано завършването на тунелите между пл. „Св. Неделя” и стадион „Юнак”.

Участъкът „Младост“ 1- „Младост“ 3 – бул. „Цариградско шосе” е с дължина 2,2 км, има 2 метростанции и голям подземен паркинг под бул. „Цариградско шосе“ с 2000 паркоместа. След направено проучване от консултанти на Европейската инвестиционна банка участъкът е предложен за финансиране от банката с местно съфинансиране.

Първата метростанция от този участък ще обслужва прилежащите части от ж. к. „Младост“ 1а и ж. к. „Младост“ 3, а чрез съответен довеждащ транспорт - и останалата част от ж. к. „Младост“. Тя е разположена под пътното платно на бъдещия булевард Универсиада с изходи към двата микрорайона на жилищния комплекс.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ММм преди 15 години
Само за пример мога да там така умразната ни Турция. Давам нея за пример, защото ни е съседка и не е в ЕС. Там имам освен 4-те супер модерни метро линии в Истанбул, имат добре изградена мрежа и в още няколко големи града. А сега и правят под Босфора нова метро линия, нещо като умален вариянт на Ла Манша и това го осъществяват в рамките на 2 години. Ние нещастницитем трябва да се радваме за някаква си копка!!! А другите градове в страната едва ли в това столетие ще видят летро станция :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
То разширенията на метрото само се започват, но май е много голям проблема със завършването им. :-/
14
0
 
0
 
! Отговори
BF преди 15 години
Баси,в 21 век едно метро не можм да направим к'во остава за друго!Ако беше за разрушаване и разграбване,то за нула време сме готови,но нали не е...Абе,няма ли да изчезна тази държава и този народ,само това заслужаваме!
13
0
 
0
 
! Отговори
GD преди 15 години
Ако не падне моста пред Интерпред... може и да има метро повече от месец
12
0
 
0
 
! Отговори
.360.bg преди 15 години
Ако пуснат Интерпред до средата на лятото, ще съм много радостен. Очаквам да тестват трасето 3 месеца и да режат лентите :-)
11
0
 
0
 
! Отговори
Ватсаяна преди 15 години
Тунела "Драган Цанков" е прокопан преди да се родите още по времето на болшевизма. Изчакването произлиза от старите подземни комуникации, както и разграбването на луксозно оборудваните "апартаменти" на големци. Няма сведения за подземен персонал със занижено самолюбие, но е имало такъв.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...2 километра от Сердика до стадионът ги ровичкат 11-та година - сигурно като граф Монте Кристо копаят с лъжици... в Петербург хората 50 километра нова линия направиха по-бързо. Ама иначе бюджетът на София е един милиард...Сега някакви турци щели да строят от Надежда до НДК за две ли, три ли години - ми те ако успеят, тия японци дето човъркат сега, трябва публично да ги обезглавим !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле, леле! С каквито емпове го строят това метро, дано поне внуците ни имат шанс да се возят на него! Прав е номер 8, те египетските пирамиди са ги стоили по-бързо!
8
0
 
0
 
! Отговори
Maya преди 15 години
Сигурно няма друг такъв строеж в историята на земята! Сто процента египетските пирамиди са ги правили 10 пъти по-бързо! Хората тунел под морето направиха за 7 години и пуснаха в експлоатация, вие тука с това мижаво метро ни съсипахте нервите толкова години! Строители! ***!
7
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Напълно подкрепям коментара ти!
6
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
супер! сигурно след някакви си петдесетина години ще е готово,а?
5
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ПОНЕ ДО СОФИЙСКИЯ ДАЛИ СКОРО ЩЕ СТИГНЕ?
4
0
 
0
 
! Отговори
rainbou1 преди 15 години
Брей, айде една добра новина...най-накрая.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
подземен паркинг за 2000 автомобила.. а аз си мислех че метро копаят то паркинги били.
2
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
А защо до сега го стройха тясно....
1
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
А да вземат да пуснат в движение някоя нова част? *** не, само "разширяват" и правят "първи копки", и празнуват "свързвания". Смешници....