Големите 20 се обявиха за стриктен контрол на играчите на пазара

Европейските страни от Г-20 решиха,че никой финансов пазар не може да действа без регулация
22 фев 2009 16:39,
8
Големите 20 се обявиха за стриктен контрол на играчите на пазара
Никола Саркози. Снимка: БГНЕС

Ръководителите на европейските държави от Групата на 20-те – Великобритания, Франция и Германия - се споразумяха за регулация и контрол на всички участници на пазара, включително спекулативните инвестиционни фондове (хедж фондовете), предаде АФП, като се позовава на германски правителствени източници.

Становището на европейските държави е, че никой финансов пазар,  продукт или участник на пазарите не може да действа без регулация и контрол.

Никоя от страните участнички не е оспорила пряката регулация на хедж фондовете.

Тези фондове, срещу които редовно се отправят обвинения заради непрозрачността им, в не малка степен допринесоха за международната финансова криза.

Днешната среща в Берлин на европейските държави в Г -20 (Групата на най-развитите и на най-бързо развиващите се икономики) бе по покана на германския канцлер Ангела Меркел.

Целта е да се набележи общ подход на европейците към преустройството на финансовата система и мерките срещу кризата преди срещата на върха на Групата през април в Лондон.

Освен канцлерът Ангела Меркел и германският министър на финансите Пеер Щайнбрюк участваха колегите им от Великобритания, Франция и Италия.

Испания и Холандия също бяха поканени, както и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, на Европейската централна банка Жан-Клод Трише и на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер.

На срещата присъства и премиерът на Чехия Мирек Тополанек, чиято страна председателства Евросъюза
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
макар и в миналото нещата да бяха наопаки, вече си идват на мястото - демокрацията върви със социализма (европа), диктатурата с капитализма (кирай). така се съчетават правилно, а не както беше до сега.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вече си скубе косите а кризата едва започва
5
0
 
0
 
! Отговори
BOIXOSNOIS.blog.bg преди 15 години
Тия още малко и С.Станишев ще поканят-да се хили по снимките
4
0
 
0
 
! Отговори
retro преди 15 години
to kvo se okaza ,kolkoto po napred varvi tozi preuspqva6t kapit.svqt tolkova pove4e principi ot komunizma prilaga.estesveniqt razvoi ne moje da bade sorqn.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
предполагам че за България и дума не е станало :)
2
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ей, голямо мъдруване пада! Президенти, министри, учени, богаташи... Днес паралелно е имало голямо мъдруване и в Колумбийския университет. И какво? Малко по малко се движат към истината, ама със скоростта на охльови. Защото искат да решат нерешимото - хем вълкът преситен, хем агнето живо. Ама щат нещат, ще стигнат и по-далеч, жалко за загубеното време, пропуснатите възможности и страданията и жертвите.А за да се разбере същността на финасовата криза трябва да се познава същността на паричната система от дългов тип с частично покритие. Тя е нещо ужасно и в крайна сметка сама по себе си неизбежно води до ужасни последствия. Тази финансова система от появата си през 1694 г. в Англия по време на Вилхелм дьо Оранж до сега води подмолна борба за завладяване и контролиране на всичко и всичко, много пъти е успявала, много пъти се е проваляла, но упорито се опитва да се наложи, въпреки в крайна сметка пълната си безперспективност. Та цялата история на САЩ фактически е борба за отърваването от тази парична система, седем пъти са се спасявали, ама този път май наистина загазиха. А всички мерки и на Буш, и сега на Обама, че и на европейците, са палиативни и само разсрочват пълния срив. Дано в този тежък период се появят наистина по-ефективни решения. Какви - известно е и от теорията, и от практиката и в макро, и в микромащаби.Всъщност вместо да да описвам нещата, по-добре е да дам малко адреси за начално запознаване с проблема - може пък някой и да се заинтересува каква е истината. Още повече, че като гледам, даже във
1
0
 
0
 
! Отговори
Rembeau преди 15 години
Гледайте сега какво става,кон на G3,Китай ще дава заеми на закъсалите братски капиталистически народи