Намаляват цената на парното, като се стопли времето

От 1 април, обеща Шушулов
25 фев 2009 12:03,
18
Намаляват цената на парното, като се стопли времето
Снимка: БГНЕС

Цените на топлинната енергия ще следват цените на природния газ и ще има намаление от 1 април, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проф. Константин Шушулов.

Той посочи, че от "Булгаргаз" още не са подали официално заявление в държавната комисия за новата цена на газа, но ако понижението на синьото гориво е с около 11 на сто, както бе предварително обявено, то цената на топлинната енергия ще спадне с около 8 процента.

Помолен за коментар и на решението на правителството увеличението на цената на парното в София да бъде премахнато, Шушулов каза, че в ДКЕВР са малко изненадани.

"Не е елементарен проблемът, защото има подводни камъни", каза Шушулов. "Добре е от гледна точка на потребителите, как обаче ще се компенсират загубите на "Топлофикация-София", е вторият въпрос".

Според председателя на ДКЕВР големите разлики в януарските сметки за парно на отделните потребители се дължат или на неправилно извършено извънредно отчитане на топломерите или на грешки в разпределението на топлинната енергия в отделните сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mogeha i da ne go namaliat.Zadalgeni sa tai kato takava prozedura e predprieta v zelia evro saiuz.Tarpenieto ste ni pokage kolkoto i paradoksalno da zvuci no realisticno:dekembvri ste bade udvoeno s izvinenieto ce krizata e bila predvidena...?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ДОБРЕ АКО НАМАЛЯТ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО АВГУСТ МЕСЕЦ ЗА ДА МОГАТ ДА Я ВДИГНАТ ОТНОВО НОЕМВРИ ! БА-СИ ТАЯ СТРАНА САМО БЕЗСКРУПУЛНИ ИЗ-РОДИ ЛИ Я УПРАВЛЯВАТ ??? ИЛИ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА КАЖЕ И НАПРАВИ НЕЩО КАКТО ТРЯБВА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ СВИ-НИ???
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пълна глупост е това, че като фалира парното и се преватизира ще се намали цената. Колкото се намали цената на тока като попадна в частните монополисти ЧЕЗ и ЕОН.
14
0
 
0
 
! Отговори
lestatt.blog.bg преди 15 години
точно така нетрябва да се плаща за да фалира най - после топлофикация, след това като я приватизират, новите собственици ще намалят цените, ако искат да могат да си събират парите!
13
0
 
0
 
! Отговори
skitnik преди 15 години
НЕ ПЛАЩАЙТЕ, ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА, НА ТОК Е СТО ПЪТИ ПО ЕВТИНО
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подходяща първоаприлска шега от нашето правителство...
11
0
 
0
 
! Отговори
Кали Юга преди 15 години
шушу-мушу къща разваля, както е казал народът.а през лятото парното ще е съвсем безпари, само мощности ще плащаме .. хихихи ... защо не сме бананова държава.. да ни е топо поне
10
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Уважаеми 35 874 семейства от парно-"престъпници",Разбрахме, че булгаргаз не е договорил неустойки за спиране на газа, но Столичната Топлофикация със сигурност има такава клауза в договора с нейните доставчици..., значи пари за сметките има!!!От декември до сега международната цена на газа падна с 1/3..., и последното предколедно увеличение е незащитимо, следователно ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ С ПОСЛЕДНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ... Отказа на министърчето-комунистче, да намали цената на парното е нова КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДИГРАВКА С ВСИЧКИ НИ...ВСЪЩНОСТ ПРОДЪЛЖАВА ПОЛИТИКАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАЦИЯТА НИ...Истината е в тази фраза...:Действително цената на един киловат топлинна енергия(в сметките) се е увеличила с 35 процента спрямо януари миналата година. Потреблението пък е намаляло заради газовата криза с 12 процента..., отчете неизвестния комунист Иванов...НО КАКВО НЕ НИ КАЗВА!!!1. ЦЕНАТА НА ПАРНОТО И ИЗЧИСЛЕНА САМО НА БАЗАТА НА СВРЪХ ПРЕУВЕЛИЧЕНАТА "ПРОГНОЗНА" ЦЕНА НА ГАЗА - на какво основание??? Оказа, че работещо с мазут, цената му е с поне 30% по-ниска...!!!2. Защо не продължи да работи на мазут, след като екологичните норми не се нарушиха... ???3. Времето през което парното работи с евтин мазут, защо не е калкулирано...???4. Защо задържат НЕЗАКОННО ВИСОКАТА ЦЕНА НА ПАРНОТО, вместо да отменят предколедното увеличение...5. След като няма извънредни доставки на газ, ОТКЪДЕ ВЗЕХА ЗА ДА НАПЪЛНЯТ ХРАНИЛИЩЕТО В ЧИРЕН...ЗАКОНЕН Е ВЪПРОСА, "КЪДЕ Е "ДАЛАВЕРАТА", НА ЧЕРВЕНАТА КЛЕПТОКРАЦИЯ...??? А ЕТО И ОТГОВОРА:1. Скъп газ - огромна печалба - Р.Овч. - Станишев - БСП...2. Скъпо парно - огромна печалба - Вальо "Топлото" - Станишев - БСП...3. Големи сметки към Топлофикация - голям ДДС - Мургина - Станишев - БСП4. Закон за енергетика/ДКЕВР - Фирми за дялово..., с огромни печалби - "Приятели" - Станишев - БСП...5. "ЧЕРВЕНИ ПАРИ"(нашите) - КУПЕНИ ИЗБОРИ - НОВ ГРАБЕЖ - ("червени" пари - прим, както казваше Маркс...)ЕТО НА ТОВА СЕ КАЗВА - ТРОЙНО - НЕ, ПЕТОРНО, ДА ТИ ГО...ПАРДОН, ДА ТЕ "ОБИЧАКАТ", ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Шушулов, а ти как ще компенсираш грешно дадените пари на метресата ти? Каква работа е свършила тая срещу парите които е получила в ДКЕВР като заплата и отделно командировките в страната и чужбина. Цяла София я познава тази шантонерка обикаляща от професор на професор, но единствен *** се оказа ти като я назначи при себе си на работа и тя доволно те изложи. Чернокоса дама помага на Константин Шушулов да вдига цените на парното, тока и газа, съобщава в. "168 часа". Изданието е изловило двамата как се разхождат хванати за ръце и на обяд в ресторант. Брюнетка предпочита черни вталени миниполи с цепки, високи токчета и мрежести чорапогащи. Тя придружава 71-годишния шеф на ДКЕВР съпричастно между зачестилите напоследък тежки заседания, на които се одобрява поредното поскъпване на цените на тока, парното, водата и газа. Мистериозната любимка на професор Шушулов се казва Виктория Джерманова, родена е в района на Кюстендил. Работи от 5 години в ДКЕВР. Когато пристига в София изучава археология в Историческия факултет към СУ "Св. Климент Охридски", след което обаче се преориентира към специалността Стопанско управление в Стопанския факултет на техническия университет. По случайност в същия университет преподава и професор Константин Шушулов. Дали там не е започнало приятелството между двамата можем само да гадаем. Факт е обаче, че кариерата на Джерманова в държавната администрация започва през 2003 г. не къде да е, а точно в оглавената вече от Шушулов комисия за енергийно регулиране.32-годишната Виктория става завеждащ протокола и връзки с обществеността. Липсата на стаж и опит, тъй като по непотвърдени данни това е първото й работно място, не й пречат бързо да навлезе в сложната материя на определянето на стойността на енергийните и водни ресурси. Тя бързо израства в службата, като е назначена за главен експерт в Комисията за енергийно и водно регулиране. Отговаря за евроинтеграцията, макар нито една комисия като тази на Шушулов в света да няма подобна длъжност.Аман от шантонерки и изкукуригали похотливи старци по върховете.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1-ви април е една добра дата...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как обаче ще се компенсират загубите на "Топлофикация-София" като спрът кражбите от вальо майка му любовницата му родата му приятелите му и тн и тн. до 4 надявам се искрено да си много прав
6
0
 
0
 
! Отговори
bateto.blog.bg преди 15 години
Брат, ти "адвокат на дявола" ли се явяваш?!?Без коментар - заради такива псевдоюристи съдебната ни система е бъгава отвсякъде!...
5
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 15 години
Номер 4, благодаря за информацията!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Длъжници, спете си спокойно и на топло!Аз съм юрист, занимавам се с подобни процеси от години. Уверявам ви, че "Топлофикация-София" не може да ви вземе пари, освен ако не сте сключили лично и поотделно официален договор с клаузи за закъснение, начисляване на евентуални лихви, срокове и суми. Нещо повече - в тези хипотетични договори трябва да са отбелязане суми, които клиента е приел да заплаща в договорени срокове за определена ясно дефинирана като технически параметри услуга. Пример: договаря се каква температура трябва да подържат отоплителните тела, колко топла да е топлата вода, за какъв срок се осигурява при споменатите параметри услугата и каква цена приема да заплати потребителя. Тоест ако ви е студено, защото топлоподаването е понижено, това е неизпълнение на договора от страна на Топлофикация и потребителя има право на неустойка и намаление на цената. Друг въпрос е и подържането на техническите съоръжения от страна на Топлофикация.Силно се съмнявам обаче Топлофикация да има такива договори с гражданите, ето защо всеки съд би искал експертиза или договор или в края на краищата някакъв законосъобразен документ, те дори не издават фактури по смисъла на закона, а просто уведомителни бележки. Дори касовата бележка от кварталната бакалия е по-близо до смисъла на закона като финансов документ.Вече съм печелил 4 пъти подобни дела и клиентите ми се топлят с години без да им струва нищо!Така че не се плашете, отидете на съд спокойни и с леко сърце и нека там Петко Студеното и неговата Топлофикация със законови средства докажат, че някога някак си са ви отоплявали и са ви къпали с топла вода!Те няма как да направят това в рамките на закона!
3
0
 
0
 
! Отговори
./. преди 15 години
XAXAAXAXAX ISKYM DA POEFTINEE PREZ AVGUST MESEC , KOGATO NAVUNKA E 40 GRADUSA DA MOGA DA SE PREBERA V NAS KATO BQL CHOVEK I DA SI PUSNA PARNOTO DA SI STOPLQ DUSHATA ;)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аха, а от 1ви октомври ще ги увеличат. има една приказка - да хванеш па да стреляш, стреляш, стреляш..
1
0
 
0
 
! Отговори
анти-параджия преди 15 години
Да,ще го намалят,*** на св " Унуфрий"- за знаещите нема да казвам какво означава това !