СДС и ДСБ се сбраха

Това стана ясно след гласуване на Националния съвет на СДС
10 мар 2009 16:34,
108
СДС и ДСБ се сбраха
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

На Националния съвет на СДС 64 души гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов. Гласуването беше поименно.

При гласуването депутатът Йордан Бакалов сподели, че гласува "за" с "отвращение" - подобно на Иван Костов, който пусна бюлетината в подкрепа на Стефан Софиянски на кметските избори преди години.

Марио Тагарински пък заяви, че "гласувал "против" такава коалиция с удоволствие".

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент", каза председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество.

"На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров.

Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни.

"Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили.

Десният лидер не се опасява и че може да има напускане на хора, които са били против коалицията.

„Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров.

Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.

"За СДС изборите ще бъдат трудни без партньорство с други десни партии", каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Найден Зеленогорски преди началото на заседанието.

Според него наличието на повече от една дясна партия в дясно ще бъде убийствено за всички т.нар. стари десни партии.

От СДС-София са твърдо против поставянето на лидера на ДСБ Иван Костов в едни евентуални общи листи за народни представители.

Dnes.bg припомня, че днес Националното ръководство на ДСБ даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС.

Сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия. По думите на Петър Москов, зам. председател на ДСБ обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Иван Костов бе един от лидерите на СДС, но след загубата на парламентарните избори през 2001 година той се оттегли от поста, а след това създаде и нова политическа формация - Демократи за силна България (ДСБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4ета и се чудя как може да има толкова душевно болни хора между българите... сигурно сте на първо място в Европа по ментален дисордер...
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОПОЗИЦИЯ!!!!! ОТ МНОГО ГОДИНИ ЧАКАХМЕ ОБЕДИНЕНИЕ И НАЙ-ПОСЛЕ МЕЧТАТА НИ СЕ ОСЪЩЕСТВИ! ВЕЧЕ ВИЖДАМ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА!
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Успех на новата коалиция!Ето я печелившата двойка Костов и Мартин Димитров!Народа е с вас български левенти!СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТАСАМО НАПРЕД!
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Успокоих се! Четири десни партий по 3 процента са равни на една дясна партия от 1 процент! Няма да се намерят толкова много луди които до гласуват за старите муцуни - вече сме им яли попарата и няма да повтаряме грешките на миналото.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да им е "честито" Пед-----си !
102
0
 
0
 
! Отговори
е преди 15 години
Да, във форума плъховете от службите настръхнаха и започнаха операция "оплюване". Упорито и настървено! Причината? Страх! Страх от изпадане от властта, от хапването, от подслаждането с народни пари. Все повече ще показват зъби и ще пръскат отрова. Гадните и смрадливи плъхове от "бившите" служби ще изкарат още някой лев от участието си във форумите, вЕрвайте им, ако още имате търпение да ви крадат.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалка картинка!Костов пак зароби СДС и ги яхна, уж ортаци, ама то нали знаете защо канят магаре на сватба - не да такова булката, а да тегли каруцата!Така Костов ще си влезе пак в парламента и ще превърне СДС в свои частни но презрени слугини. А на СДС слугинажа им е в кръвта, те си искат култа към личността, те обичат да са шамаросвани и бити и с мазохистично удоволствие и през сълзи ще повтарят Осанна на Командира! Така дясното в България ще се превърне в партия от Сталински тип и синята идея ще е тоалетната хартия на Костов.Ситуацията в СДС-ДСБ е толкова гнусна, че ми е трудно да намеря думи, за да изразя отвращението си!Костов е престъпник и грабител, не бива да се допуска да влиза във властта, защото ще донесе със себе си най-черните дни за България и всички горчиво ще съжаляваме!А комбинация Бойко и Костов би била направо жив кошмар, който интелигентните, разумните и мислещи хора със съвест и отговорност у себе си трябва да не допускат или непременно да предотвратят докато е време!Хора, отворете си очите и ушите, размърдайте си умовете, пазете себе си, семействата си, децата си и България изобщо - ДСБ-СДС-ГЕРБ ви готвят ужас на живо!
100
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 15 години
Успокоих се! Взех си дълбоко въздух! Поуспокоих се! Браво на двамата лидери! Правилно беше избран Мартин за лидер на СДС! Правилно бяха отхвърлени такива като юруков, Сотиров, христов и др. Браво на Зеленогорски! Той е и поет! Възхищавам му се! Нека той стане общия лидер, след време, на цялата десна армия! Заслужава го! Примерът в Плевен и многозначещ! С удоволствие, с песен ще гласувам този път. Вярвам, че ще тръгнем напред! Вземете хора от Мозер и Пинчев, но не ги слагайте тях в листите! Остаряха и изкуфяха! За Софиянски, Бакърджиев, Праматарски и Янев, помислете по широко и дълбоко! От тях трябва да се иска писмена декларация със сериозни и честни ангажименти, декларация за верност към приетите принципи, иначе доброволно напускане и безшумно! Дерзайте! С Божа помощ НАПРЕД!
99
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега ,преди да напуснеш страната и да отидеш в бяла държава - не забравяй за миг ,че това ти го осигури "*** "ИВАН КОСТОВ !Иначе щеше тука да си трайкаш и да висиш пред посолствата за визи !
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав ти път,крива ти пътечка.като те гледам как разсъждаваш ,никъде няма да преуспееш,а и мястото не ти е тук,а в най-затънтената част на Африка - при абуригените - ще им бъдеш добра плячка,но може да се задават с петолъчките ти в мочъка....
97
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Не мисля че мога да мимикрирам. Сигурно ще напусна страната. Това му е хубаво на времето - няма граници, а интелекта е конвертируема стока. Изберете си ***, аз обаче никога няма да гласувам за него. И нещо повече - някои искат ниски данъци, други искат инфраструктура за да направят бизнес в България, аз искам *** вън от политиката, както и братовчедите му по партийна и мафиотска линия Румен Овчаров, Румен Петков и т.н., и т.н. Знам, че докато има мафия и милиард да направиш ще трябва да живееш в бункер, ще трябва за да имаш бизнес да вършиш услуги на мафията и накрая да станеш част от нея - е, не искам!
96
0
 
0
 
! Отговори
историк преди 15 години
е истинския и точен лидер на СДС,който прозря истината,че за да няма мафиозко правителство - трябва обединение на дясното.ПРИВЕТСТВАМ ПОЛИТИЦИТЕ ИВАН КОСТОВ И МАРТИН ДИМИТРОВ!
95
0
 
0
 
! Отговори
демократ преди 15 години
Хайде, време е да спреш да налагаш мнения,лъжи и да слагаш квалификации за десните!Че не се знае, може и да ни стигнат силите да ги изберем и тогава?Пак ще трябва да изпадаш в мимикрия - да се нагаждаш, нали? Румен Овч. и всички от неговото котило са като камък на шията на страната ни! Не сините,а БСП(БКП) ни докара до това положение - хората да се чувстват безсилни и нещастни!
94
0
 
0
 
! Отговори
ЯН БИБИЯН преди 15 години
Първата и най-важна крачка е направена.Сега е необходима максимална мобилизация за убедителма победа на изборите.Нито един десен глас не бива да се губи.На всеки колебаещ се,но честен българин трябва да се повтаря и потретва,че всеки глас за БСП означава Доган и неговата шайка да проддължат да управляват България,да я ограбват и в крайна сметка да я затриват.Българи,ссъбудете се !
93
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега ,изглеждаш ми интелигентен ,Филчев ако можеше щеше да удави Костов в капка вода !Той му заведе дело за 12 000 от фондация "Бъдеще за България " ,та за това ли няма му спретне още един процес !!!Тези хай-тек кражби от кое ведомство са ?В кое министрество ?През коя година ?
92
0
 
0
 
! Отговори
Боце Бенки преди 15 години
Е-е-е вече имат общо име ОБЩИ - ***!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Материалите са в прокуратурата още от 2001 година. Ама каква прокуратура в България? Единственото, което може да се направи е да не се допускат крадците в политиката. Другото, което може да се направи е - който може да създава технологии този път навреме да се махне от България, преди Костов и банда да са отново начело.
90
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега ,защо не сезираш Прокуратурата за тази далавера или не отидеш при Бареков в "Тази сутрин " ?Те с огромно удоволствие ще те изслушат и ще ревнат в един глас за поредната крупна афера на "крадеца "Костов !
89
0
 
0
 
! Отговори
Полит преди 15 години
Стига с тия глупости - ти ако си инвеститор ще купиш ли, разграбено, затънало в дългове и мизерия предприятие - и 1 $ няма да дадеш - Абе хора бъдете реалисти СДС ви е виновно а кой изнесе парите на България от 1989 до 1997 г. Костов Ли, и той ли разграби и унищожи всичко???Не той изправи на крака една фалирала и разграбена държава от КОМУНИСТИТЕ!!!Събудете се и спрете да дрънкате врели не кипели - грешката на Костов е че не вкара *** по затворите и не ги гонеше до дупка и така предаде демокрацията и идеите
88
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Костов е представител на най-крадливата луканова комунистическа прослойка, оцеляваща и имаща страхотни контакти със САЩ, най-вече с еврейското лоби в САЩ, благодарения на хайтек кражби за стотици милиарди от България и трансвер срещу няколко жалки милиона /сребърника/. Така че не може да стане подем. От САЩ има отново за какво да платят - ще израстне още един бизнес парк за 20-30 милиона, в който ще вземат умни момченца от тютюневите райони, хем няма да разбират какво точно правят, хем и да разберат няма да питат, защото нали не са българи. Хилари скоро беше в Турция и каза че ще са вечни приятели. Обама ще посети само Турция в региона. Прототипи на такива центрове вече има и в Младост в София и в Малинова долина. Като дойде Костов може да се направи още един център с цел да станем добри приятели на приятелите на САЩ, като създадем още един център за крадене на българска технология и трансфер в САЩ. Едно е ясно в центъра няма да са българи, дори да носят български имена. Хубаво е, че в Европа има свобода на предвижване и този път Костов май няма да може да се утеши, че "някои ще пътуват, а други няма да имат пари да пътуват" Жалка работа! Жалко за България!