"Меден Рудник" остава без джамия

През декември шефа на общинарите в Бургас напусна, защото "не желая да съм председател на джамийско настоятелство"
19 мар 2009 13:00,
199
"Меден Рудник" остава без джамия
Снимка: Булфото

Няма да се строи джамия в бургаския комплекс "Меден Рудник", решиха бургарските общински съветници.

Предложението е на политическа партия ГЕРБ, а съветниците го приеха с 44 гласа "за".

В края на декември 2008 година, решението за градежа на мюсюлманския храм, предизвика бурни брожения в местния парламент.

Тогава шефа на общинарите Валери Симеонов от „Атака“ подаде оставка с мотива, че не желае да е председател на "джамийско настоятелство".
 
По-късно днес се очаква кметът Димитър Николов да поиска създаването на смесено дружество с участието на общината за проектирането и изграждането на "Супер Бургас".

След дълги години на умуване, Общинският съвет най-после реши, че ще бъде представен окончателният проект на устройствен план на Крайморие.

Кметът ще предложи още да се разреши на дългогодишни наематели на общински жилища да си ги купят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и в софия няма да строят мюслим център .... поне засега
197
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В контекста на 192,193, най-голямата джамия ще бъде изградена в София, но след като Пожарникаря сдаде властта над София, за да няма обвинения против него. Но всичко е договорено - той дава разрешение за строеж, а дпс гласове за него. Съвместна коалиция, не без съдействието на Кубурготският некадърник - Мони Рулетката, успешно вербуван от кгб.
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
!!!???
195
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами ще я заврат, щото не е удобна за никой от управляващите мошеници - удобна е единствено за АТАКА, а както знаем гласът на АТАКА се орязва винаги и отвсякъде за да се даде трибуна на ПОМИЯТА изливана срещу нея - и сега щабовете на турско-комунисто-ченгетата мислят та пушек се дига, какъв предизборен компромат да спретнат на Волен и на АТАКА, ама народът поумния и не ви вярва вече ченгета, дори се научи да мисли с мозъка си, а не само с ушите си
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А усетихте ли как тази тема набързо я завряха под масата?
193
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Усетихте ли как ГЕРБ се закопаха с джамията още в началото ?Това беше най-грешния им ход.Изяде им главата от кръста.Продадоха се за шепа пари от Анкара и се погребаха като партия.
192
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАХАХ, СЪВЕТНИЦИТЕ НА ГЕРБ ГЛАСУВАХА 100% ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТАЯ ДЖАМИЯ, И КОГАТО СЕГА ОТ АТАКА ТРЪГНАХА ДА СЪБИРАТ ПОДПИСИ ПРОТИВ НЕЯ, ГЕРБАДЖИИТЕ ВИДЯХА, ЧЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ РЕШИХА ДА СЕ ПОКАЖАТ УЖ, ЧЕ ТЕ СА СПРЕЛИ СТРОЕЖА! САМО АТАКА!
191
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атакистите си казвате всичко откровено и ставате лошите, а други партии флиртуват с ромското население и печелят гласове.В повечето населени места решаващите гласове кой да бъде кмет идват от махалата.Снощи в предаването на Касабов бяха показани много интересни кадри от ромския бит.Недоумявам как тези нискочели същества ще определят качеството ти на живот и съществуване изобщо като избират престъпници.Доколкото знам в Испания на такива сортове не им се издават и документи и не глсуват.
190
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А най-*** знаете ли кое е?Всичките *** искат джамия,а ако на някой от тях му дам 100 лева да я запали,дори няма да се замисли.хахахахМаймунска му работа.
189
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
mnogo si prav nomer 163...."Gerb" sa takiva prodajnici,4e nqmam dumi.Te bqha 100% suglasni da se osu6testvi stroeja na tazi djamiq,sega oburnaha topkata....ama kato ima BUDALI da glasuvat za tqh.....
188
0
 
0
 
! Отговори
Dulo преди 15 години
В Бургас всички ще гласуваме за Атака, защото сме най-много доволни от работата на техните общински съветници! ГЕРБ видяха зора, че ще загубят всичките си избиратели от региона и затова отмениха скандалното си решение за строежа на джамията! Но вече е късно, чада мои! Хората не са толкова глупави, да ви се вържат втори път!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
корекция: от 186 до 172
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
супер де да беше истина, но с по-скорошна дата, например 01.01.2010 год.
185
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така , ред е и на джамията, която още се строи в Победа. Да я сринем до основи с една подписка. Действайте АТАКА! Бургас е християнски и български!
184
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
gerb sa takiva put.ki 4e nqmat ravni,parvo revqha 4e trqbvalo zaradi svobodnoto izpovqdvane na religiq sega kato vidqha 4e horata zapo4naha da im se smeqt glasuvaha kato ataka.*** u gerb,you are a bunch of fucking political hookers.
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уплашиха се че в Меден рудник все още има решителни хора, който нямаше да позволят тази подигравка и си изнесоха мазните мусури и дирници на друго място.
182
0
 
0
 
! Отговори
Dulo преди 15 години
Дайте да съборим джамията в кв."Победа"!!! Бургас е бил и винаги ще бъде християнски град!
181
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО БЕ ДА НЕ БИ ТУРСКАТА ЛИРА ДА Е ПО-СКЪПА ОТ БРИТАНСКИЯ ПАУНД ? ! И КАКВА ТИ Е ЛОГИКАТА ИЗОБЩО?
180
0
 
0
 
! Отговори
Mangalite sa svine преди 15 години
Otivaite v ko4inata *** gnusni,praseta
179
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
naroda stane EDINNEN i znae da ustoqva iskaniqta si ,NQMA SILA KOQTO DA MU SE PROTIVOPOSTAVI!!! ako sme zaedno shte postignem vsichko !!!!