Яхтеният бизнес на бунт срещу проверките на данъчните

На мушка са собствениците на 230 луксозни яхти
4 апр 2009 11:27,
74
Яхтеният бизнес на бунт срещу проверките на данъчните
Снимка: БГНЕС

Националната агенция по приходите (НАП) унищожава яхтения бизнес. Това заявяват в писмо до медиите от фирма „Диневи груп“ - вносител на яхти у нас, съобщи Investor.bg.

От фирмата се обявяват против оповестената акция на НАП за проверка собствениците на яхти.

В петък данъчните съобщиха, че ще проверяват собствениците на 230 луксозни яхти в България, за да се установи как са спечелени парите, с които са купени плавателните съдове.

„Подобна акция ще унищожи един прохождащ бизнес с голям потенциал“, заявяват от вносителя.

В писмото се подчертава, че фирмата от 20 години е на пазара и е платила огромни данъци на държавата. „Ние сме морска държава с перфектни възможности за развитието на яхтен бизнес. Нормално е да се развиваме в тази посока и да следваме традициите“.

Според представителите на сектора действията на НАП повече вредят, отколкото да помагат.

В съобщението се посочва още, че през последните години се наблюдава огромен ръст в продажбите на яхти и купувачите са предимно сериозни фирми с успешен бизнес у нас.

„Некоректно е да се смята, че ако притежаваш яхта, то тя задължително е купена с „мръсни“ пари“, заявяват от фирмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 15 години
Проверката е висша форма на доверие!:)
72
0
 
0
 
! Отговори
Помориец преди 15 години
Живея в Поморие, половината от персонала на Марина Диневи във Влас е с поморийски корен, защото местния яхт клуб от край време е утроба на едни от най-добрите в морските спортове и най-подготвени кадри. И като не знаят как да си кръстят фирмата за яхти, та да се различава от строителната "Диневи груп", и от много въображение явно, и се кръстиха "Динев" на обратно - "Венид яхт". И са на пазара за продажба на яхти от 2005 г., а не от 20 - що за глупост - тия до 2005 г. са работили близо до фалита ли, що ли? Че кой щеше да си купува яхта преди царя, че не се сещам и 1 случай, а съм в кухнята... И що за глупост да твърдиш, че данъчна проверка на клиентите ти ще ти унищожат бизнеса - все едно да твърдиш - на мене клиентите ми всичките до един са все незаконно забогатели данъчни милионери. С такива приказки пропагандират обратното на целящото се - легитимиране на бизнеса си... Пък те си сер***т на метеното... Да ви имам PR екипа, сигурно е само от Мис Мокри Фланелки...И кой в БГ ще може да докаже такива лични приходи, не дори на фирмата му? Питам аз? Много правилно се правят проверки, само дето много фиктивно, пак никой няма да глобят, на никого няма да изземат яхтата. А трябва. А тия същите сега искат да направят яхтеното пристанище на Поморие - поне 10 пъти по-голямо от това във Влас, ако видите проекта. То хубаво, ама и пазар за тая работа требе, пичове, пазар. Само с кинти не може...
71
0
 
0
 
! Отговори
Брат Динев #1 преди 15 години
Долу ръцете от Българския Яхтен Бизнес. Ние сме Български Предприемачи и не е редно някой да се бърка в делата Ни.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
edna firma nari4ate - qhten biznes li?? za6to ne napisahte i "kyltov" nali znaete 3 dymi na krust.
69
0
 
0
 
! Отговори
Q преди 15 години
Поредната публична акция и какво ще открият, че яхатата е на бабата или бащата на някой си и ще спрат разследването. Пълни глупости. Така не се работи - като искате нещо да разкриете НАИСТИНА ще разследвате до 15 коляно. А що се отнася до оплакващите се от проверката - каквп като ви проверяват, нали всичко ви е чисто илипоне така ще излезе, аккъв бизнес ще се провали..? "Новия" прохождащ начин за пренасяне на дрога?
68
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
axmed kade my e qxtata
67
0
 
0
 
! Отговори
anonymous1212.blog.b преди 15 години
Яхта "Феретти" за близо 1,5 млн. евро беше сватбения подарък, който направи Валентин Златев на младоженката Люба Стефанова, с която сключи граждански брак на 28 април м.г. Италианското морско чудо Златев купил от строителните магнати братя Диневи, предаде тогава "Фрогнюз". Диневи и Златев са от приятелския кръг на президента Георги Първанов, който първоначално бил нарочен за кум на тежката сватба. След гангстерски скандал в Бургас, при който гард на братя Диневи простреля невинни минувачи, президентът охладнял към офертата за кумуване. Президента, който иска да се представя като народен човек, бил притеснен и от стойността на яхтата, която ще подарява Златев на булката си. На фона на този царствен дар картината, която президентът бил поръчал за младоженците, изглеждала нелепо. Освен това Гоце не искал да се афишира публично с такива богаташи. Яхтата "Феретти" Златев обещал на булката няколко месеца преди сватбата. Братя Диневи му обещали да я осигурят бързо, за да може младоженците да я ползват веднага след сватбеното тържество. Сватбеният купон се вихрил в правителствената резиденция "Бояна", която е наета от шефа на ЛУКойл - България. Информация и снимки от сватбата са предоставени само на отбрани медии, чиито шефове са в приятелски отношения със Златев. След отказа на Първанов, Златев поканил боса на ЛУКойл Вагип Елекперов, който със своите 12,4 млрд. долара се нареждаше по онова време на 48-о място в класацията на списание "Форбс" за най-богатите хора на планетата, но отговора от Москва също бил отрицателен. В последствие кум стана друг руснак. Бащата на младоженеца е бивш кмет на Правец и е известен с топлите си отношения с Тодор Живков по време на соца.Според някои, именно това е изиграло важна рола в израстването на самия Златев в бизнеса. Напр. ето какво каза руското електронно издание "КОМПРОМАТ" на адрес:http://compromat. /page_9468.htm"Из кругов, близких к Минтопэнерго, просочилась информация, что глава ЛУКойл Петрол Валентин Златев пользуется в Болгарии дурной славой. Якобы бывший вице-президент Роснефти в октябре прошлого года пытался через процесс банкротства заполучить контрольный пакет акций Пурнефтегаза (Ко неоднократно писал об истории с продажей 38% голосующих акций Пурнефтегаза за $10 млн). В качестве политического наезда на ЛУКойл источники Ко выдвинули версию о связях Златева с непопулярной в Болгарии коммунистической партией. Версия построена на основании того, что отец Златева являлся высокопоставленным функционером БКП и даже был ближайшим соратником Тодора Живкова." Още по интересни са тези яхти на наши олигарси,чиито куповачи са техните "офшорки" и тези, които не плават под родния трибагреник.
66
0
 
0
 
! Отговори
lora преди 15 години
Винаги съм ги съжалявала богаташите-сън не ги лови горките, да не им открият мръснишките игри, от които натрупаха паричките си. Виж аз как си спя спокойно.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А протестират че ги проверяват ами те искат да са недосегаеми и купувачите и търговците. Паникьосани са че може да им открият далаверите и неплатените милиони на държавата. Значи магазинера трябва да бъде проверяван а те не . Егати нахалниците. Да бъдат проверени всички търговци на яхти заедно с цялата им рода явно има какво да се открие щом се паникьосаха и треперят
64
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Да се готвят собствениците на летящи чинии...
63
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
Първото, което се установи при проверката е, че Ахмет Доган няма яхта.
62
0
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 15 години
Do 1989 vsi4ki vsemahme 200 do 400 lv.Kak taka stana 4e edni spe4eliha za iahti ,a nie vse oste sme v 4ujbina i ne mojem da si kupim dori kola .
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и защо тормозят така горките хора? ко хубу беше когато имаше заповед на бургаския шеф на полицията да не спират коли на диневи. ми те както са по4нали сега яхти, утре хеликоптери - тези хора и те душа носят!!! трябва да им се извинят за нанесените психи4ни и бъдеши бизнес щети и да ги освпбпдят от данъци за следващите 20 години!маитапа на страна! бои по кратуните!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
dragan преди 15 години
"ХАЛВАДЖИЯ ЗА БОЗАДЖИЯ","ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ" И Т.Н.,И Т.Н..... ВСЕ СТАРИ И ХУБАВИ БГ-ПОГОВОРКИ,АМА ПО-АКТУАЛНИ ОТ ДНЕС НИКОГА НЕ СА БИЛИ!! НАЛИ?!?
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гузен не гонен бяга
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Некоректно е да се смята, че ако притежаваш яхта, то тя задължително е купена с мръсни пари, заявяват от фирмата.Че тогава от какво се притесняват....
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V Italia ima edna instituciq.Naricha se Guardia di Finanza.Da kajem,che si kupuvate qhta v nqkoi slun4eva sutrin.V sushtiq den prive4er idvat edni gospoda s kostium4etata i zapo4vat edni malki proverki na absoliutno celiq vi jivot! Ako slu4aino ne ste 4isti..ukrivate danuci ili izvurshvate nqkakvi izmami....jalna vi maichica prosto. I tuk se pitam az zashto takova neshto v BG nikoga nqma da ima....i vednaga si otgovarqm....zashtoto ne e izgodno za sobstvenicite na България !
56
0
 
0
 
! Отговори
bratia Papesovi преди 15 години
S radost ste posrestnem proveriavastite. Vsi4ko e 4isto.Za da se ubediat i te, predlagame proverkata da se izvarsi na samata iahta v otkrito more.Ste ostanat dovolni...P.S.Vse pak da vnimavat-niakoga moreto e izklu4itelno burno i ima slu4ai na padnali zad borda.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Диневи груп са дъщерна фирма на Мултигруп,понастоящем MG корпорация.Няма какво повече да ви обяснявам - всичко е ясно.ДАНС и НАП проверяват бившата Държавна сигурност - голямо проверяване ще падне....Пародия и цирк за народа.Както римляните са давали банани и зрелища,докато се краде от държавата - римската империя е загинала отвътре,от корупция и кражби.
54
0
 
0
 
! Отговори
MUTRI преди 15 години
Здравейте! Искам да кажа няколко думи по темата.Живея извън страната.Наскоро получих предложение от голям Концерн.Фирмата искаше да се направи още една такава в България и да се внасят скъпи яхти и моторници.За съжаление отказах с обяснението,че в България пари за скъпи яхти имат само Мутрите,а същите си купуват яхти от техните си фирми понеже всичко е тяхно ! Така и ще продължава да бъде! Така,че не НАП са виновни ....

Спонсорирани публикации