След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са

"Трябва да се види как са забогатели тези хора", посочи прокурор Роман Василев
5 апр 2009 19:00,
55
След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са
Снимка: БГНЕС

„Разбирам желанието на обществеността да се интересува по казуса с отвличането на бизнесмена Киро Киров, но мога само да кажа само, че се работи добре по случая”, каза пред БНР зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

„Разследването е във всяка страна е тайнственост. Коментирането в медиите и в обществото води до конфликт между работещите по разследването и обществеността”, посочи прокурорът.

„В европейските страни на хората извършили отвличания се гледа като на терористи и се водят преговори. Но да се стигне до това трябва да имаме сериозна воля. Към настоящия момент не може да се каже, че този род престъпления имат своя бум, както е в Мексико или ЮАР, но тенденцията трябва да бъде спряна. Това е важно за обществото и правоохранителните органи трябва да докажат това”, посочи Роман Василев.

„Няма проблем между МВР и прокуратурата, аз ръководя отдела за борба с организираната престъпност”, напомни прокурорът.

Василев обяви, че СДВР са натоварени със задачата да разследват собствениците на скъпи коли, „но това не значи, че трябва да преследваме богатите хора”.

„Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни”, посочи той.

Прокурорът обяви, че се проверяват хората с доходи над 500 хиляди лева, като се използват способите за откриване дали незаконно са придобити тези средства.

Така след акцията "яхта", сега е на ред "лимузина"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Проверката е висша форма на доверие.
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицейски тоталитарна държава.Трябва на всяко семейство да се сложи по една камера в спалнята да се броят контактите и да им се взима данък"чифтосване".На тези които нищо не правят да се налагат глоби.
52
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като гледам какво става в София всички провинциални комплексари с малки членчета карат BMW и Мерцедеси, нищо че живеят в гарсониерки под наем в Младост и Надежда. За тях колата е страхотен имидж иначе с какво око ще ги гледат хората когато отидат да киснат по кафетата и люпят семки по цял ден...
51
1
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 15 години
Едната е на Масларова ! На тая дърта вещица( социалното недоразумение) !!!
50
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до изборите още, колко такива акцийки ще има.''АКО ИЗБОРИТЕ ПРОМЕНЯХА НЕЩО ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ''това беше написано със спейна стена в София след едни от първите ''демократични'' избори май
49
1
 
0
 
! Отговори
NOAT преди 15 години
Може би аз ще гласувам за Атака. Станишев е решил акция, "хайде братче, днес ще ви спираме вежливо в лимузините, да не мислят хората, че има негосегаеми"...Поне фабрики ни обещаха, работа...
48
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми не знам кой тъпия при положение ,че глупостите ги пишеш ти. Първо при втора ръка фактури са със суми каквито ти си пожелаеш!! Кой кво е платил е устно а в документа за покупко продажба може да се напише всичко. Това ,че ти хал хабер си нямаш как се купуват и продават коли ,не прави останалите глупави. Има един неписан закон в Автокъщите. Ако искаш-нова кола ,без да доказваш доход купи от нас. Тоест Можеш да си купиш чисто ново Ферари и за 25000лв. Ама реално си дал на автокъщата 400 000лв. Та затова и постоянно се проверяват автокъщите. И не мога да разбера какви са тия глупости ,които пишеш? Ми като не разбираш не е нужно да даваш менние и още повече да наричаш *** хората ,които знаят и се опитват да набият в празната глава нещо.
47
1
 
0
 
! Отговори
гггг преди 15 години
41 ти счупи глупомера ве. Като казват скъпи коли имат предвид парите които са платени за тези, идеята на тази проверка е не е да видят кой каква кола кара а да видят дали парите с които е купил тази кола за закони и дали са платени данъци за тях. Ако си купиш ферари за 25 000 никой няма и да те потърси защото няма да проверяват по снимки, ***.
46
1
 
0
 
! Отговори
xoxoxo преди 15 години
Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни, посочи той. - яко, яко! крайно време беше, само питайте и бабите на които се водят тези коли от де са им, ако незнаят конфискация!
45
1
 
0
 
! Отговори
dasd преди 15 години
Аве 41 ти не си много интелигентен нали?. Как смяташ държавата определя кога една кола е скъпа? Да не мислиш че гледа конете или колко е струвала като нова. Гледа се за каква цена е купена по документи, така че едно старо БМВ за един нов форд ще са еднакво евтини пред държавата.
44
1
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
А тези,които са взели мръсните пари-търговците на тези коли-какво ги правиме?
43
1
 
0
 
! Отговори
Blake преди 15 години
Много си в грешка. Първо защото най-вероятно хората с форда и пасата ще си ги взвмат на лизинг, щото нямат няколко десетки хиляди (откраднати) в кеш, и второ, я се сети коя категория хора страдат от най-тежка форма на пишкомер и е склонна да си купува луксозни лимузини, яхти и прочее? Да подскажа - тези, които не си знаят парите, особено тези, които са ги придобили по престъпен начин и не им знаят цената...
42
1
 
0
 
! Отговори
razgradski pop преди 15 години
"Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора" - ama tova e grandiozna idea..kak ne se setihme i nie po-rano...
41
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо е много тъпо да проверяваш хората със скъпи коли по няколко причини: Защото повечето луксозни лимузини в България са втора ръка и се получава следния парадокс. за 50 000лв. можеш да си купиш 3-4 годишна БМВ 7-*** серия ,която като нова е струвала 200 000лв. А друг си купил чисто нов Форд за 50 000лв. Е и двамата са вложили еднакви суми ама тоя с Фордака няма да го проверяват а тоя със БМВ-то е разследван. Не само това но за 80 000лв. можеш да си купиш 3-годишно Ауди S8 W12 450коня или чисто нов Пасат CC 140 коня. Тоя с Аудито ,което като ново е 300 000лв. вече е на прицел от Кушлев и компания а с Пасата минава едва ли не за социално слаб нищо ,че са дали едни и същи пари.
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
@35 то няма апартаменти под 50 бона, ако почнат да проверяват това означава да проверяват абсолютно всички сделки, което е безумие.Освен това "бизнесмените" отдавна се научиха да си легализират доходите, така че не се притеснявайте за тях.Най-много да изгърми някой балък, но големите риби никога.Цялата тази акция е с цел да се имитира някаква дейност.
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди да се купуват такива екстри, трябва да се проверява произхода на парите, а не след дъжд - качулка. Вече има много наквасени, но с такъв голям чадър, разпънат над тях, ще изсъхнат:) Кого заблуждавате????
38
1
 
0
 
! Отговори
Polist преди 15 години
Грешка, Станишка, B(I)G грешка!! Ти трябва да целиш изборите, а не собственици на ЛИ-Музинки. А ла Б. Бонев стил НЕ помага.
37
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kajete ne6to za Myrgina...kude otide DDS-to, i ne revete pove4e za danuci da subirate ot bedniq narod
36
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakvko li ne izmislqt komunqgite predi izbori da zabludqt ovcete 4e 6te napravqt ne6to :)
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям тази акция. Подкрепят я и всичките ми приятели. Част от тях са работели в Европа и твърдят че и там е така. А писачите във форума които са против явно ги е страх от проверките, ами страхуваите се до края на годината ще се проверят и всички жилища над 50 000 лева. Е сигурно не всичко ще се хване но това е настояване на Европа и щем не щем ще го правим. Особено след констатациите че сме на първо място в Европа по луксозни автомобили на глава от населението.