Прокуратурата души в Бояна, Драгалевци, Княжево

Във всеки квартал са набелязани по 20 имота, на паркинг са прибрани луксозни коли, чакат НАП да им каже на кого са и колко струват
7 апр 2009 19:07,
32
Прокуратурата души в Бояна, Драгалевци, Княжево
Снимка: Булфото

Прокуратурата е прихванала осем човека, които са прехвърляли имоти за над половин милион лева.

Проверката е в рамките на акцията на НАП и СДВР, които разследват собствениците на скъпи коли и имоти.

Зам.-градският прокурор на София съобщи, че в момента се оглеждат къщите в баровските столични квартали - „Драгалевци”, „Симеоново”, „Бояна”, „Малинова долина”, „Бистрица”, „Княжево”

По думите му във всеки квартал за проверка са набелязани по 20-25 имота.

„Ще ни бъдат предоставени материали от общините за тези лица, за да може НАП в срок от една седмица да установи какви доходи са платили“, каза той.

До момента е извършена проверка и на 32 луксозни автомобила, сред които и „Бентли”.

Част от тях са прибрани и оставени на пазене на паркинга на Агенция „Митници”, допълни Роман Василев.

Само преди два дни той призна, че е в ход акция за разследване на собствениците на скъпи коли и имоти, „но това не значи, че трябва да преследваме богатите хора”.

„Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни”, посочи още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
о,боже........повярвах им!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе не миреше от Бояна а от чорапите на Доган...А иначе браво че имитирате действия :)
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да започнат от политици и властимащи.
28
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
пак поредната пушилка, че нещо се прави. нищо няма да излезе, както всичко досега. чудят се как пак да ни баламосват. някой да са осъдили, на някой да са отнели имотите? но ако ти човече откраднеш хляб да нахраниш децата си ще те пратят на топличко за няколко години и господ да ти е на помощ! и това ще бъде опасен рецидив. ха-ха.хааааааааааааааааа
27
0
 
0
 
! Отговори
ПРОВЕРЕТЕ ДЕПУТАТИТЕ преди 15 години
ПОЧНЕТЕ С МРЪСНИЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА<КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТИЯ ДРЕБНИ РИБИ ,КОИТО СА ИМ ПОДЧИНЕНИ.СМЕШНИЦИ
26
0
 
0
 
! Отговори
Момчил преди 15 години
Какво ще стане, ако се окаже че тези хора са си платили данаците и всичко е законно? Кой тогава ще плати компенсациите за запорирането на имустеството ( в частност колите) ? Пак данъкоплатците ли?
25
0
 
0
 
! Отговори
INN преди 15 години
Нещо май преди изборите закъсаха за пари...Май дойде времето да си събират вересиите! Тия, дето не плащат, ще ги отвличат, докато заработят за кампанията!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ще кажете за хотелите на Велчев и на брат му????
23
0
 
0
 
! Отговори
noname преди 15 години
А защо не проверят и във Варна малко,там около Акчелар,дето се вият палатите на неизвестния управител на Транстриумф,също и покрай морето та и в други добре известни курорти.Ама той е хитра лисицаааа.Кой е чувал за него,а държи транспорта в цяла Варна,колко ли струва това никой да не те знае,а да си милионер:))).
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идва време да се пълнят партийните касички,все пак избори са това,не е шега работа.
21
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
' Анестезиологът Иван Колчаков обяви преди дни, че СДС не може да бъде реанимиран. Партията бе просто напазарувана и аз не мога да участвам в погребването й в услуга на един "командирован в българската десница играч на чуждия отбор", обясни депутатът...Иван Костов ще прибере останките от СДС в своята група, коментират сините. Лидерът Мартин Димитров пък ще остане извън кандидатдепутатските листи, ако не получи регистрация като председател и Пламен Юруков подписва листите. "Няма да нарушим устава, ако Мартин не се яви на вътрешните избори, няма да го включа в списъците за вота", категоричен бе Юруков.''душата' вече се е вселила в тялото на Мартин - акцент в говора, жестове, приведена стойка...Май Мартин сам ще си се изпържи и ще стане свой сред чужди, чужд сред свои...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ZASTO NE ZAPO4NETE S SIMEON-KRADEZA ,AL4EN I VSE PO AL4EN I NAGALI DUGAN-KRADEZAPITAITE GI TIAH OT KADE IMAT MILIONI I IMOTI ZA MILIONIILI MOGE BI SA SI SABIRALI I PESTILI DEPUTATSKITE ZAPLATIXAXAXAPO4NETE PARVO OT DEPUTATITE I DAITE PRIMER S TIAXILI MOGE BI TE SA POD ZAKRILA NA ZAKONA ILI SA SEKRETNA INFORMAZIA I NE SA KAZVA
19
0
 
0
 
! Отговори
Dokolenkov преди 15 години
И аз имам къща в Бояна, но също така имам един голям балкански Х*Й за професор Кушли и измислената му комисийка. Ше им дам да си поиграят с него..
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХЕХЕХЕЕЕЕЕ :))) ТЕЗИ УСПЯХА ДА НИ РАЗВЕСЕЛЯТ :) ТВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИЦ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да сте чули за конфискувана яхта, бентли или имот?
16
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
xe xe......nai posle ....tiq moleli i da rabotqt be...ama samo kogato iskat...
15
0
 
0
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Tova istina li e? Dano da ima rezultat. Kraino vreme be6e.
14
0
 
0
 
! Отговори
е преди 15 години
да, бе, да . Велчев кво му е станало, да не се е събудил?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15.03.2009г. 08:11ч. - Банкери: Къщата на Бойко Борисов струва 600 000 евро. "Оценители дават 360 хил. на кмета за къщата, съобщава 24 часа"До около 400 000 евро банков кредит могат да получат лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, изчислиха банкери и кредитни консултанти. В петък те заявиха, че са готови да заложат имотите си, за да финансират предизборната кампания на партията.Къщата на Борисов в Банкя с площ 414 кв.м и двор 560 кв. м се оценява на около 600 000 евро. За нея може да получи като заем максимум 60% от стойността, и то, ако банката прецени, че има висока позиция в професионален план и не е рисков клиент. Това прави около 360 000 евро. В противен случай ще му даде не повече от 50 на сто от оценката на имота.Цветанов пък ще получи едва 32 500 евро от банка, ипотекирайки апартамент от 87 кв. м. Той се оценява на средно около 65 000 евро. Заемът му ще е около 50% от тази стойност.Според Тихомир Тошев, шеф на "КредитЦентър", двамата могат да кандидатстват като физически лица за нецелеви ипотечен потребителки или жилищен заем. "
12
0
 
0
 
! Отговори
ha....ha преди 15 години
пере без накисване....