8 българи се признаха за богати с по 500 бона

След "имоти-лимузини-яхти", проверяват доходите на всички, вложили над 100 хил. лв. в акции
9 апр 2009 11:30,
33
8 българи се признаха за богати с по 500 бона
Снимка: БГНЕС

Само 8 души са декларирали, че притежават луксозни имоти в София за над 500 хил. лв.

Това показват предварителни данни от проверката на прокуратурата и НАП.

Само преди седмица бе оповестена масирана акция из луксозните къщи в София и страната, която има за цел да провери произхода на доходите на богатите собственици.

Осемте богаташи станали ясни след документна проверка в регистрите на НАП, които показват колко души са платили такса, която е 2% от стойността на имота им.

Данъчните изчисляват, че тези, които са платили над 10 хил. лв., притежават скъпи имоти на стойност над 500 хил. лв.

Осемте богаташи бяха определени от зам. градския прокурор на София Роман Василев като "скромни".

Именно заради това дирекция "Оперативен контрол" в НАП започва още по-строги проверки "на око" в столичните тузарски квартали.

След това всички данни ще се обединят в едно общо разследване с данните, които пристигат от страната.

Ако екипите на НАП констатират финансови и данъчни престъпления, те ще прераснат в досъдебни производства, обещаха от прокуратурата.

Междувременно стана ясно, че след акцията "имоти - лимузини - яхти" разследващите органи ще проверяват и произхода на парите на всички, които са купили акции за над 100 000 лв. през последните пет години.

Комисията за финансов надзор е изпратила писма до инвестиционните посредници (ИП) и управляващите дружества (УД) да предадат списъци с име и ЕГН на клиентите си.

Става въпрос за българи и чужденци, които са вложили в ценни книжа над 100 000 лв.

Изисква се информация не само за сделки на стойност над 100 хил. лв.

На прицел са и инвеститорите, които са преминали този праг в поредица от вложения на борсата.

Инвестиционните дружества също ще трябва да предадат информация за клиентите си, които са им дали да въртят над 100 000 лв.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 15 години
Хей вие от ДАНС защо баламосвате хората елате в Сливен да видите колегите що кола карат за по двеста триста хиляди евро.Вие ставате смешни с някакви имоти за по триста хил евро.Една докарва толкова за година .Вече не ми пука от власта защото съм законен .....жена ми е работничка...това си е законо в европа.
31
0
 
0
 
! Отговори
работлив,умен но чес преди 15 години
До "умния" 16.Ако няма богати - тогава няма да има бедни. Защото богатите ядат хляба на бедните - изкарват си хляба от труда на бедните, ПРОСТО ЗАТОВА, ЗАЩОТО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЕДНИТЕ (с изключение на пияниците, пройдохите и други безмозъчнигенетично мързеливи ***) СА ХОРА КРОТКИ, ПЛАХИ, ЧИНОПОЧИТАТЕЛНИ, НЕ НАХАЛНИ И НЕ НАГЛИ ХОРА, които често се притесняват да попитат дори за заплатата си. За разлика от "богатите", "работливите" и "успелите", БЕДНИТЕ НЕ са получавали КУФАРЧЕТА, не са ОТ ИЗБРАНИЦИТЕ, КОИТО "КУПУВАТ"ЗАВОДИ ЗА ЛЕВЧЕ, които КРИЯТ СЕБЕСТОЙНОСТ И ДЕРАТ ПЕЧАЛБИ ОТ МИЛИОНИТЕ СИ СЪГРАЖДАНИ-АБОНАТИ 3-4-5 пъти по-високи, НЕ ВЗЕМАТ И СТРЪКЧЕ ТРЕВА ОТ ОБЩИНСКАТА ГРАДИНКА, камо ли да си ЗАГРАДЯТ ПАРЦЕЛЧЕ, преди за започнат работа СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ И НА УМ НЕ БИ ИМ ДОШЛО ДА сложат "БЕЗОПАСНА" ОТРОВА ВЪВ ВАФЛИТЕ, В МЛЯКОТО, В СИРЕНЕТО, В МЕСОТО, В КАШКАВАЛА, ДА БОЯДИСАТ ХЛЯБА И ДА ЛЪЖАТ, ЧЕ Е РЪЖЕН, ДА ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРОДАВАТ ЕЛ. ПЕЧКИ, КОИТО СЕ РАЗПАДАТ СЛЕД 3-4 ГОДИШНА УПОТРЕБА и още, и още, и още "успешни" богаташки крадливосдти, измоми, мошеничества. Само не ни говорете, че богатите са богати, защото са честни и работливи ... кажете нещо за "строителя Банев" апропо, къде е този "стожер на нова България"? За 20 години видяхме и разбрахме всичко! Колкото да се опитвате да се изкарате светци и работливци - няма да стане. В някои бели страни - може и да има честни и работлви богаташи - У НАС - НЕ!
30
0
 
0
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Pohvalno!
29
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
5. - 11:51 -От: АнонименА тези 8 българи защо не са в затвора или не са отвлечени до сега?Къде гледат полицията и прокуратурата?Къде гледат похитителите?- Ти номален ли си?То такива "зажаднели" хора като теб, желаят само нещастие на онези, които са имали кураж и достатъчно амбиция да успеят по един или друг начин! Осъзнай се малко, РАБОТА има за всички, но такива като теб които по цял ден се изявяват като "коментаторчета" по сайтове ...винаги ще са на това дередже !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
Проверки - дрън-дрън - приказки за пред хора!Само харчат държавните пари - някой да е чул за реален резулат от тези акции, наказани??А всеки ден нови и нови измислят и статиите са на челно място - и това ако не е пропаганда на сегашното комунистическо правителство! Ето ви една басня " В една държава всичко било с главата надолу.Обаче нещеш ли нещата се оправили - всичко станало с краката нагоре! "
27
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 15 години
"Осемте богаташи бяха определени от зам. градския прокурор на София Роман Василев като "скромни".Много тихо и скромно са приватизирали някои заводи и са изпрали скромно, тихо и мирно червените пари, завъртяли са ги скромно и тихо, и сега скромно и тихо живеят с "откраднатите" милиони.....
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре е да има бедни и богати ,за да не ни искат пари назаем.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо тези 8 българи не са в затвора вече или не са отвлечени за откуп вече? Докога ще чакаме?Къде гледа полицията и прокуратурата? Къде гледат похитителите!
24
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
и аз имам толкозама са в буркани в мазата
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв е този абсурд?!?!?!?!?!?!!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какми са тия глупости - 500 000 лв !?! Че тва пари ли са вече - всеки втори софиянец и не само софиянец излиза богаташ ако си има собствено жилище - 200 000 лв струва един апартамент то по тая логика трябва всички да проверяват - големи критерии няма що ...
21
0
 
0
 
! Отговори
baba pena преди 15 години
тва си е предизборни глупости и шум!..абсолютно на никой нищо няма да направят..само бъра бъра..
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нормално е да има богати хора,забогатели от това че са работили по един ило друг начин повече от другите но за милионна София сигурно са мн повече......Пак някой не се е свършил работата
19
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 15 години
ДА ПРОВЕРЯТ НА ГОЦЕ ПУШКАТА за 50000 лв от къде ги взе.
18
0
 
0
 
! Отговори
Покъртен преди 15 години
Покъртвам се от чутовния гений сструящ от някои от коментарите по-долу.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sega 6te se okaje 4e bogatite sa 4isti, i sled tova zapo4va golqmoto skybane, pak ot bednqcite...olio da vi popari vsi4kite
16
0
 
0
 
! Отговори
bogat преди 15 години
В България трябва да свикнем, че определени хора са богати. Ако няма богати хора, няма да има хляб за бедните. Смърт на коминизъма.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде, хайде:) Повечето апартаменти в Сф и останалите 2 големи града гонят 1/4 от стойността на тези 500 хил. Тъй че, по тази логика, повечето българи са богати в недвижими имоти, което си е факт. Богатството има различни измерения и стойност. И след като повече от 90% от населението има собствени имоти е нелепо да се оплаква колко са бедни.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
500 000 лв !?!?!?ЧЕ то половината апартаменти в лозенец струват повече ...
13
0
 
0
 
! Отговори
Другио Вейдър преди 15 години
хм, че те били много малко бе.Предлагам да се направи фонд "Дарения" и всеки да си внася лептата вътре защото явно останалите, които не са се признали за богати едва връзват двата края и спешно се нуждаят от финансова инжекция