Качвайте колите на трупчета. Родният Давос блокира София

Заради енергийния форум затварят синята зона; слагат КПП-та в София за 2 дни
22 апр 2009 21:55,
50
Качвайте колите на трупчета. Родният Давос блокира София
Снимка: БГНЕС

Столичната полиция предприема мерки за гарантиране на реда по време на форума “Природен газ за Европа – сигурност и партньорство”, съобщиха от МВР.

За осигуряване на сигурността на участниците във форума и гарантиране на обществения ред в столицата ще бъдат въведени ограничителни мерки и промени в организацията на движението, както следва:

- на 22 април от 16.00 часа до приключване на официалната репетиция ще се забрани движението на моторно-превозни средства с изключение на пътни превозни средства от градския транспорт по: бул. “Витоша”, от бул. “Пенчо Славейков” до ул. “Бузлуджа” и от бул. “Фритьоф Нансен”, от бул. “Патриарх Евтимий” до бул. “Евлоги Георгиев”;

- от 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоя и паркирането на моторно-превозни средства в района на НДК с граници: бул. “Витоша”, от бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Фритьоф Нансен” и бул. “Пенчо Славейков”;

- от 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоят и паркирането на моторно-превозни средства в двете посоки по ул.”Златен рог”, бул. “Черни връх”, бул. “Джеймс Баучер”, ул.”Червена стена”; локалното платно на бул.”Черни връх” между ул.”Димитър Хаджикоцев” и ул. “Червена стена”;

- през същия период до приключване на мероприятието ще бъде обособена зона за сигурност с граници: Орлов мост, бул. “Цар Освободител”, площад “Независимост”, бул. “Мария Луиза”, ул.”Алабин”, ул.”Ген. Йосиф Гурко”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”;

- от 6.00 часа на 24 април до приключване на форума ще бъдат обособени постове за контрол и регулиране на трафика, които ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните транспортни средства и автомобилите от градския транспорт, в зависимост от преминаването на кортежите на участниците в срещата на върха по: ул. “Мими Балканска”, бул. “Брюксел” и бул. “Цариградско шосе” и “България”;

- от 6.00 часа на 24 април ще бъдат изместени спирките на масовия градски транспорт, разположени както следва: в подлеза на НДК; на бул. “Витоша”, при кръстовищата с бул. “Пенчо Славейков” и бул. “Ген. Скобелев”; на бул. “България” под моста, водещ към хотел “Хилтън”; на бул. “Княгиня Мария Луиза” пред хотел “Шератон”;

Освен това ще бъдат въведени и ограничителни мерки, като на територията на НДК няма да бъдат допускани външни лица, посетители и граждани, които нямат отношение към форума.

Ще бъдат закрити паркингите “Синя зона” и “Служебен абонамент” в района.

Очаква се Енергийният форум да събере водещите политици на ЕС, САЩ, Русия, Азербайджан, Украйна, Турция, Грузия, Казахстан, Туркменистан и Египет.

На форума ще участват висшите мениджъри на водещите международни компании в бранша.

Сред поканените компании са RWE, Gas de France, MOL и OMV.

Основните теми на дискусията ще бъдат изграждането на газопровода "Набуко" и на междусистемна връзка между газопреносните системи на България и Гърция, и построяването на терминал за втечнен природен газ на Егейско море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А ти май не си излизал от гето Тракия?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсно зелена вода, фасове по плажа, бетон... и затова искат пари?!? Да не говорим че Слънчев Бряг вече прилича на гетата Люлин и Тракия.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ще пътува в БГ да не е луд? При условие че в Мармалис е 10 пъти по евтино от колкото на това мръсно българско черноморие, където водата вместо синя е мътно зелена.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде спри с типично българското и бай ганьовско променяне на темата, става ли? Или ще пишете по темата или напускате. Ама някои хора явно не знаят как да се държат по форумите. Какво ги интересува хората къде живее твоята скромна персона? Какво общо имаш ти с темата? Нима света се върти около теб? Бог да прости приятелката ти!
45
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Ti naistina ne si izlizal ot Lulin, shtom taka govorish. Ne znam za koq trakia govorish - predpolagam tazi v Plovdiv. Tam e 1:1 s Lulin :) Jalko. Razhodi se malko, popytuvai... BG ne e samo Sofia. :)))
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-добре в Люлин, от колкото в мизерното гето Тракия.Оф вече няма да посещавам този сайт, много *** хора има тука! Ще го блокирам както блокирах YouTube, vbox7, форумите и другите новинарски сайтове.
43
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Ako slojat KPP-ta vyv vseki grad s cel ne puskane na "sofianci", shte trqbva da si umrete v Lulin... :)))
42
0
 
0
 
! Отговори
Онзи преди 15 години
Истината казваш ! Боли ги ,но е истина. Ново Соф. жителство - това е спасението
41
0
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 15 години
само да ти кажа, че над 70 процента от "софиянците" са от провинцията, в това число и от хубавото ти черноморие, дошли в софия, жадни за развитие, взели по една кола на изплащане и по един апартамент с ипотека, и точно така са станали крепостни "софиянци" през следващите 30 години, докато си изплатят заемите. мисли малко преди да пишеш щото се излагаш така.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ff
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има лек на проблема софиянци срещу провинцията:) Като дойдат по морето, по шамара на всеки:) Егати надменните ***! Държавата само за тях да е:) Пълни :) Умрял някой за скапания ви град, няма да седим на брега на морето, ами ще се завираме в 100-годишните ви жалки блокчета, пълни с какво ли не ха ха ха. Крайно време е да ви подгоним и ние. И не забравяйте: морето е мнооого по-голямо от скапания ви град...
38
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Софийските бабички са с най-грубите селски прояви в тази София. Съответно техните синове и внуци не стоят по-далеч. Но да не се обиждаме. 70-80% от фирмите се ръководят от т.н. "селяни". Никой не е виновен затова, че в този град има университети и че се влиза с пари, с много пари и с три. Просто всичко е централизирано в София. Аз нямам против да си живея там, откъдето съм. Така и ще направя - само да завърша. Лошото е, че отрицателен процент мислят като мен. Ами си продават покъщнината и си купуват апартамент в Люлин. Жалко.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами сигурно,то както написах какво да очакваме от прости *** освен агресия,чалга и мръсотия?А и с корменето сигурно имате опит от прасетата на село.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ти измъкна червата ако те пипна!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София не е място за живеене, а за работене. На който му се живее - отива на село, както правят е Европа.
34
0
 
0
 
! Отговори
заинтересован преди 15 години
Бихте ли ми казали дали ще може да се минава по бул.Евлоги Георгиев в посока стадиона В.Левски?Благодаря предварително!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хехе.това с "не пускайте селяци" трябваше преди 10 години да го направят,преди да си донесат тука мръсотията,чалгата и евтините,проституиращи и разнасящи болести студентки.По-добре късно от колкото никога но хора,колко по-хубав беше живота,когато ги нямаше и дали това.че 1-2 улици са блокирани щяхме да го усетим изобщо?Щом на никой от управляващите не му пука нека сами ги накараме да се махнат-като някой ви говори меко-двоен наем,като дойде на интервю-на половина заплата.Нека спасим града си и запазим децата си,нека изпъдим селяните!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лондон е доста по-голям от София, но никъде не видях задръствания и мрасотии, въпреки че много си мятаха фасовете на улицата. Непрекъснато се чисти. Според мен проблема на София не са колите или хората, нито пренаселеността. Проблемът е в лошото управление, организация и планиране и неспазване на правилата. Плащаме не малко данъци - да вземат пример от другите европейски градове, няма нужда да откриват топлата вода.
31
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
ХА, ТЕ ЗАЩО СТАНИШЕВ СЕ ЗАЕ ДА ИЗЧИСТИ СТОЛИЦАТА..:))) А АЗ СИ ПОМИСЛИХ, ЧЕ СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА СОФИЯНЦИ.... леле колко съм ***..;)
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Форума трябваше да се състои в Пловдив, защо го преместиха?