Около 50 недоволни поморийци повикаха срещу Бургас-Александруполис

Протестът пред МРРБ тече по-слабо от предвиденото
22 апр 2009 13:20,
22
Около 50 недоволни поморийци повикаха срещу Бургас-Александруполис
Протестиращите пред сградата на МРРБ. Снимка: Dnes.bg

Протестът

Гръмко обявеният протест на недоволни поморийци пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ днес протича повече от вяло.

Не повече от 50 души се събраха пред ведомството,за да изразят несъгласие с плановете петролопроводът Бургас – Александруполис да минава през техния град.

"Не искаме тръбопроводи" и "Искаме чисто море" бяха основните скандирания на групичката демонстранти.

Засега идеята на протестиращите да изкарат министър Асен Гагаузов за разговор отвън не се увенчава с успех. 

Dnes.bg припомня, че на извънредна общинска сесия преди няколко дни съветниците в Поморие решиха да организират референдум на 16 май. 

Тогава жителите на града ще трябва да отговорят на въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Поморие?" 

Интересното обаче е, че петролопроводът всъщност няма да минава през града, но това не спира жителите на града от протести. 

„Тръбопровод няма да минава през град Поморие или около него. Плановете за изграждането на трасето на тръбопровода Бургас–Александруполис не са свързани с това“, коментира във вторник пред Dnes.bg Пламен Русев, изпълнителен директор на Транс-Болкан Пайплайн – клон България.

Той изрази мнение, че протестът в София е чисто политическо мероприятие и допълни:

„Бургас–Александруполис е икономически проект, който носи икономически дивиденти на България като цяло и в частност на общините, през които ще преминава. 

Виждайки, че в поредицата подобни мероприятия участват все едни и същи лица, които нито са еколози, нито икономисти, нито имат сериозно понятие от тръбопроводи, оставам с убеждението, че разбираемите опасения на гражданите на Бургаска област просто се експлоатират по много непочтен начин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
доволен преди 15 години
на 16 май "повикаха"близо 14 000
20
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 15 години
до 16- Ясно е, че ще се оправяме и без теб. Такива чуждопоклонници изобщо не ни трябват. Даже се чудя защо само за морето ходите в чужбина , а не се изселите завинаги там!Колкото до бетона, той не е на Поморийския бряг, а "селяците", не продадоха плажната ивица, защото не я притежаваха.И кой ти каза на тебе, че туризма е загинал?Нищо такова няма!ПП.Митьо Очите също не е част от Поморйския пейзаж.До 18-По добре не коментирай какво е било,според тебе, защото Манук Манукян не беше начело на митинга, даже изобщо не беше там.До 6- Благодарим за объщението! Само, че "мутрите" нищо не са направили на плажа, защото не се разпореждат с него.Неща повече, даже си е много хубав. Очевидно е, че не си наясно с Помоийския бряг. -8 км. е само плажната ивица, и сигурно кракът ти не е стъпвал на по-голямата част от тази ивица.А политиката няма нищо общо с протестите. Не съди за другите по себе си.
19
0
 
0
 
! Отговори
more преди 15 години
В делничен ден колко айляци ще се намерят, за да ходят на протести? Ако беше съботен или неделен ден щяха да са значително повече. Отделно, че не се е дала никаква гласност за подобни протести и аз, например, научих постфактум.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
според мен бяха около 30 човека и няколко силно смърдящи същества начело с Манук Манукян.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
що не закриете Лукойл? що не протестирате крещу него!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То па едно хубаво море щото ;)) Отдавна всичко е сив бетон и в морето, на кой му пука за Поморие - нали си имат Митьо Очите , за какво им е друго. Простите селяци преди се надпреварваха да продават плажната ивица и 'лозята' си , да продават къмпингите и НЕ им пукаше че бетона ще унищожи туризма , ама сега е друго нали.. На крив такова - вълната му пречи ! Аз , както и повечето Българи вече ходят в чужбина на море и пръскат хиляди, докато на нашето лайноЧерно Море идват германски простаци и руски пияници , които ядат Камчия с хляб от магазина седнали на пейката ;) ОПРАВЯЙТЕ СЕ !
15
0
 
0
 
! Отговори
информиран преди 15 години
Стига сте лъгали хората!!!На протеста бяха не 50, а 150 човека. По важно е обаче, че имат куража да го направят за разлика от вас, комунистическите лакей, които снимате, криейки се по покривите на сградите, в по-късните часове на деня. Интересно е как им видяхте лицата и кого познахте? Понеже сте много информирани за това как преминава трасето на петролопровода и вярвате на г-н Пламен Русев, я питайте министър Гагаузов защо на националния експертен съвет днес , присъстваше и главния архитект на Община Поморие / по негова заповед/? За Ваше сведение в сградата на министерството бяха допуснати представители на протестиращите, които проведоха консултации с възложителите на проекта.Колкото до еколозите и икономистите и хора които си имат понятие от не какви да е тръбопроводи, а от петролопроводи, във всеки случай сигурно вие сте последните хора, които са се срещали с такива.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРАВ СТЕ
13
0
 
0
 
! Отговори
do 12 преди 15 години
to pak sega e edno 4isto more.... hahaha. qvno ne si hodil skoro tam
12
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
БРАВО на ПОМОРИЙЦИ..ако бях в СОФИЯ щях да се присъединя към тях! Управляващите искат да унищожът морето и торизмът..НЕ БИВА ДА СЕ СТРОИ ПЕТРОЛОПРОВОД!Като плъзнат танкерите в Поморие и Бургас..само разливи и нефт..край на туризмът и чистото море!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"...Не повече от 50 души се събраха пред ведомството,за да изразят несъгласие..."В Молдова и Тайланд хората излизат на улицата! Скоро и в Пхенян ще излязат повече хора, отколкото в София!Такава е истината - всички си заслужаваме положението! Сами сме се поставили в такова - никой не ни е виновен!
10
0
 
0
 
! Отговори
Искрено и лично преди 15 години
Заради такива като ТЕБ се взе решение за тръбата,,защото ти си олицетворението на продажноста подкупноста и подлоста.И наи - лошото е че наложи образа си като емблема на Поморие.*** си на село с газката за да могат помориици да измият мръсотията която им нанесе!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Тази статия е написана изключително тенденциозно. Това ли е "обективната" ви журналистика. "вяло", "групичка", "гръмко" ...Защо заемате страната на икономическите интереси?
8
0
 
0
 
! Отговори
Помориец преди 15 години
До 6Простаците се срещат навсякъде и тук - в интернет ги има най-често. Може би защото анононимността Ви дава смелост.Хората протестират с основание. Преминаването на тръбопроводите през земите в общината ще се заплаща символично и таксите няма да отиват в общините, а в държавния бюджет. Споразумението, което е подписано дава основание да се намалят, но не и да се увеличат, при определени обстоятелства, свързани с трафика на петрол през инсталациите. А самите съоръжения в морето разположени от 7 до 15 км. от брега? Технологията монобуй се използва в слабо развити страни при такова натоварване, каквото се предвижда тук. Както и да погледнем на проекта ползите някак си трудно се виждат. Добре е когато някой се изказва да бъде все пак поне малко подготвен. Протеста е граждански, не намесвайте тук партии ако обичате. Предизборната кампания започва на 17 май.
7
0
 
0
 
! Отговори
turist преди 15 години
Какво искате?По добре да минава петрол и да печели държавата и респективно НИЕ. А какво е сега :-ние идваме в мръсния ви град,-крадат ни колите,миришем ви лаинята на гразния ви плаж,обират ни в незакони,нехигиенични капанчета по брега и т н.В краина сметка вие богатеете а ние се връщаме без колите си олаинени от мръсния ви контролиран град от няколко мутри с които управата ви си дели парите!Ето защо заслужавате не тръба -а спукана траба-да ви залее с нефт и да ви запалят но този път да изгорите до един и след вас да доидат хора в обратна противоположност на вас т.е.-да не са гнусни,алчни *** каквито сте вие.Хак ви е.!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
ZORO преди 15 години
Не ви ли е срам поморииски *** и простаци! За какво протестирате??Ами защо не протестирате против мутрите които ви направиха плажовете селски катуни и направиха брега ви наи-гразната част на морето.Защо не протестирате против тези които ви видят на този митинг,защото на тях дадоха наи- апетитните обекти в Поморие, за стотинки...!Ето защо ви наричам *** и простаци-заслужавате си го от всякаде!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Д Добрев преди 15 години
За местностите Лахана и Кошарите ли къде смятат да прекарат тръбата? Ще ни наплатят стотинки! Да го духат ***, да го духат и Златов и Колю(феса)Батския!Нефтопровод или смърт!
4
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
pomoriyci,vzeli sa vi na ***...!
3
0
 
0
 
! Отговори
Katrin преди 15 години
Как няма да протестират хората, като основният им поминък е туризма.Едно такова преминава на петролопровода ще окаже голямо влияние на туризма.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
демокрацията е преходно състояние по пътя комунизъм-комунизъм