Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас

В понеделник българският премиер имаше студен прием от страна на руските лидери
27 апр 2009 23:30,
255
Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас
Снимка: БГНЕС

В понеделник Сергей Станишев имаше студен прием при руските лидери. От своя страна българският министър-председател  не демонстрира ясни надежди, че ще бъде постигнато газово споразумение с Москва по време на двудневната му официална визита.

Това съобщава агенция "Ройтерс" в кореспонденция от руската столица, която беше публикувана и на страниците на редица влиятелни световни медии – британския всекидневник „Гардиън“, списание „Форбс“, изданието „Москоу таймс“.

Агенцията отбелязва, че руският президент Дмитрий Медведев съвсем неочаквано е отложил срещата си със Станишев, без да бъде посочена официална причина, а премиерът Владимир Путин е отправил остри забележки към България по време на приветствената си реч.

Официалното посещение на българския премиер, което по предварителен план е съсредоточено върху българското участие в проекта за газопровод "Южен поток", вече беше помрачено от редица спорове, пише "Ройтерс".

БНТ съобщава, че заради неочакваната промяна в програмата си, вместо на среща с Медведев, Сергей Станишев отишъл в книжарница, където си купил атлас.

Премиерът обаче не е драматизирал ситуацията и с намерение за активизиране на българо-руското икономическо сътрудничество заeдно с руския си колега Владимир Путин по-късно открил българската национална изложба в Москва.

Владимир Путин пък закъснял с 20 минути за откриването на изложбата.

Но както се оказа - не заради графика си.

Според източници на БНТ от българската делегация той и Станишев са провели импровизирана среща на четири очи. И след нея българската позиция по готвеното споразумение за трасето на Южен поток през България е останала непроменена.

По-късно в понеделник БТА съобщи, че Станишев ще разговаря във вторник с руския премиер Владимир Путин, а след това и с президента на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Казал си го много добре,дори отлично.Имаш дарба да обясняваш добре нещата - поздравления.Не виждам причина да се конфронтираме,след като вече си разбрал източника на злото...всъщност,ти си го знаел винаги...
253
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На Тъпия Български Инженер все нещо не му позволява да си построи автомобилите - преди Сив, сега икономическите условия... Абе, аланкоолу, нали ако беше толкова свестен автомобила поне някой щеше да открадне проектите или да купи лиценза...
252
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Странджа, за пръв път от както се познаваме задочно с теб тука, казвам че си прав.Да, не ни разрешиха тогава да произвеждаме собствен Български автомобил, защото заводите в Толиати и Москва трябваше да са монополисти.А на всичкото отгоре и всички остновни суровини, руда и технологии идваха от СССР.Но не това е решаващото.Решаващото и основното , което спъваше страната ни е друго:Ръководната роля на БКП, която беше обсебила всичко, мислейси се за непогрешима, и даже да спиш с жена си вечер едва ли не трябваше да ти разрешават....За справка-всички директори на фирми, учреждения, институти и други такива по правило бяха партийни членове.С родители или роднини активни борци.В 99% от времето си те се занимаваха само с интриги, мачкайки всичко кадърно, за да не заеме някога мястото им!Некадърния директор правеше всичко, за да смачка кадърния инженер, за да не му седне някога на стола.Ако се правеше нещо ново, то задължително ставаше с поне 10 човека партийци-съавтори.Така изкуствено и отвътре се самоубивахме бавно в блатото на застоя и статуквото....Докато на запад се конкурираха реално,и се развиваха....Мислиш ли, че ако и ние работихме на принципа на реалната конкуренция, и се насърчаваше тогава иновативното мислене и развитие, нямаше да напреднем?Но тогава зад борда щяха да изпаднат всички некадърни ръководители, които смисъла на живота им се изчерпваше с гласуване на партиен конгрес,возене в черна Волга с бял волан, и интимни беседи зад дебело тапицираните им врати със секретарката, счетоводителката, младата колежка.......Това уби инициативата на Българина, уби стремежа му към развитие, не друго.А иначе, не намирам нищо лошо в това, инженерите ни да не са коне с капаци само в една специалност.Ако нашите инженери 40-50 години са работили в реална и стимулираща развитието им конкурентна среда,ако има династия от инженери, работили в собствените си фирми 40-50 години, мислиш ли че днес ще сме на това положение?Аз не мисля.
251
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комуноидите си щъкаха като *** навсякъде пък и тоя по долния с опела и сонито сте един и същи *** -ЧЕРВЕНО ГОМ.НО
250
0
 
0
 
! Отговори
20-годишен преди 15 години
Аз съм политически неутрален.
249
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Истината е, че не се интересувам изобщо от политика.
248
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е пък аз посетих Лондон през 1978, Париж през 1979, Мюнхен през 1980. Нали лъжете че не сме пътували в чужбина тогава. Е аз акк пътувах?
247
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние имахме Опел Рекорд и Телевизор Сони още по онова време.
246
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ама сте живяли много по-спокойно от нас, седяли сте до късно и не ви е било страх за живота ви. Не са ви убивали по скапаните дискотеки нали?------------------------------------------- --------------------------------ne sa q, to togava nqmashe diskoteki. tebe da ne bi da sa te ubivlai pred diskoteka btw?
245
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Овчо до преди 20 години чувал ли си изобщо за Опел!?!!!!!!!!!!!И какви коли се купуваха и какъв беше реда бе чер............
244
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква Лада, като някои хора са карали Опел Рекорд?
243
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ти пикам на безплатното с 140 лв заплата ,с 15 годишна вноска за лада ,цветен ТВ Електрон 714Д който тежи само 56 кг. само с записване и ред и на всичко отгоре комуноидите без ред за всичко-университет,апартамент, кола(лада или москвич 21412) и хиляди др.Като изключения имаше и някои положителни неща-турците си траеха и не гъкаха,*** също-нямаше безработица,ей ти Белене Бобовдол др.подобни обекти!
242
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, обаче децата ти играят до късно, в детската градина винаги има места, здравеопазването ти е почти безплатно, също и образованието. Какво повече да иска човек?
241
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички гласували за Станишев и неговото правителство са предатели на червената идея! Ако искате да знаете по някои отношения дори Костов е направо социалист в сравнение със Станишев. БСП е в криза заради него и такива като него. Тази партия няма да се оправи докато не се изчисти от такива като него. А е факт, че капитализмът е в дълбока криза напоследък и единственият начин да не се задълбочи тази криза е страните да започнат да водят социална политика. Дори САЩ определено водят по-социално-насочена политика от България. И да, Обама определено има някои идеи, които в България биха се приели като сациалистически.
240
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На кое му казваш спокойно-ако бутнеш сина на кмета или недай си боже на партийния СЕКРЕТАР,комсомолския секретар или който и да е ш.ибан комунист ти си заминал!!!!!Изобщо си нямаш представа!
239
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е може социализмът да е много добра идея ама признайте че Станишев за нищо не става! Че Костов е по-голям социалист от Станишев даже! Станишевото правителство не стана за нищо. Трябва радикални промени в БСП!
238
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ама сте живяли много по-спокойно от нас, седяли сте до късно и не ви е било страх за живота ви. Не са ви убивали по скапаните дискотеки нали?
237
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На 44 съм и повече от половината ми животи бе пропилян в социализма.Някои неща съм забравил все пак са минали 20 години.Накратко-от първи клас си пионерче(не пайниърче)синя връзка на врата,запознаване с партията,манифестации за 1 май и 9 септември носене на плакати скандиране на лозунги ,фанфари,пионерски лагери,ленински съботници,летни бригади(ангария).От четвърти клас си комсомолец,на врата ти вече е увесена алена връзка имаш си комсомолска книжка и плащаш членски внос.След осми клас кандидатствуващ по гимназии и техникуми.Приетите са два вида -на общо основание според оценката от изпита а другите са деца на борци против фашизма и капитализма които влизат директно.Същото е и в Университета,при настаняване в общежития и т.н.При тоя ш.ибан социализам нямаше пари нямаше и какво да си купиш.Имаше Кореком(питай баща си какво е това) където имаше всичко познай за кого срещу валута.А откъде ще намериш валута когато ти е забранено да пътуваш извън Изсточния блок(пак питай баща си)Спирам щото няма край-накратко бяхме затворници в собствената си държава а сега потомците на БСП НИ РАЗКАЗВАТ ИГРАТА!ИДИЛИ?????????
236
0
 
0
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 15 години
Браво помия - събра очите на червените бабички!!!
235
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ ВИ СЕ ВЯРВА, ОБАЧЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ГЕРМАНИЯ СЕ ОБЕДИНИХА ТАМ ВЕЧЕ ПРАВЯТ МУЗЕИ НА ТЕМА "ГДР"!!!ДА, ТОЧНО ТАКА, ТАМ ИМА НОСТАЛГИЯ ПО ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ. Сега в Източна Германия хората нямат работа.