Размотават Мартин Димитров, лидерското дело за СДС - върнато

Върховните магистрати недоволни от решението на градския съд и отказа му да регистрира лидера на партията
30 апр 2009 16:09,
46
Размотават Мартин Димитров, лидерското дело за СДС - върнато
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд върна делото за регистрирането на Мартин Димитров като председател на СДС.

Процесът наново ще бъде гледан от Софийския градски съд.

Делото пред върховните магистрати бе образувано по жалба на Димитров заради отказа на първа инстанция да го впише като председател на партията.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения:

– необосновано е отказал вписване, мотивирайки се, че в протоколите от заседанията на Националния съвет (НС) на партията няма отразен членски състав;

– начин на гласуване и мнозинство за приемане на решенията;

– протоколите не са представени в цялост, а като извлечения липсват списъци с членовете на НС и членовете на НИС със съответните три имена, ЕГН и длъжностно качество.

Тогава Мартин Димитров обяви, че срещу СДС се води война.

Аз съм изумен как съдът влезе в тази схема и прави политически оценки в своето решение – казва, че Уставът на СДС не бил подходящ за сериозна политическа партия, а само преди четири месеца същият този съд е регистрирал този устав.

Това граничи с демагогия и е много, много опасен прецедент, въобще политическата позиция на съда нас от СДС много ни притеснява.

Това са страшно опасни води и едно е ясно – срещу нас ще се води война до изборите, защото БСП и ДПС ще направят всичко възможно да си запазят властта, но ние ще се бием и съм сигурен, че ще спечелим”, каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Левент Кьоров преди 15 години
Тъкмо затова злия Кофт-офф си го харесва и кътка
44
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
ГРЕШИШ 5 ТИ....НЕ ОБИЖДАЙ БЪЛГАРИТЕ...огледай се....сам си...
43
0
 
0
 
! Отговори
Нане преди 15 години
Абе това СДС юрист няма ли, те една *** регистарция на партията си не могат да направят, ако държавата почнат да управляват, тежко и горко ни.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плюнка
41
0
 
0
 
! Отговори
гласуващ гъбар преди 15 години
Ми като не искаш да гласуваш,недей,кво врещиш по форумите!?
40
0
 
0
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 15 години
За всички,които ще гласуват без значение за кого:най-добре се контролира Опозиция,която сам си създал. Няколко въпроса:как се създаде "синята Опозиция" в България? Как до 1989 г.всички бяха комунисти,а след това изведнъж се оказа,че в България вече има подготвени "Демократи",които ще свалят БКП от власт и ще демократизират държавата?Кой ги подготви и къде? Как така комунизмът беше заменен с "Демокрация" едновременно във всички бивши соц.държави от Източна Европа през 1989г.,а в някои комунизмът си е още жив и здрав-Русия,Китай. Няма ли най-сетне да се демократизират и те? А иначе по форумите ще продължаваме да спорим кой е по-малко "маскара",че за него да гласуваме.Аз нямам намерение да избирам измежду маскари.
39
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
***, земеделието беше унищожено още през 1945 г. когато комунистите отнеха имотите на хората и насила ги натикаха в ткз-тата. Ако не си запознат с близката ни история, прочети книгата на Ивайло Петров, участник в тези събития, "Хайка за вълци" (ако можеш да четеш друго освен лозунгите на червените престъпници и книжлето-фундаментален труд "защото сме сосиалисти"). Между другото ако не знаеш да ти обясня и голямият грабеж на червените престъпници, които ограбиха натрупаните пари в пенсионния фонд, в учителската и земеделската взаимноспомагателни каси, за да обуят голите си . И сега наследниците на същите тези престъпници се бият в гърдите че са сто и незнам си колко годишни, но "вината я поемат само с мезе", както най-нагло се изцепи един от тези червени ***, синчето Филип Боков. Няма да върнат ограбената от българския народ.
38
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Председателят на същия този "независим" съд е онзи мошеник, който се разхождаше из България с краден от Германия джип и го върна само след като собственикът разбра къде е и вдигна скандал.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм в нета от скука. Дреме ми за сини, червени и бембени.
36
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
с такава политика младите и кадърните ще заминават на Запад, където ще се интегрират..тук ще остават хора втора и трета ръка като теб...*** ще е пълна..марш да си измиеш чиниите дето ти стоят в мивката от седмица..оправи си *** и тогава давай акъл..явно вятър духа между ушитети..
35
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56.blog. преди 15 години
Криво им е - но сами се *** -заедно с айките си от ДПС и НДСВ.Много мръсни номера ще правят още.Те само това могат - да рушат -никога не са правили целенасочено нещопозитивно за народа!Дойде им края!
34
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
личи си че си мизерен интелектуалец. не само че може чистачка да зема повече от вишист, ами и така трябва. аман от вишисти, марш на къра ващо семе импотентно!
33
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
дали БСП е лява партия , но провеждаща дясна политика!Интересуваме дало ще се спре кранчео за източване на капитали, така че парите да се инвестират в България от една страна,и как политическите партии виждат ролята на интелигенцията !Не може висшиата да продължава да взима по ниска заплата от чистачката на летище София..чистачката в народното събрание...Мин.съвет...защо се бави реформата във Висшето Образование?Качеството се срива от една страна от бившите рабфаковци..от безкрайно многото университети и занижените изисквания ....и магаре да влезе в университета днес утре ще е с диплома!ДОКОГА!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 27. Колега не мога да повярвам, че на село харесват някой от СДС. Май не си искрен?До 30. Или тотално непознаваш близката ни история или си пристрастен. Първо Ф.Димитров беше премиер 10м. и едва ли е раздавал лицензи като семки. По това време те бяха държавни. Не съм напълно уверен, но мисля, че първите частни банки като ПЧБ и др. бяха създадени при следващото правителство на Любен Беров-може би най лошото павителство на България за целия 20г.период. То беше правителството на ДПС И БСП. Защо нищо не си спомняте за него? Или е по лесно да се очерня Костов?И второ: За земеделието си прав. Не мога да преценя дали е било умишлено или така се получи, но рефомата беше изключително зле замислена и реализирана. Но и след Ф.Димитров следващите само смениха шефовите на лик.комисии и нищо друго.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Sinyata koalicia shte vzeme nai-malko 10%
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А да забравим Филип Димитров като раздаваше лицензи на банки все едно продава семки? Че унищожиха земеделието и пионерчето Жан изпра пешкира? Айде не с тези. Костов трябваше да замаже голямото крадене, което устроиха задружно! Стига с Костов и министрите му. Оставете ги да си се радват на старините. Учени и отгледани в една система, те могат само да рушат! Доказаха го с пълна сила!
29
0
 
0
 
! Отговори
сдс от село преди 15 години
В нашето село харесват Мартинчо,нищо че е млад,ама Костов не искат да го чуят!Тоя човек много бърка работата!Как ще се оправяме,не знам!
28
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Благодаря,ти sisi !!! Омръзна ми да ми подхвърлят огризки като новини в този сайт,а най-важното за нас - да остава в "затъмнение" ! И тука ги е страх от властта...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да разбера всички тия, уж седесари, а анти Костов. Как толкова бързо забравихне в какво положение на България, дойде Костов-зърнена криза, обезценен лев, фалирали банки, финансова изолация и лош имидж на страната. Спомнете си за стачките, които така мощно организираха Подкрепа и КНСБ, а след Костов забравихме, че съществуват. Спомнете си за митингите на ВМРО и скандиращите баби с ***, а и Георги Първанов с антинатовските мероприятия. Никакви сносни западни фирми не желаеха да доидат в България. Като прибавим и войната в Сърбия и натиска срещу нас-БИ ТРЯБВАЛО ВСИЧКИ ДА ОЦЕНЯТ КОСТОВ и да спрете с това-имаше цялата власт, а това и това не направи. И накрая каже едно име на по-добър от него?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма по аргументирано мнение от това на Шопа-номер 10-мани,ами е 100% вярно