Единственото прасе в Афганистан е под карантина

Зоопаркът в Кабул постави в изолация животното
6 май 2009 15:18,
35
Единственото прасе в Афганистан е под карантина
Снимка: БГНЕС

Страхът от свински грип накара ръководството на зоологическата градина в Кабул да постави в изолация единственото прасе в Афганистан, предаде АФП.

Щопарът вече не може да се разхожда по поляната с най-добрата си приятелка - коза.

Прасето било подарено на Афганистан заедно с други животни през 2002 г. от Китай.

Основната зоологическа градина в страната била почти разрушена по време на гражданската война (1992-1996 г.), но сега вече е възстановена.

"Временно поставихме прасето под карантина в зимната му кочина заради свинския грип", заяви директорът на зоопарка Азис Гул Сакиб.

"Повечето хора нямат много информация за свинския грип и при вида на прасе може да изпаднат в паника, тъй като ще се изплашат, че може да бъдат заразени.

За да успокоим посетителите ни, решихме те да не го виждат", каза още той.

Продуктите от прасе са незаконни в Афганистан, тъй като консумирането на свинско месо е забранено от исляма.

ито една ферма не отглежда свине и дори сред природата е невъзможно да забележиш диви свине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tuy jivotno e naistina mnogo gadno kak moje da mu se yade mesoto tova e po golyama svistina
33
0
 
0
 
! Отговори
Neon Knight преди 15 години
До Zliq: Виж, за алгебрата съм съгласен! :-)
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Учителите по география носят все още по-голямата част на проблемите върху себе си.Колкото преди мноооого време по-голямата част от човеците изобщо са знаели за геогравски пояси-толкова и сега се сещат-защо по тия различни места храната и преработката и също е различна,но е и наука.а истината е ,че свинското е много по-безвредно от пилешкото.А историците може би,ще могат да разяснят,че някой който не е допускан на определени места,го е яд и от нямане,на инат казват-ааа това не е хубава не го ядем.А като се навърже с простотията,отново на инат си остават по традиция още по......
31
0
 
0
 
! Отговори
nevermind преди 15 години
axXAaxaxax ай сиктир ахахахахАХ тия само в зоопарка ли имат прасенце
30
0
 
0
 
! Отговори
До номер 19 преди 15 години
Ми не, не съм написал глупост защото в Египет официално 90% от населението е мюсюлманско - предимно сунити.Добре де, ако изключим Турция, в която се смята че е с 99% мюсюлманско население. Ама ти Турция смяташ ли я за ислямска държава? След като ние сме приели названието за ракия от тях?Освен това тази цифра - 99% е много спорна.P.S.: Струва ми се че съм видял повече свят от тебе. Във всеки случай достатъчно.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kozi4kata sega samotna ... :(
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изключително интересна статия, особенно след като и Азис е намесен...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
верно че не пише нищо за женитемайка ви и .в.инавремето мастилото и хартията са били много скъпиза кво хората да ги хабят за жените
26
0
 
0
 
! Отговори
mene преди 15 години
Не съм съгласна, че в християнската религия отношението към жената е най-зле. В Библията може и да пише да не се пожелава жената на ближния, но нищо не пише за мъжа на ближната. Оттук си вадя извод, че мъжете са един вид дискриминирани по отношение на тънката част :-). На тях им е по-зле като са християни, хем трябва само една жена да имат, хем да не пожелават друга. Ние жените сме си шапка на тояга, за нас нищо не пише :-)
25
0
 
0
 
! Отговори
Zliq преди 15 години
Тогава алгебрата :)
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сапунът, колкото и да не ти се вярва, козметиката и подправките.
23
0
 
0
 
! Отговори
Neon Knight преди 15 години
...дълголетието й е в кърпа вързано - никой няма да й посегне с нечисти кулинарни помисли! :-D :-D :-D До Zliq 22: Цифрите не са и арабски, а индийски.
22
0
 
0
 
! Отговори
Zliq преди 15 години
Арабските цифри :)
21
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Петнайсти...простичък си бе ....кажи постижение от преди 3000 год,което признак на цивилизация и развитие.....ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И ПРОГРЕСА СА ХРИСТИЯНСКИ.ТОЧКА.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Една новина от много време насам, която малко да ме развесели... Но пак, като гледам, предизвиква доста престрелки, поне за малко вижте и веселото...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Египет - най-правоверната ислямска държава" ... *** ква глупост си написал, я *** малко виж свят после дрънкай бе пич!
18
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 15 години
Кво ми дреме на мен за твоя Коран бе, ще си ям каквото ми е сладко. И да знаеш от мен, свинята яде каквото и сложиш, както и кравите, както и овцете. Тъй че яж си охранените с трупно брашно крави и си глей кефа, такива ограничени *** като теб заслужават да живеят точно както живеят правоверните ти братя в Афганистан. Фанатизираните мюсюлмани са най-ограничените и прости хора за Земята....
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Звучиш като атеист но не забравяй че тогава хората са били много по-вярващи от сега и това което са постигнали всички тези древни цивилизации (а не са имали нито метро, километрични мостове, спътници или космически кораби) са го постиганли благодарение на робския труд.
16
0
 
0
 
! Отговори
osmanli!!! преди 15 години
Ave mayni,stava duma za svinski grip a vie razsajdavate religiyi.Tolkova li e sladko svinskoto,kat gledame horata deto nay mnogo go konsumirat sasto prilicat na svinya .i za tova e gryah svinskoto v KORANA zastoto neye mnogo zdraslovno mesoto za coveka,zastoto svinyata yade vsyakakvi mrasotiyi...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
теб май вече те е хванал свинския грип,че разсъждаваш като ***,за каква християнска цивилизация говориш-само погледни древните цивилизации,ние и след 2000 г.насила наложено християнство не можем да стигнем постиженията на някои цивилизации 3000 г.пр.х.,ако днес имаме нещо,то е въпреки християнството,което ни е върнали хилядолетия назад,а относно отношението към жената най-зле то е именно в християнската религия:не пожелавай жената на ближния,нито вола,нито осела му,т.е жената е приравнена с добитъка на човека,демек мъжа,аман от промити мозъци като теб