Пътните шефове с 50-те бона подкуп не били чак толкова виновни

Заради скандала с Владимиров и Лилов ЕК ни спря парите по ИСПА – 250 милиона евро
21 май 2009 11:54,
38
Пътните шефове с 50-те бона подкуп не били чак толкова виновни
Иван Владимиров и Любомир Лилов в съда. Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд намали присъдата на Иван Владимиров от Пътния фонд от 5 на 4 години затвор.

Магистратите оправдаха Любомир Лилов по обвинението, че е поискал подкуп от Владимиров.

Адвокатът на Владимиров – Едуард Въжаров, уточни, че ще обжалва решението на апелативните съдии.

„Ако не беше свързано с Европа, моят подзащитник нямаше да има обвинение", заяви Въжаров.

Двамата шефове на дирекции в Министерството на финансите, свързани с усвояването на европари, бяха задържани на 24 януари 2008 след сигнал на архитект Георги Янев.

Тогава той обяви, че от него е поискан подкуп от 50 000 лева, за да бъде сменен статутът на земеделска земя край селището Леденика, за да може да се строи.

През ноември съдът ги призна за виновни.

Тогава Лилов получи година условно с 3-годишен изпитателен срок и 5000 лева глоба, а Владимиров – 5 години ефективно лишаване от свобода, 20 000 лева глоба и забрана за три години да заема държавни постове.

Веднага след гръмналия скандал Eврокомисията се намеси и изпрати писмо до финансовото министерство, в което настоя за проверка на арестуваните към европейските пари.

Тогава Комисията нареди да се спре изплащането на суми по проектите за "Транзитни пътища 3", магистрала "Люлин" и техническата помощ за европейски транспортни мрежи.

Стойността на проектите е за около 250 млн. евро.

"Няма да превеждаме пари, докато ситуацията не се изясни", каза говорителят на ЕК Марк Грей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
DDD преди 15 години
много им е малко на тези - глобите , които им налага многоуважаемият ни съд са смешни - за "оборота" на подсъдимите! Няма да има ефективна съдебна система - докато не се изчисти корупцията до корен там .по скоро да се зачудим - кои са по-нагли - магистратите в съдебната ни система или т. нар. пътищари?!
36
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Я, как са си скрили мутрите, "невинните"!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами така де колкото е по голяма "ПРИСВОЕНАТА"/ "ОТКЛОНЕНАТА"сума толкова си по малко виновен
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за кокошка няма прошка,за милони няма закони, евала на съдийте
33
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 15 години
Какво мислят и дали имат наченки на мисловна дейност гласоподавателите дали избора си за тази власт и съдебна система и защо тези гласоподаватели мълчат и не си поправят грешката? Тези 4 години затвор изобщо няма да имат възпирателен ефект върху следващите кандидати за крадци и така съдиите и прикурорите сами окуражват и нарочно създават идеални условия увеличаване на престъпноста защото знаят че българите са робско племе на което му е все едно какво ще става ако ще да дойде края на света.Българите имат само правото да гласуват.....и никакви други права нямат.....сега те са малко по-добре, защото през времето на Отоманското робство, българите като роби не са имали право да гласуват 500 години и ще им трябват ощр толкова години да се научат да гласуват за справедливо общество....дано Евросъюза да съкрати времето за умственото и моралното съзряване на българите ако до тогава и Европа не вдигне ръце от тях защото времето не може да върне и няма време за поправителни изпити.
32
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
Какво значи че ако не били европарите нямало да има обвинение?! Да не би подкупването да не е престъпление?? Може би да, но в арабския свят например!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само АТАКА ще ги оправи тези!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз тая година дотук съм на 600 лв. за шарнири, амортисьори и т.н.Дайте го на касата в автосервиза и не го съдете.
29
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
затова пътищата ни са в това положение и затова гинат толкова много хора! след 4 годинки(даже и по-малко) тези гадове ще си харчат парите на курортите и ще е'ат курви4ките!!! компания там ще им правят подкупните съдии,а бедният човечец пътувайки си с бедната си количка ще загине по пътя и ще прави компания на тези в гробищата...успокоението идва от там,че тези гадове и те един ден ще дойдат там!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може ли състава на Апелативния съд ... ПОИМЕННО!!А името на председателя?!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоцю да ги награди с орденче за заслуги - имам впредвид съдиите.
26
0
 
0
 
! Отговори
Благой Благов преди 15 години
Какво ли вече трябва да се направи за да се спаси Бг от корумпирани правителства и още по- корумпирани сьдии? Може би черни бригади и избиване ? Няма сьдии, няма правителство, няма дьржава! Човек да превьрти. Как поне един не осьдиха подобаващо! Буклуци!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
смърт за такива ***!!! направо на въжето! Ей затова няма да се оправи тая скъсана държава! Затова ще карат джипове а хората ще живеят в мизерия! Да ебаа и пропадналата държава смешна
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не беше свързано с Европа, моят подзащитник нямаше да има обвинение"Дали това адвокатче осъзнава колко истина има тука...
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
smehhhhhhhhhh
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сега, като отблокираха парите - може и да ги пуснат. може и министерски постове да им дадат. Все пак са кадърни кадри...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Апелативния намалява от 5 години на 4 а след това Върховния Касационен Съд на 3 и я преобразува в условна ! А другият герой направо от условна - оправдан ! Хвала на българското Правосъдие !
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гешка не данаци а данъци
19
0
 
0
 
! Отговори
KOЙ преди 15 години
Сега пак *** са виновни нали ? Пак не плащат осигуровки , данаци и тем подобни. Кой е виновен за положението на БЪЛГАРИЯ посмислете само за момент ? !!! *** ??? НЕЕЕЕЕ
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горе-долу са виновни , е няма такава съдебна система никъде ...