EК наляла у нас едва 635 млн. евро

Получената сума е под 10% от предвидените за страната ни 6,8 млрд. евро
25 май 2009 19:03, Красимир Ангелов
40
EК наляла у нас едва 635 млн. евро
Снимка: БГНЕС

635 млн. евро авансови плащания по оперативните програми е получила България до момента от Европейската комисия.

Получената сума е под 10% от предвидените за страната ни 6,8 млрд. евро.

За да стартира изплащането на големите суми в ЕК трябва да се получат и одобрят преработените оценки за съответствие на седемте оперативни програми.

В края на миналата година докладите бяха отхвърлени и върнати за преработване.

Очакваше се те да бъдат депозирани в Брюксел до края на май, но българските власти са заявили, че това ще стане през юни, съобщи говорителят на Европейската комисия по регионалната политика Денис Аббат пред БНР.

Той подчерта, че работата продължава и вече има резултати в отстраняването на проблемите.

Аббат  подчерта, че само девет от 27-те страни членки вече са получили одобрение от комисията за всичките си оперативни програми, затова Брюксел не определя ситуацията у нас като тревожна.

Очаква се след като българските власти предадат преработените оценки да изминат поне 2 месеца за проверка на фактите и одобряване на документите.

След като това стане България ще получи парите през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Her преди 15 години
Edva, edva ama pak nowoto prawitelstwo na Borisow kato vleze w uprawlenieto nikak losho nqma da im doidat. Chudno mi e kolko li ot tazi suma shte bude prilojena za "problemite" na stranata.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сега като стане кмета премиер,съвсем ще спрат кранчето:))))
37
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Ще има бюлетини за всички ***! Казало Николайчо Василев (беше май министърче на нещо си...)Давайте, гласувайте, понеже са ви малко вътрешните ***, та хранете още и евро-дУПЕДатите. Хранете ги, че са гладнички, а после ревете, че ви е зле. Айде, от мене толкова, тъпунгерчета.Обичайте си го ЕС, и той ще си ви... такова все по-смело.Хак ви е! :--0
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 35, те и без кризата големите се съобразяват само с националните си интереси. То и затова сме получили само 10% от предвиденото. Но и по-добре, защото демократите от тройната колаиция са също така ненаситни както преди това управлявалите демократи от 1989 насам.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм твърдо за национализма. В период на криза всички ще се насочат към националните си интереси, дори и "големите" в ЕС.И к'ва стана тя. Нещем комунистически интернационал 'щото трябва да се съобразяваме с интересите на *** и пульо, затуй пък искаме в ЕС, 'щото пак ще се съобразяваме с интересите на *** и пульо, че и ще ни командват к'во ще правим. Айде стига са ни налагали да сме туристическа дестинация за "бедни" европенсионери и да строим за чужденци...
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цялата работа е ,че КОЙТО и да дойде на власт ,ще се е прицелил в тия милярди. Всеки ще иска да ги докопа. Така ,че Европейската Комисия сигурно в чудо се е видяла като ни е гледала проектите! То Българския политик гледа на тия пари като на баница и предварително са се разбрали кое парче за кого е. Днес сутринта в Здр. България от БСП и ДПС викаха усвояваме. А от ГЕРБ и СДС викаха оставете нещо не източвайте всичко та неу ще вземем власта и ние трябва да правим проекти. Пълнет смях и пародия. Милен вика на Гербера абе ако нямам работа кво ще предложите на безработните. От ГЕРБ нищо не казаха ,същото направиха и от СДС въпреки ,че въпроса бе потретен. От БСП и ДПС смоталевиха нещо за някакви програми за преквалификация и отваряне на работни места и т.н. тъпотии пътища щели да строят и да вземат безработни да ги строят. Все едно шивачката ще кара валяка а Инжинера от Кремиковци сигурно ще налива асвалта... тъпотии отвсякъде.
33
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Какви демократи управлявали ве комунист скапан.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
20 години в България управляват демократите - ту демократите от СДС, ту демократите от БСП. Сега демократите от тройната коалиция. След изборите пак демократи ще крадат ...
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези 10% са горгдоста на станишев
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кой какво ще открадне тепърва ще видим, спокойно. Все пак не забравяйте при кое правителство ни приеха в ЕС и как всички без изключение се радваха. Освен това Чехия, която е първенец в усвояването на фондовете успява да усвои около 33%. Ние и 5% да усвоим ще е постижение. Освен това оперативните програми не отговарят изцяло на нашите изисквания. По ОП Конкурентоспособност няма пари за стартиращ бизнес, освен иновативен такъв. Нямаме ОП за енергетика и най-важното - няма ОП за Здравеопазване.
29
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИТЕ ще ги от преди 15 години
ЕК не дава пари на България, защото ДЕМОКРАТИТЕ ще ги откраднат.
28
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Няма пари ,няма развитие и живот в тази страна докато ги има крадливите комунисти и прислужниците им *** от атаката:)
27
0
 
0
 
! Отговори
mitko преди 15 години
КЪМ НОМЕР 26: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СПИ НЕ 17-18 ГОДИШЕН СЪН,ПРИЯТЕЛЮ,А 1300-И -ГОДИШЕН....,АКО МЕ РАЗБИРАШ ПРАВИЛНО! А АКО БЯХМЕ УСВОИЛИ ВСИЧКИТЕ ПРЕДВИДЕНИ ПАРИ,СЕГА ОНЕЗИ,ДЕТО ГИ КРАДАТ,НЯМАШЕ ДА СЕ ВОЗЯТ НА НЯКОЙ МИЗЕРЕН "МАЙБАХ",АМИ НАПРАВО ЩЯХА ДА СИ ИМАТ РАКЕТИ,ИЛИ ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ ДАЖЕ И ДА ХОДЯТ НА УИКЕНД ДО ЛУНАТА,НАПРИМЕР.... ДОКАТО ИЗВЪНРЕДНО ДОБРОДЕТЕЛНИЯТ БГ-НАРОД ДУХА ЛИ,ДУХА ОТДАВНА ЛЕДЕНАТА СУПА.....
26
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 15 години
От 635 мил,636 са били откраднати.А народът спи дълбок 17-18 годишен сън...
25
0
 
0
 
! Отговори
do 22 преди 15 години
Sto ne se skrie6 tam otkudeto go izwadi toja nazidatelen ton i ne naprawi6 edna swirka na njakoj ot ES
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не давайте пари на бг защото комунистите ще ги откраднат.И един час преди изборите да ги отпуснете на българия те веднага ще ги свият.Ненадминати майстори в кражбите са.Ако направят коалиция бсп дпс ндсв атака рзс напред изобщо никога не им давайте и един цент защото той веднага ще изчезне понеже излишъка им се вижда нищожен.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami kak da gi otpusnat kogato na6te svine ne se naqdaha.bokluci dolni
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никакви пари нема да получите, докато си избирате крадливи комунисти, не разбрахте ли? Не може да играете по свирката на Путин и да искате пари от Евросъюза. С нищо не сте заслужили. Ако продължавате така да предателствате не само пари за пътища, но и за хлеб нема да имате. Това е положението.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изглежда пропускате колко пари ни се полагаха, и защо не ги получихме.Вие бихте ли давали пари на държава, чиито управляващи нехаят за корупцията, дори твърдят че такава няма защото нямало доказателство, а в същото време техни спонсори постоянно печелят държавни поръчки, правят заменки от типа "кокошка за кон" и др. подобни?
20
0
 
0
 
! Отговори
Тъмночервен преди 15 години
Излиза, че ние спонсорираме ЕС а не той нас. Англия одавна си издейства (предполагам и другите стари членки на ЕС) това което внася да си го взема. А ние тъпите источно европейци, викаме УРА за това че сме роби на ЕС.