Тук купонче за почерпка, там - открита агитация. В София - тихо

Сигнали за купуване на гласове има на доста места
17
Тук купонче за почерпка, там - открита агитация. В София - тихо
Снимка: БГНЕС

До този час няма постъпили сигнали за нарушения в изборния процес в столицата, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Не така обаче стоят нещата на територията на страната.

Районна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство срещу мъж, който е засечен да извършва агитация пред избирателни секции в кв. "Столипиново", съобщи говорителят на пловдивските прокуратури Даниела Начева.

По думите й мъжът е бил задържан със списъци на хора, които убеждавал да гласуват за определена политическа сила в двора на училището.

Извършено е незабавно претърсване на задържания и изземване на уличаващи го материали, допълниха от прокуратурата.

Подобен сигнал се проверява и в ромската махала на друг областен град  - Разград.

Сигнали за масово купуване на гласове от политическа партия „Лидер” са подадени в РИКЕП в Благоевград, съобщи председателят на РИКЕП в града Йордан Симонски.

От комисията незабавно са уведомили полицията и в момента се извършват проверки. 

До обяд в Районната избирателна комисия /РИК/ в Разград са постъпили три жалби за нарушения на избирателния закон, съобщи председателят на РИК Филип Стоянов.

РИК във Видин сезира МВР по повод подаден сигнал за извършен побой над застъпник на партия ГЕРБ, съобщи Росенка Денова - председател на РИК-Видин.

Екшънът се е разиграл в село Бело поле, а за побойник е набеден кметът на община Ружиници - Венцислав Ванков.

Общо 11 жалби са подадени в Районната избирателна комисия във Видин до 14.00 часа.

РИК-Смолян препраща на прокуратурата постъпилата жалба за случай на раздаване на купони от по 2 лева от представители на БСП в Чепеларе, съобщиха от комисията.

В оплакването се цитира публикация в регионален вестник за раздавани купони, срещу които избирателите можели да се почерпят в определени заведения в Чепеларе.

На талоните бил изписан номерът на бюлетината на "Коалиция за България" и имало печат на партията.

Два сигнала за "купуване на гласове" са проверили служители на МВР в Кюстендилска област, но нарушения не са установени, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Катя Табачка.

В Дупница проверката е извършена съвместно с дежурен прокурор, а в Кюстендил - по разпореждане на Районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
ТИХО преди 15 години
тихо е защото бойко гледа и следи за лошите да не правят глупости.неговият зорък супер поглед е навсякъде:)
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
koq prosta jenka pi6e 6ibanite zaglaviq
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много ме е срам, че не съм от бяла държава като САЩ или Русия например а то точно от тази дупка наречена България.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
btw i v moq grad (nqma da kaja koi to4no, no grada mi e edin ot golemite gradove v bylgariq) 4uh 4e "lider" davat pari ako glasuvash za tqh, no az iskah da glasuvam za gerb i si glasuvah za tqh ... s 50 leva nqma da stana po-bogata, za tova e po-dobre da se napravi dobyr izbor i da se abstrahirash ot parite koito ti predlagat
12
1
 
3
 
! Отговори
Фийфа преди 15 години
Толкова простотии и тъпотии. Вие, въобще, знаете ли за какво са Изборите днес?!!! Явно, благодарение на вас и такива като вас, ще отидат в Брюксел най-големите негодници, а не - наистина Личности, които ще представят България! Дреме ви - *** И ЗАГУБЕНЯЦИ!!! 1. Неграмотни сте. 2. Прости сте - но, не благодарение на мен и съседа Ви. 3. Нагли - заради липсата на образование и елементарна култура. МАЛКО, поне, ако Ви е мило за тази нещастна БЪЛГАРИЯ - ГЛАСУВАЙТЕ!!! ОСТАНА 1/2 ЧАС!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Атанасов преди 15 години
Ти момченце, си политик само в очите на майка си. Дори и за клоун не ставаш. Може би ти правя и чест, че изобщо ти отговарям, но и на хората им писна от тази безмерна наглост. Противен си, примири се.Това птиче, за което споменаваш, може би е варненски гларус, изцвъкал се на рамото ти. Мирише та не се трае. А сега бегом при мамчето.
10
1
 
3
 
! Отговори
. преди 15 години
Българина дали е забравил времето на купончето.....купон за бензин... купонче за хляб..купонче ....за да живееш....купонче за петолъчка или поп от ДС....
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вчера се изказах и то така стана - в София всичко е под контрол. В няма да има... това е на всички избори.
8
1
 
3
 
! Отговори
gepy преди 15 години
Otnosno kupuvaneto na glasove iskam da zaqvq, 4e v Pernik opredeleni politi4eski formacii razdavat po 50lv. za glas. Sa6to taka edin ot esnovnite rabotodateli v grada (mislq 4e vsi4ki znaem koi e toi), 4rez 6efovete na negovite firmi, e zaqvil na slujitelite si 4e koito ne glasuva za nogovata partiq, napravo moje da si tarsi rabota na drugo mqsto.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
В добрич са докарали сега разбрах турчета от съседните села и ги черпят във Вариетето с 12 лева пиене.... хахха въййййййййй БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ТИЯ КОИТО НЕ ГЛАСУВАТЕ!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
До иво преди 15 години
костовист е хиляди пъти по-добре от комунист или турчин!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
На всички избори в Столюпиново хващат такива агитатори и какво от това Не знам някой да осъден или поне глобен
4
1
 
3
 
! Отговори
иво преди 15 години
не можете си скриете пристрастият ДНЕС .БГ.не споменавате за коя партия са агитирали в Пл,*** казвате за партия лидер и "Коалиция за България",зомбирани костовистчета,изтриите ме,че тва сие практика тук:((((((((((((((
3
1
 
3
 
! Отговори
Добри Божилов преди 15 години
Уважаеми приятели, впечатлен съм от това как се забавлявате с мен като цял ден ме държите точно на границата на избирането. Така ни се пада на нас - политиците. Но нека все пак да довършим наченатото и да финишираме над границата. Сега е шансът ви да изберете Добри Божилов с Бюлетина 1, Позиция 17. После може да не се кандидатирам...Птичето веднъж каца на рамото...:-)
2
1
 
3
 
! Отговори
В Кипър : преди 15 години
Дългата ръка на Ахмед Доган се простира и до Кипър ! Там над 50 000 българи бяха практически лишени от възможността да гласуват ! Ясно е че в разделен от Турция Кипър няма много симпатизанти на Доган за да не кажа че изобщо няма ! Точно там в гръцкта част на Кипър стана така че българите до последно официално знаеха че няма къде да гласуват ! В последния момент в посолството ни са отворили избирателна секция но повечето от българите дори не знаят за това ! Поне в България - гласувайте !
1
1
 
3
 
! Отговори
zxz преди 15 години
Колона от 7 турски автобуси видя репортер на БГНЕС близо до Пазарджик. Автобусите са били с надпис "Екскурзия" и са се насочили към Родопите. /БГНЕС /