Поканихме официално Македония за АЕЦ "Белене"

В Скопие още нямат отговор на предложението ни
Обновена: 19 ное 2010 21:47 | 19 ное 2010 21:38, Елка Василева
22
Поканихме официално Македония за АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът на Македония Владимир Пешевски потвърди, че посланикът на България в Скопие му е връчил в четвъртък писмо с предложение към Македония да участва в изграждането на АЕЦ „Белене“, пише МИА.

Още по темата

Пешевски каза, че такава опция не бива веднага да бъде изключена. Предложението ще бъде обсъдено сериозно, но е много рано да се даде окончателен отговор.

Той е поискал допълнителна информация за предвидената структура на собствеността и за участието на руски и други партньори в проекта.

„Трябва да научим всички подробности, а има и други аспекти, които ще обсъдим. В този момент предвид сериозността на въпроса не можем да дадем краен подробен отговор, но работим върху това“, каза Пешевски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: македонияАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
as преди 13 години
че то Белене нали е от Пиринския край .... известен връх ако незнаете .... та те имат рожденно право!
21
1
 
4
 
! Отговори
Haha преди 13 години
E riskovete ako stane avariq nqma da sa samo za nas a za vsichki pone ot balkanskiq poluostrov
20
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Явно има силен натиск за тоя АЕЦ. Ако Сърбия даде 300 млн евро, Македония още 200 млн евро това няма да ни реши проблема с намирането на още 5.5 милиарда евро, но пък за сметка на това ще сме длъжни да довършим строежа. Затова няма да се изненадам ако руснаците тихичко надъхват сърби, македонци и т.н... Твърдо съм убеден, че ако дадем един милиард евро за саниране на сгради ще се окаже, че втори АЕЦ бе ни трябва. По-добре да искаме договори за предварително изкупуване на тока, а не мижави %ти
19
3
 
3
 
! Отговори
Антибико Антикомунис преди 13 години
не е ли малко тъпо,разпределяме,печалбата,рисковете от авария само наши.боикова работа
18
1
 
6
 
! Отговори
весело преди 13 години
Предлагам да се покани и Нубия
17
3
 
4
 
! Отговори
владислав преди 13 години
Нормално, нали трябва първо да се съгласуват със сръбските си господари. Еничарите сръбски "А" не могат да кажуват без Белграда-голяма.
16
2
 
7
 
! Отговори
Stratosferen преди 13 години
Не мога да проумея!! Да каним тази измислена държава в такъв проект!! Що за глупост!! Да изпратим една депеша и до Сомалия, може да се включат!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
Македония може би изчаква да види господата от Запада как ще се *вместят* след като се*вмешат* и тогава ще дадат отговор / и са си прави /
14
3
 
6
 
! Отговори
дава ми се да знам преди 13 години
Е нали Албания има претенции да стане Велика Албания, така че отговор на този етап наистина не може да се даде /знае ли се Македония къде и как ще е/
13
4
 
6
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Македонците били прости,а коментарите тук (с изкл. на 10) са мнооого умни. Е80 на територията на Пловдивска област го ремонтира македонска фирма преди 15 години и за първите 10 не мръдна. Пък вие си пишете глупости.
12
2
 
7
 
! Отговори
Па ,за какво им е, преди 13 години
они си имат всичко отпреди Христа.
11
1
 
3
 
! Отговори
САШЕ преди 13 години
За какви пари става въпрос - Денари или Марки.Ти май си изпуснал рейса пич.
10
2
 
6
 
! Отговори
аман преди 13 години
Аман от ***! Става въпрос за пари бе сбръкльовци. Ама вие си пишете ..пишете . Ово е македонска българия. То бива, бива да не си в час , ама да не си и в града където е училището?Ама пишете да ви пада адреналина.
9
6
 
8
 
! Отговори
зидар преди 13 години
македонците един дувар от камък и вар не могат да направят без да го изкривят , а вие ги каните за АЕЦ ......може ама само за общаци
8
2
 
7
 
! Отговори
Mister Bulgaria преди 13 години
Иам ли все още не разбрали, че АЕЦ е с македонски произход, точно както е Дилма Русев. АЕЦ значи- Александър / Македонски / Еко Централи.Макетата са открили атома и затова ги каним, руснаците ще клекнат и ще намалят цената наполовина - много стратегичеки ход от наша страна!
7
4
 
6
 
! Отговори
ДАЛИ преди 13 години
За какво ги каните македонците,след като едвам ги изгонихме от магистрала Струма за калпава работа и неграмотност.Сега да направят и АЕЦ и да затрият цяла Европа ли.Не е луд този който яде зелника ,а този който му го дава.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калесали ги македонците и сега ще ги чакат да се наумуват да ли ще участват. Брей много са специални макетата бе.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че за какво бе господа управници сте поканили македонците? Дайте повече подробности за да разберем до къде стига българската простотия.Като какви специалисти гИ каните или за обща работа? ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ БЕЗРАБОТИЦА И СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СЪЗДАДЕТЕ РАБОТА ЗА НАС.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
POKANI LI SME GI SAMO DA SE SNIMAT S CENTRALATA I DA SE RADVAT
3
2
 
8
 
! Отговори
До посланика преди 13 години
Първо обяснете на македонците какво е това животно АЕЦ,за да не се чудят и да го обсъждат сериозно и да излязат с решение дали е мъжко или женско.