Китайците отиват в Румъния с инвестиции от 8,5 млрд. евро

Предстоят преговори по гигантски енергийни проекти в северната ни съседка
22 ное 2013 10:31, Елка Василева
21
Китайците отиват в Румъния с инвестиции от 8,5 млрд. евро
АЕЦ "Черна вода". Снимка: архив, Reuters

Китайците идват с инвестиции от 8,5 милиарда евро, пише днес румънският вестник "Адевърул" във връзка с предстоящото посещение на китайския премиер Ли Къцян в Румъния на 26 и 27 ноември.

Строежът на трети и четвърти реактор на АЕЦ „Черна вода“, изграждането на енергиен комплекс в Ровинари, Южна Румъния, на хидроцентрала в Тарница, Северозападна Румъния, както и модернизацията на третата по големина термоцентрала в страната, са сред гигантските енергийни проекти, за които държавата ще преговаря следващата седмица с китайската делегация, посочва изданието.

Вестникът пише, че румънското правителство е одобрило в сряда девет меморандума, които предстои да бъдат договорени с представителите на Китай, като най-важните са в областта на енергетиката и селското стопанство.

Румъния поставя на масата за преговори проекти на обща стойност 8,5 милиарда евро при първата визита в Източна Европа на китайския премиер Ли Къцян, която сигнализира за преориентиране на китайските инвестиции към този регион след серия от спорове с няколко страни от Западна Европа, отбелязва всекидневникът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Благодарение на Бойко естествено -прецакаха Набуко и Южен поток тръгна да видим докога !Бойко продаде нашия дял на Сърбите -Румънците загубиха пари от Набуко ще им ги върнат ли!!!Като почнат Евреите да вадят шистов газ АЕЦ ще е безопасен Ли?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още се чудете дали трябва да се строи Белене! Румънците ще почнат 3,4 на "Черна вода"!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и що ни предава братски комунистически Китай?
10
1
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 10 години
Благодарете на Бойко тиквеника българи!Тия милиярди можеха да са вече тук, ама *** от ГЕРБ ги отказаха.Да кажат сега защо!?
9
1
 
8
 
! Отговори
Историк преди 10 години
Даже Чеушеску не смееше по време на СТУДЕНАТА ВОЙНА,да прави нещо на територията на ДОБРУДЖА-която е БЪЛГАРСКА! Сега даже Китай посяга на ИЗКОННАТА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ! С какво право ЕВРО-СЪЮЗА позволява това Съветският Съюз даже не си и мислеше за такива ГРОЗНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА!! ТОВА Е БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!!! ХОРА!!!Това си е ДОБРУДЖА!!!!!!
8
1
 
14
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Естествено е Китай да търси благоприятна икономическа среда. И съвсем нормално е това да не е България (за мое/наше съжаление). В Китай лесно се справят с предатели и корумпирани държавни служители - наказанието е смърт. Само в България, политици могат да сключват неизгодни сделки за милиарди и за това да няма наказание. Само в България полицията защитава тези политици и предатели и бие народа и студентите, от който идват заплатите и на политици и на полицаи.
7
1
 
12
 
! Отговори
България търси прези преди 10 години
Бих предложил на китайците за 8,5 милиарда да построят в България 7 геотермални централи и ви гарантирам поне 100 години :)) може и повече ,че се съмнявам скоро земята да изстинета и енергията ще е на много ниска себестойност и екологично е много приемливо ...и няма нужда от презареждане ...в България има много минерални извори ...тоест геотермални точки и ....стига с тези атомни централи и старовремски глупости за чиста и свята България
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората с мафиотски структури не се занимават!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Докато умните се наумуват,лудите се налудуват".Правете митинги за сваляне на правителство,окупирайте университет,стачкувайте със синдикати,изобщо водете тази титанична борба за ОЦЕЛЯВАНЕТО не на Вас,а на любимата Ви партия и любимите Ви партийни лидери и водачи!В това време Румъния си привлича инвестиция от 9 милиарда,Гърция чака поредния си транш от 1 милиард евро и си издейства 200 милиарда евро опростен външен дълг,а на нас всичката ни е наред-БОРИМ СЕ ЗА ПАРТИЙТЕ СИ!Кухо,кухо,та чак ДРЪНКА!
4
3
 
17
 
! Отговори
terry преди 10 години
а при нас идва албански битум с хероин договорен от Бойко Борисов да прави кривите магистрали и да реже лентички
3
0
 
10
 
! Отговори
До ПЕШКО преди 10 години
ДРУГАРЯТ ВАДЖАЙНА отиде да провери китайските членове ....на парти пардон на партията
2
2
 
18
 
! Отговори
другарюююю преди 10 години
другарю комунист масон КИТАСКИТЕ ДРУГАРИ отиват в свободно бизнес среда а не при ваще *** масони дето управляват нали???китайците не обичат крадци и *** като ХУНТАТА
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
te gradqt vsi4ko tuka nema koi i da dode 6toto 6te mu gepqt parite i 6te go izgonqt ,po golemi *** ot nas nema