Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година
25 май 2020 14:38, Елка Василева
131
Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни, предаде БНР. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни.

Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Още по темата

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и  не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите.

От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А днес Руския КГБ Поп Киро Гундяев казал,че Кирил и Методи били Славянски учители:):):)България не се споменава:):):)Президента Радев каза ли нещо по въпроса?:):):)
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНа мен ми е любопитно тия 5ма човека дето ти натряскаха минусите за Сочи, дали вече са резервирали там, та са ти толкова ядосани?:))))))))))
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18".. ясно ми е че 0.001% от българите могат да идат там"По мои груби сметки това прави общо 70 човека. :)))))
22
12
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Съвсем скоро Леночка Йончева каза,че Лятото ще ходи на море в Сочи(Русия) и призова Българите масово да резервират почивка там:):):):)Никой не иска:):):):)Само Таско Ерменков щял да ходи там на палатка:):):):)
21
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Засрамете се, бе! Всички трябва да почиваме на родното Черноморие този сезон за да подпомогнем туристическия бранш, ударен от пандемията. Нека поне веднъж бъдем патриоти и да помогнем на сънародниците заети в туризма да стъпят на крака."Когато бяхме патриоти, те цащо се държаха каго господари поробители
20
2
 
10
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До до бай МилеНе знам кой с какво парадира, ама на теб явно тия почивки са ти някакъв комплекс, че толкова да се фокусираш върху тях. Да, хората сега искат да живеят, а не само да превиват гръб на работа! И да, почивката е едно от многото неща, които тези хора правят! И ако не те кефи - ходи си гледай работата, а пък ние ще правим каквото ни е кеф!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още има свободни пари, за такъв кеф. Но ...ако не се завърти по старо му, а това не е гарантирано, след като се развъртят тези пари и последващото им по трудно добиване, ще видим каква точно ще е тенденцията.В дългосрочен план, нещата по скоро ще са незадоволителни. Последва повишаване цените и допълнително отсичане на туристопотока. Според мен бъдещето на Туризма в приблизителни обороти, както преди Пандемията е нереално. Ще поживеем, ще видим.
18
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРПринц Киро отвори ли градината?:):):)Другата седмица идвам за няколко дни:):):)
17
0
 
32
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До Анонимен "Ами сега,- какво ще прави красивата Ангелкова?"Как какво... ще си го премести в другия крачол, ще си хване гучи-то за 3000 лева и ще отиде да реве на Малдивите или в краен случай на вилата дето не е на баце в Испания.
16
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги разбирам тия хипари, ходещи по къмпинги и палатки. Влачат ядене с кашони и там готвят и пият по цял ден. Ами...що просто не си идете на село (не се правете, че не сте от там, дори да сте си изплатили заема). То е същото, само дето няма да спите на земята и ще свършите нещо полезно в градината. Вместо да се пренасяте по "гръцките домати" ще си отгледате ваши. Повярвайте по-добри са. А в Гърция хубавите хотели в Booking са по 200 евро на вечер, ясно ми е че 0.001% българи могат да идат там.
15
49
 
3
 
! Отговори
Ангелкова преди 3 години
Засрамете се, бе! Всички трябва да почиваме на родното Черноморие този сезон за да подпомогнем туристическия бранш, ударен от пандемията. Нека поне веднъж бъдем патриоти и да помогнем на сънародниците заети в туризма да стъпят на крака.
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега,- какво ще прави красивата Ангелкова?
13
4
 
21
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До РаботарДа не сме крепостни селяни само да работим за васала???Работим достатъчно за да може, когато пожелаем да почиваме!
12
19
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И другото къде си говорим тук,че уж Българите сме най-бедни в цял Свят,а сега масово резервации за Гърция,нещо което ви го казах,че ше се случи скоро:):):):)Как стават тези работи ми е чудно?:):):):)Тези опорки срещу управлението на ГЕРБ не минават:):):)Нали видяхте вчера на седянката на Мая Манолова,БСП и Радев колко човека присъстваха?:):):):)Има няма 200:):):):)Смех:):):)Другаря Чуков днес много добре го обясни,че Бойко няма алтернатива:):)Корнела,Мая,Станислав,Иван Костов:):):):)
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Те блатниците освен за побойници за друго не стават. Виж, рускините стават за друго. Да благодарим на Путин, че ги направи пак евтини колкото един чорпогащник.:)))))
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе короната ни изсмукала доходите???
9
5
 
31
 
! Отговори
Работар преди 3 години
Непрекъсато се говори само за почивка. Много мързеливи хора има. Работете, престанете да мислите само къде да се мотаете! Банално става само за лятната почивка да се говори. Дразнещо е! Как ще вървим напред, ако мислим само за лентяйстване?
8
6
 
28
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До 4Естествено, че ще има и руснаци, и англичани, и шведи, и румънци...А за лъжата на десетилетието "ковид-19" ще се пишат книги, ще се правят филми, че даже може и някой наказан да има.
7
10
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 4 Дано си прав за Руснаците и да ги няма това Лято в България:):):)Абе най-добре въобще да ги няма,но много имоти накупиха по Бургас,Варна и региона и ше искат да си ги ползват:):):):)Иначе от мене ако зависеше Лятото в България бих допускал само определен брой Рускини за оздравяването на братската дружба:):):)
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре сега с наградата ото Боко, 9те процента, да си ги заврете отзад и да гледате как туристите преминават транзит в южна посока. Може да гледате от скъпите си джипове, байдауей