Отпада задължителната карантина в Гърция за граждани на ЕС

Влиза се със сертификат за имунизация или отрицателен PCR тест
19 апр 2021 08:02, Елка Василева
23
Отпада задължителната карантина в Гърция за граждани на ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

От понеделник - 19 април, Гърция премахва задължителната досега седемдневна карантина за пристигащи пътници от Европа, съобщи икономическият съветник на премиера Алексис Пателис.

Влизане в Гърция се допуска със сертификат за имунизация или отрицателен PCR тест, предаде БНР.

Избирателно на граничните пунктове се извършва бърз тест за коронавирус на влизащите в страната, допълват информацията здравните власти.

Още по темата

Също от понеделник за международни полети се отварят и летищата по островите.

Официално началото на туристическия сезон е 14 май, но властите в Гърция преминават към премахване на някои ограничения, предимно за туристи, които искат да посетят страната за Великден.

Министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че гръцките гранични власти признават сертификати за имунизиране и с ваксини, които не се прилагат в Европа.

Засега правителството не съобщава дали се обсъжда отваряне на всички гранични пунктове с България, като единственият сухопътен вход остава „Кулата-Промахон“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилийНа теб пък кой ти каза, че всички българи сме се засилили да идваме в Гърция? На мен пари да ми дават, в Гърция няма да отида точно сега. Ходил съм няколко пъти и не съм възхитен честно казано. Ходил съм и на френската ривиера. Созопол и Несебър са в пъти по-готини от Сент Тропе например. И в Италия съм ходил. Нищо специално. А сега ваксини, тестове и т.н. Абе я у лево. Имам си апартамент на Черноморието, паля колата и съм там живот и здраве, а който иска да ходи да плаща на гърците.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** кой оди на почивка у третио святъ.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не му дреме.С Гърция, без Гърция, животът е за теб.
7
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ВасилийИ КАТО НАПИШЕШ ВУЛГАР СИ МИСЛИШ, ЧЕ Е НЯКАКВА ОБИДА !!А ТО Е КОМПЛИМЕНТ! БУЛГАРЕН ИМА МНОГО ОПРЕДЕЛЕНИЯ И ПОВЕЧЕТО НЕ СА ЛОШИ :D--------------ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ НА ПОЧИВКА ПРИ ВАС В ИНДИЯ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СА ТАМ! СЪЩОТО Е КАТО ТЕЗИ ДЕТО ПОЧИВАТ В ЗАНЗИБАР!
6
9
 
12
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Имунизираните са силно заразни, не го ли разбраха ....
5
11
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Притупало ми е за Гърция. Да си ходи който иска, аз за Великден ще си бъда в къщи.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилийВаско, не се притеснявай и миналата, и по- миналата и тази и т.н. ще си бъдем в Гърция, знаем как и от къде се влиза.Оставяме всички плажове, от Дуранкулак до Ахтопол на теб.
3
15
 
3
 
! Отговори
Василий преди 3 години
Бъдете сигурни, че това ще се промени в началото на летния сезон, когато заразените вулгароси се опитат да влязат в Гърция на почивка. Всички ще бъдат прекарани през Кулата - Промахон със задължителни ПСР тестове., като останалите КПП-та ще бъдат затворени за туристи. Останалите пътници от белите държави ще влизат безпрепятствено с ваксинационни сертификати. За вас остава плажа на Китен и Приморско, както беше миналата година.
2
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЪРЦИТЕ СА СИ ТИПИЧНИ ИНДИЙЦИ И ТОЧНО ТОЛКОВА ИМ Е И АКЪЛА!
1
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!ТОВА, ЧЕ СИ ИМУНИЗИРАН ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ СИ СЕ ЗАРАЗИЛ С НОВИТЕ ЩАМОВЕ И НЕ СИ ЗАРАЗЕН!