Гърция изплати своя дълг към МВФ

Страната покри последния транш
5 апр 2022 16:00, Росен Стойчев
26
Гърция изплати своя дълг към МВФ
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция изплати последния си транш от дълга към Международния валутен фонд, съобщи Катимерини.

Това беше потвърдено от гръцкия финансов министър. Христос Сайкурас потвърди, че страната е завършила изплащането на своите траншове в МВФ. Гърция получи три пакета международна подкрепа от ЕС и МВФ. Програмата приключи преди четири години.

През този период кредитният рейтинг се повиши значително, като страната може да заема необходимите си средства самостоятелно. Последното плащане по кредита към МВФ беше предвидено за след две години. Гръцкото правителство умишлено изплати средствата предсрочно, тъй като лихвите по дълга са по-високи.

Така Гърция успя да спести значителни средства. Страната работи по програмата, която трябва да гарантира растеж през следващите години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: кабинетМВФГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
500млрд се виждат като големи пари само в икономики джуджета, като България, Македония, Русия и други подобни отпадъци. Гърция ги прави тези пари за 2,5 години. Полша за 10 месеца и т.н.
20
7
 
15
 
! Отговори
да бе,изплатили преди 2 години
Така се изплащат 500 млрд!Опростени са!Друго е важното,че Гърция знае как,а ние баш-тарикатите с голямото можене си смучем оная работа!Прочее,България на 3 морета и 5 океана!Амин!
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто пуснаха НАТО войските, дълга върнаха на хартия, но контрола над държавата си Не
18
2
 
12
 
! Отговори
А ние кога ще платим преди 2 години
НАШИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ ? КАТО НЕ ДАВАТ НА КУКОРЧО ДА ТЕГЛИ НОВ ЗАЕМ ????
17
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Да попитам руските форумни вле/чуги: Абе защо България в ЕС има по-висок БВП от руската колония Беларус? :)))))))))))))))))))))))) Ааа.. и от Сърбия? :))))))))))))))))))
16
2
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Не може да се сравняваме да, ние говорим че са мързеливи докато те работят, а ние говорим. Кой е мързелив, всеки сам може да прецени. Ние може 30000км ивица да имаме, просто не ставаме. Ние сме като руснаците, те са 144 млн. изнасят зверски количества ресурси и бяха с икономиката на Италия, която ресурси няма и е 60млн.
15
1
 
21
 
! Отговори
Сравнение преди 2 години
Няма как да се сравняваме с Гърция - 13 000 км брегова ивица (нашата е малко над 300км). Там годишно туристите са над 30 милиона а тук в най-добрите години уж 7 милиона... Техните музеи и супер известни и посетени платени туристически обекти са 30 пъти повече от нашите..
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли ЗАЩО ИНФЛАЦИЯТА ЦЕПИ КОСМОСА ?За да могат гърци,италианци,испанци да си изплатят дълговете ....после вече ЛИХВИТЕ МОГАТ ДА СЕ ВДИГАТ !!Затова и бабето Кристин Лагард от Европейската банка обезценява парите Ви
13
4
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Айде още един интернет професор
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко прочетеш малко ще ти стане ясно как, кой и къде са разделили европа.България обаче си имаше един руски гражданин Димитров който определи курса и създаде македонска нация и език
10
21
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където стъпи руски ботуш край,всичко разрушават,грабят,изнасилват и назначават свой човек да ръководи държавата.Става мизерия.В Гърция след войната не стъпват руснаците и затова са добре днес.Съвсем друго е,спазва се закона,уважават се хората един-друг.Има дребен семеен бизнес,предава се на младите от старите.Тук нищо не става.Дребните ги унищожават.Толкова регулации има вече,че по-добре да се наемеш да работиш на някого,от колкото да се мъчиш да правиш дребен бизнес.Комунисти са тука!Завиждат..
9
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе има си разлика кой каквото ще да ми говори!Има значение,че не е влвзнал Сталин след войната там,а англичаните.Има капитализъм.При нас и в другите соцдържави капитали няма,само руски олигарси държат рафинериите за горива,молове и други перачници на пари.Кой е луд да инвестира в държави,където могат да национализират всичко?!
8
2
 
14
 
! Отговори
Верно? преди 2 години
Въх, не думайте!
7
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали бяха много зле?Нали Бойко викаше да траеме за да не станем зле и ние като гърците?Какво стана а?!А????!!!Хахахахаха!Комунисти ей!!!!Само лъжат и крадат тука!
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5..Те опростиха голяма част от заема....
5
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна заблуда е това.От 340 милиарда евро дългове, 5 милиарда бяха към МВФ, тоест изплатили са си 1.5% от дълговете и им остават само още 335 милиарда евро да дължат.
4
7
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе. Грък, който си е платил всицко до стотинка. Тук несто не е наред.
3
1
 
23
 
! Отговори
Бай някой си преди 2 години
А ние ?
2
8
 
46
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Така е. Получиха сума ти помощ под масата. Опростиха им голяма част от дълга. После изтъргуваха и позицията си за Македония. И сега ще живеят дълго и щастливо. Докато милият ни народ ще продължава да се гърчи и да мизерства.