Сблъсъци в Солун заради влизането на полиция във вузовете

Опозицията призова правителството да оттегли униформените
17 сеп 2022 13:58, Елка Василева
21
Сблъсъци в Солун заради влизането на полиция във вузовете
Снимка: архив, БГНЕС

До сблъсъци между демонстранти и полиция се стигна тази нощ в Солун, след като студенти отказват да се подчинят на решение на парламента за присъствие на университетска полиция във висшите учебни заведения.

Тази нощ отново имаше сблъсъци в Солун между студенти и частите за борба с безредиците, които използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрацията, предаде кореспондентът на БНР.

Студенти охраняват и всички входове на университета с плакати "Университетите са само за студенти и преподаватели. Махнете полицията".

В Атина също студентите протестират на мащабни демонстрации всеки ден.

По решение на правителството парламентът прие закон за присъствието на полицейски патрули заради случаите на хулиганство и заплахи към преподаватели.

Опозицията призова правителството да оттегли униформените от университетите, за да не се достигне до безредици и сблъсъци между студенти и полиция.

Ректорът на университета в Крит заяви, че висшето учебно заведение има нужда от преподаватели, а не от полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
6
 
! Отговори
Било е невъзможно преди 1 година
преди 1945 г. полицай да влезе в Софийския университет или някой да запали цигара вътре в сградата. След 1945 г. провинциалисти с минимален бал или изобщо без приемен изпит (по някакви параграфи) нахлуха на тълпи в СУ и спокойно си пушиха в сградата, макар че уж се налагаха глоби (смешни дребни суми), ако някой бъде "заловен" да пуши. През 70-те години безочливи селски моми с минижупи на дебелите д. успяха да предизвикат пожар от незагасена цигара в старото крило, изгоря стилна скъпа ламперия.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ректорът на университета в Крит заяви, че висшето учебно заведение има нужда от преподаватели и студенти, а не от полиция.
11
0
 
3
 
! Отговори
Милиционер преди 1 година
Недейте така малдежи,з а нас е много важно да присъстваме във ВУЗ-овете;))) Щот гат Гсопод раздаваши акъл, ний не бейми си свалили фуражките;))) Затва е убаво ний сега да са учим, акъл да придобием, чи то чиляк са учи докат е жив, особено га му липсва много и по рождение не му е дадено;))) Аи курфите ни и те да понаучат по некой мурафет от "Кама Сутра", чи то само да дигаш краката...;)))
10
8
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Уникално е, как русоробите наричат умните хора борци срещу фашизма а в Европа, но когато това се случи в Русия ги наричат ***.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврофашизмът все по-безцеремонно пуска пипалата си във всички сфери на живота ни! Логично е на мушка да са младите,образовани интелигентни хора,които знаят,че истинската цел е тотално подчинение и затова се опитват да спрат настъпващия фашизъм! Браво на тях и БОГ да им помага в трудната борба срещу настъпващата тъмнина!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oлe!
7
4
 
10
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Гьocтepицaтa e нaй-goбpият npenogaвaтeл!
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-долно нещо от ушак са само двама ушаци!
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадните Ушеви никъде не са желани !
4
8
 
36
 
! Отговори
Дамммм преди 1 година
И ей така се започва с диктатурите. Само аз ли имам усещането, че посвевместно в цяла Европа има вече явни опити за диктаторски режими под претекст, че е в нечия защита?
3
11
 
15
 
! Отговори
Нане преди 1 година
За тия византийски оФси, повече не ми споменавайте... Видяхме ги що за бунтари са по време на ковидфашизма... ===)))
2
16
 
8
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ех, да бяха правили комунизъм като нас, тогава щях да ги видя какви левашки протести щяха да правят! Каквито са калпазани, техният комунизъм щеше да е много по-зле от нашия. А сега са по-добре от нас, ама няма кой да го каже на техните леви терористи. Папат гювеча на западната демокрация наготово, не знаят истината.
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция е по-корумпирана и псевдо държава дори и от нас.