Ела, тук е касапница... Разказва роднина на един от убитите в Сърбия

Ела, умирам, написал племенникът на Добрица Илич
5 май 2023 18:40, Нели Христова
17
Ела, тук е касапница... Разказва роднина на един от убитите в Сърбия
Снимка: БГНЕС

"Децата се бяха събрали на детската площадка край един паметник, за да отпразнуват раждането на бебе на приятел. Племенникът ми се обади по едно време и каза "Ела, умирам", това разказа Добрица Илич, роднина на един от простреляните в четвъртък в Сърбия.

Докато тече тридневният траур за простреляните деца в белградско училище, 21-годишен мъж откри стрелба в три села южно от Белгард. Загинаха 8 души, а 14 са ранени.

След издирване, продължило няколко часа, стрелецът е заловен.  Към момента мотивите за стрелбата не са ясни, но според сръбските медии става въпрос за кавга.

"От едната къща до другата са 50 метра. "Ела, тук е касапница", каза. Когато дойдох, нито един не беше на крака, всички лежаха на земята. Четирима загинаха на място, не знам колко са ранени“, разказа още той пред bTV.

"Тъжно е. Убитият млад полицай е на възрастта на дъщеря ми. Роден е през 1998 година. Милан Панич – той беше убит. И сестра му Дача, също приятелка на Йована. Не знам какво да кажа. Шокирана съм. Дъщеря ми пие успокоителни. Не можахме да спим цялата нощ. Те израснаха заедно – от детската градина, до началното училище и гимназията", разказа живущата в село Дубона Даниела.

Президентът Вучич направи извънредно изявление, в което заяви, че ще бъдат назначени 1200 полицаи, които ще присъстват във всяко училище в страната.

В сръбското посолство у нас се открива траурна книга. Знамената на институциите в Сърбия са свалени на половина, а пред училищата продължават да идват хора, за да оставят цветя в памет на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Сърбиястрелбажертви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Край Така се пълнят чекмеджета. Като се види че се икономисва от материалите значи ни управляват крадци.
11
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Вижте каква кола има полицията в една съседна държава дето не е в ЕС. А сега погледнете опел астра от 2000 г. на нашия ушат екипаж.
10
2
 
18
 
! Отговори
Роза преди 1 година
За жалост родителите на убитите никога няма да намерят покой.Дори и извършителя да умре в затвора,каква е ползата?!Неведоми са пътищата Божии,и никога няма да разберем защо в този свят страдат най-вече невинните!
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евала бИскаш некой да те застреля ли ве сърбеж, смешни са сърбите :)))
8
3
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
от.ка....чен народ
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България не може да стане това, мафията е много силна тука и ако само кривнеш от "пътя", ще те нарочат за цял живот и нема отърване :))) Сърбите много приказват и се дуят, но са *** пред българите :)))
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това става в Белград и околностите му,а се води интервю от мястото на събитието пред bTV,нещо не е ясно за толкова кратко време от 3 дена 2 разстрела-първо на деца от училище,а после след 3 дена на още хора и всичко туй заради кавга,че още нашата bTV там взима интервю,а какви са причините точно не доуточнява,а защо са ходили тогава.
5
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
Брат, и аз няма да ида.
4
1
 
24
 
! Отговори
Неприятно преди 1 година
Мир на душите на убитите! Изпращаш детето си на училище, или да поиграе, а получаваш ковчег. Едно от най-тежките наказания на един родител, е точно това! Дано да се вземат мерки, да не се повтаря! Всъщност, сърбите са по-дейни в тази насока, за разлика от нашите мудни бюрократи и управници.
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Т. Живков на след като наследи Червенков каза: Стигате и другарки, България сега е пред една пропаст. Но ние трябва да се обединим и сплотим . Да направим крачка напред
2
13
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Не се прави на хитрец, бе гл у. па к. Дано те поканят така най близките ти.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ела, тук е касапница..." Еее... Мен ако ме поканят така, няма да отида.