Дори и да няма забрана, българи пак могат да бъдат върнати от границата с РСМ

Мярката е подобна на тази, прилагана от Тито
13 юни 2023 20:30, Нели Христова
24
Дори и да няма забрана, българи пак могат да бъдат върнати от границата с РСМ
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за обществена сигурност към македонското Министерство на вътрешните работи официално информира, че няма забрана за влизане на българските граждани, които не бяха допуснати за участие в панихидата на 6-ми май на българското военно гробище в Ново село, Струмица, предаде репортер на БГНЕС.

В официално писмо до адвокат Насер Руфи, който е поискал официално обяснение за грубото нарушаване от страна на македонските власти спрямо четирима български граждани, вътрешното министерство от Скопие пише, че „при тях няма забрана за влизане на територията на РС Македония за Андрей Ковачев, Милен Врабевски, Венцислав Цачев, Ивайло Иванов и Ивайло Колев". Всички те обаче бяха върнати с официален документ от македонско-българската граница на 6-ти май.

"Подчертаваме, че срещу тези лица няма мярка забрана за влизане в РСМ", пише в отговора до адвокат Руфи. В същото писмо обаче следва напълно нелогичното уточнение, че „в зависимост от обществената сигурност, която се преценява от структурите на РСМ, всеки чужденец трябва да изпълнява условията за влизане в РСМ съгласно Закона за чужденци чл. 11".

Самото писмо е подписано от директора на Дирекцията за обществена сигурност Сашо Тасевски.

На практика това означава, че и без да има забрана всеки може да бъде върнат от границата с мотива, че представлява заплаха за националната сигурност на РСМ.

С подобни методи след 1945 г. зловещата държавна сигурност на югославския диктатор Йосип Броз Тито прилагаше и "мярка арест за всеки, застрашаваш сигурността на Югославия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Брио преди 10 месеца
Висока ограда с бодлива тел
19
0
 
1
 
! Отговори
Добромир преди 11 месеца
Така.Не е добре!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
1-ви, такова нещо като Македония няма. В Гърция има област Македония, ние имаме Пиринска Македония и на хората в тези области им казват македонци, както в другите области - варненци, пловдивчани и т.н.
17
1
 
8
 
! Отговори
Squip преди 11 месеца
Северна Македония скоро ще стане Източна Албания и Южно Косово!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Царя дава, пъдаря не дава.
15
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Защо изобщо трябва да ходите в тази измислена държава и при този изостанал в Средновековието народ?!
14
1
 
21
 
! Отговори
дадас преди 11 месеца
Аре всички македонски шофьори където карат курсове и България и Европа... със забрана в БГ и след 5 дни... ще видите
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как да ги пуснеш такива измислени в ЕС, то требва да си некакъв напълно мазохист, дето искат некакви измисляци с 30 годишна история държава :)) От всичкото нагоре България ги призна първи в света за да ги отърве от войните в изкуствената Югославия и тез продължават да се сърбеят и мразят :))) Време е да дадем знак на албанците да ги превземат вътрешно, стига сме ги пазили неблагодарниците :)))
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи тия фашисти връщат българи на границата, ама после с цялата си наглост искат да ги пуснем в ЕС безусловно, чак някаква повлекана от краварското посолство в БЮРМ ни размахваше пръст, ениччари като Боко и Кирчо ще ги пуснат, те и майкките си ще предадат за да спасят затвора.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Същите лигофрени смятат, че сме длъжни да ги пуснем в ЕС ми не не сме особенно, когато се държите като нацисти.
10
5
 
13
 
! Отговори
Далай лама преди 11 месеца
Дори македонците вече ни се подиграват на политическия цирк - сочат с пръст клоуните в правителството и се присмиват на всеки опит да се уважи българина ! Трагедия ни докараха "Промяната" !!! Трагедията се задълбочава вече !!! Промяна, баджанак, промяна ! На ви промяна ! Още не започнало това , дето му казваме национална катастрофа ! Но пък е сигурно !
9
5
 
12
 
! Отговори
Северджанъм преди 11 месеца
Колко е жалко да си северджан коплексиран,беден, без минало и без бъдеще!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така са сърбетата макета сега, от злоба ще изпукат по българите, но така са ги научили от Београд, че българите са им смъртни врагове, само дето българите не го знаеха това нещо...хахахаха :))) Слушайте Лепа, слушайте Цеца и се почвайте да се сърбеете българи, а те зад гърба ви както винаги ще заговорничат :)))
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия и Сърбия са най-големите врагове на България.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно са дошли паричките от братята руснаци. Това е 4та стария раздели и владей за има няма 5 часа.
5
6
 
25
 
! Отговори
toi преди 11 месеца
До ПетричАз съм от Петрич и НЕ ПОЗНАВАМ нито един да се припознава,като етнически македонец. Македония е област, която е в рамките на 3 страни в момента, като последната най-нова държава населяваща областа Македния се нарича Северна Макадония и е създадена има-няма преди 70 год.Толкава.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Сандански Заминай в БЮРМ бе, аз съм от Сандански.
3
29
 
8
 
! Отговори
Сандански преди 11 месеца
България трябва да пусне веднага Македония в ЕС. Няма какво да делим с тази най близка държава по душа и сърце с нас. Само Путинистите имат печалба от крамолите между нас, които са творение на каракачаните като Красимир със същата фамилия
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това заслужават наивниците, които наливат пари в БЮРМ да бъдат връщани и правени на маймунни.
1
38
 
8
 
! Отговори
Петрич преди 11 месеца
България да признае етническите македонци в България.