Конфликтът в Сирия може да подпали целия регион

Предупреждението дойде от иранския президент Ахмадинеджад
Обновена: 3 окт 2012 14:37 | 3 окт 2012 10:10, Елка Василева
40
Конфликтът в Сирия може да подпали целия регион
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: архив, Reuters

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад предупреди, че конфликтът в Сирия може да подпали целия регион, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизия Ал Джазира Ахмадинеджад каза, че единственият път за уреждане на сирийската криза е националният диалог и нови избори. Той изтъкна, че сирийският народ трябва да избере кой път да следва.

"Ние не казваме какво трябва да направят. Ние им помагаме да седнат и да постигнат взаимно разбирателство...Ние не казваме кой трябва да си отиде и кой трябва да остане, това би означавало намеса във вътрешните работи на страната. Но ние казваме, че е право на народа да избира", заяви Ахмадинеджад на пресконференция в Техеран.

Иранският президент каза също, че всяка световна сила, замесена в сирийската криза, "е направила грешки" и предупреди, че сирийският конфликт може да се разпростре в други страни от региона, ако бъде оставен нерешен.

"Утре атмосферата в Йордания може да бъде като това, което Сирия преживява. Така че ние трябва да търсим практично и добро решение за всички народи в региона, защото в противен случай катастрофите ще се стоварят върху всички нас", предупреди Ахмадинеджад.

Иран е твърд съюзник на сирийския президент Башар Асад, който потушава бунт срещу режима си. Според опозицията 30 хиляди души са убити в избухналото преди 18-те месеца въстание, което ескалира до гражданска война, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
LADY преди 11 години
Ако го казва един персиец - значи е прав. Това си е чиста американска и еврейска игра. Самата истина е че всичко е насочено срещу Иран. Целта е да да създадат хаос около Иран.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българино, няма да е след години за съжаление.Тук ни заформят сериозен етнически конфликт хамериканците, не усещаш ли? Първо беше атентата в Бургас,с който искаха да ни настроят против мюсюлманите с идеята, че теротиста бил такъв.То пък повечето хора разбраха, че това си беше работа на евреите, не успяха.Сега ни пробутват измислени сценарии за радикален ислям, арабските страни имали клипчета за терора над тях в България и току виж Марси Райс и Килъри ни пратили "омиротворители" съвсем скоро.
22
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ние не казваме кой трябва да си отиде и кой трябва да остане, това би означавало намеса във вътрешните работи на страната. Но ние казваме, че е право на народа да избира" - нищо чудно и при нас след години да стане като при тях..
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тово е поредното наистина блестящо интервю На Ахмадинеджад. Просто нарича всичко случващо се с истинските имена.Няма и следа от еврейското мазнене и американското хилене лицемерие и празнословие. На които са им написали какво да кажат, къде и кога да се почешат по сценарии. Фалш от всякъде.Няма да я забравя Килъри като идва у нас. Фалшива, фалшива, всичко изкуствено. Само заплахите бяха естествени.
20
3
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
лош не, но неосведомен, да.Изиясни си все пак, че в региона всичко тръгва от Саудитска Арабия. Те са създали и разпространяват радикалния ислям. Сирия е сравнително светска държава. Асад ходи с костюм, за разлика от "шейховете". Салфитите са еврейска религиозна ислямска секта. Изпълняват задачи по дестабилизиране и превземане на целия район. Нещо като наемна армия от фанатици. Но флуидна, без да е ясно териториално и национално обособена. Сбирщина от зомбита. Под командването на Израел и САЩ.
19
11
 
3
 
! Отговори
лош преди 11 години
Тези араби няма да се оправят.Искът да въведат остарял модел на управление премахвайки диктаторите.Като гледам нищо добро не ги чака дълги години.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, сирийският народ да каже! Но Асад си има работа с чужди наемници. С тях, какво има да си говори? Кой по света е успял да постигне постигне взаимно разбирателство с *** - фундаменталисти, радикали, джихадисти
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен AKO MY VIDISH HYIA NIAMA DA GA IZVAJDASH OT PY...TA SI.
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се,че ще подпали региона. Той вече е подготвен. Ако разгледаме въпроса защо БГ беше "избрана" за атентата в Бургас? Поглеждаме картата-къде е Израел, така..Ако Израел обяви война на Иран, коя държава най-близо може да му осигури въздушен коридор и военни летища- България, Кипър и Гърция(изключваме Турция- тя вече им забрани).Да си припомним публикации- кои държави били "предупредени" за евентуален атенат- Гърция, Кипър и България(още през зимата).Как ни го хакнаха, а?Само Башар!
15
3
 
13
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Виждате как действа еврейския Запад, само едно го разкординирва - чудото България! Тя не се съпротивява, не избива натрапените й правителства, нейното - да става каквото ще, - е също оръжие, и почва да дава резултати. Дяволът бие за да усеща че побеждава, в случая България не вижда нищо срещу себе си. В ада така не е прието - не може да се бие вода, да се разтрелва вятър?
14
3
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
МАРКо пък е името на нашто магаре,дето умря,като го научихме да не яде,преди 1 месец...А ето че възкръснало нашто добиче...С помощта на вълшебните гейберски прахчета,хехехе
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** , какво да ги правиш. За съжаление разбират само от груба сила и бой , с тях диалогът е невъзможен.
12
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA IRAN ! VIVA PERSIA!
11
3
 
7
 
! Отговори
бай Мангал преди 11 години
16........Със сигурност мъжа ти е по-голям крокодил!
10
4
 
41
 
! Отговори
морски преди 11 години
30 000 души са убити не от сирийското правителство,а от платените терористи който върлуват в страната!Същото беше и в Косово - убити сръбски войници и цивилни сърби бяха показвани на запад като масови убийства на албанци.Това трябва да се знае!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въстание.......от джихадисти......чудничко е..а и е близо до нас ........
8
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много грозен тоя бе, ау. не съм виждала по грозно същество от тоя .
7
17
 
5
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Този е *баси ***:) Иначе е прав де:)
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те не знам дали са братчеди, *** кукловодите им са едни и същи и са от един етнос, от който призхожда и твойто име!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 7 не и те ще са мрьсни