Палестинските власти винят ООН за хуманитарната криза

Призоваха за постоянни хуманитарни коридори
23 окт 2023 17:00, Стела Стоянова
29
Палестинските власти винят ООН за хуманитарната криза
Снимка БГНЕС, архив

Министерството на външните работи на Палестинската автономия остро разкритикува Съвета за сигурност на ООН заради неспособността му да се справи с хуманитарната катастрофа в Газа, съобщи Си Ен Ен.

Министерството, което е базирано в окупирания Западен бряг, каза, че: "Съветът за сигурност на ООН тъне в мизерни двойни стандарти и му липсва минимален консенсус, относно неговите задължения и отговорности спрямо хуманитарната катастрофа, която сполетя нашия народ и се равнява на Накба (известна още като Палестинската катастрофа, трайното изселване на мнозинството от палестински араби, през 1948 г.)“.

Още по темата
"Министерството категорично отхвърля политизирането на непрекъснатото навлизане на цялата хуманитарна помощ в ивицата Газа и го счита за грубо нарушение на международните човешки права".

Палестинската автономия призовава за създаване на постоянни хуманитарни коридори за предоставяне на помощ и защита на палестинците в Газа.

Два малки конвоя от камиони влязоха в Газа от Египет през пропускателния пункт Рафах - общо 34 камиона през изминалата седмица. Палестинското министерство на здравеопазването в Газа съобщи, че 5087 души, включително 2055 деца и 1119 жени, са били убити от началото на войната, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ООНПалестинаГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Никой не ги иска "мирните" палестинци. Нито една от останалите държави от арабския свят не ги иска на своя територия.
23
0
 
5
 
! Отговори
Справедливост преди 7 месеца
Тези, които танцуваха по улиците след атентатите в САЩ или сега след извършения терор от хамас..искат съчувствие. Много нагло... Отделен е въпросът ,че ако натаняху не афишираше своята близост с другаря путин,това нямаше да се случи. Който е повярвал на путин и Русия стига до срам и просия.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да върнат заложниците живи и здрави до един. После ще имат очи да искат каквото и да е от света или израел. В момента са терористи, държащи заложници без никаква причина. Цивилни заложници, а не войници.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Dnes.bg набързо изтривате неудобните коментари, защото сте кукли на хамериканските ционисти.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2023 година ще е последна на изкуствено създадената държава Израел.Извършва се геноцид в Газа, но на никой не му дреме..
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Събитията по нашите земи през 1878 се наричат Сан Стефански мирен договор и берлински конгрес. Явно не си посещавал часовете по история. А ако случайно се опитваш да сравняваш Хамас с априлското въстание, припомни ми българските въстаници колко османски и европейски жени и деца са убили на музикален фестивал, изстрелвали ли са снаряди по османски села и градове и дали са танцували върху труповете на чуждите деца. И отделно, Хамас са правителството в газа, българите са нямали такова!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Газа = Хамас и 'властите' в Газа е Хамас. Точка. И така: нападаш съседна държава, избиваш и отвличал невинни, при това и чужденци и после се оплакваш на същите чужденци, че не ти давали безплатни помощи, а нападната държава им спира безплатните ток и вода ? Е, няма такава наглост.
17
4
 
1
 
! Отговори
Ае мирно а? преди 7 месеца
На чия страна бихте застанали по време на събитията по нашите земи през 1878г. На страната на официалната власт или на страната на терористите?
16
10
 
3
 
! Отговори
SS Sturmbannf&#2 преди 7 месеца
Докато не се изтрепе и последният евреин по света, не си създавайте илюзията, че един ден поне за един ден ще живеете в мир и просперитет.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто войни не трябва да се водят. Уж 21 век, уж човечеството поумняло, уж........Има нормални начини за решаване на проблеми, не веднага да се грабва оръжие. Ама, ко праЯт ВПК-си?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 13 - А, точно тоя, 12, няма да зареве! Той е от диванните герои.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 12Палестина е Хамас, Хамас е Палестина///Демек палестинците са терористи! Тогава не ревете когато Израел бомби всичко на ред.
12
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Палестина е Хамас, Хамас е Палестина!
11
2
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 7 месеца
Можеха поне да не празнуват по улиците, нали така. Иначе Хамас печелят и избори в Газа т.ч. до някъде си носят отговорност
10
2
 
9
 
! Отговори
До Умен преди 7 месеца
Арабската лига са се пробвали и то не веднъж. Изхода обаче е един и същ. Не случайно никоя арабска държава не приема палестинци ,всеки ги подкрепя, ама вика вземи ги ти
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 8 - Това за веселби по площадите само болен мозък може да го съчини. Ама като чета и тук, как има направо щастливи, че изгинали руснаци или пък украинци и призиви за избиването им, не се учудвам.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Палестинските власти да винят себе си,един не излезе да каже това не е ОК ,Хамас не е Палестина. Виновни са тоя и тоя терорист предаваме ги на Израел, да си ги съди, но не - вместо това тържества по площадите за дето избили баби бебета и тийнейджъри на фестивал.Е сега няма да имат и площад на който да празнуват
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Да винят Хамас! - Ахъм, то Хамас е като коте, да го изловят и предадат на Израел. Тук убиеца на момчето от Цалапица не могат да намерят, та хамасците точно тия хора, дето сега гинат, ги пазят и дундуркат. Така е при войните, винаги теглят невинните, жертвите са от тяхна страна. Като не се раждат умни управници, така ще е, като в джунглата, който е по-силният. Само че те са бункери и укрепени места с храна и на светло. А другите......примери колкото щете, най-пресните Украйна и Палестина.
6
1
 
9
 
! Отговори
Да винят Хамас! преди 7 месеца
А не да ги търпят и дундуркат, пък после друг им виновен! Това, което извършиха Хамас е ужасно и неморално, както и показва истинската, животинска същност на хората ,които го извършиха! След подобно клане, какво са очаквали!? Да ги погалят по главата и да викат осанна!?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 - Голям си умник! Точно тези, дето гинат от ракетите на Израел са баш терористите.